Svar till ”Fundersam” om mullig kropp

Signaturen ”Fundersam” skrev en kommentar och ville veta mer om hur hon skulle lyckas övervinna sina egna nojjor kring sin runda kropp.

Hon skrev:

Hej!

Vill börja med att jag gillar ditt synsätt av Människokroppen och sex! Ett enligt mig sunt Synsätt! Så nu har jag en fråga eller rättaresagt fundering.

De handlar om min osäkra syn på min kropp. Jag är kurvig, älskar det! Men, de ständiga men! Jag har dock inte samma kärlek till min kropp naken. Då mina kurvor helt plötsligt inte är lika vackra. Låren
Påminner lite om citurs skal, magen bildar två fina bildäck, Har blekta bristningar på sidan vid höften som känns Mer än syns. Min heliaste vän ”Greta”, är mjuk. Skulle Inte kalla de bullfitta utan mjuk. Inte toppmodell kropp. De som fått Mig att börja tänka så otroligt mycket på de är att Jag nyligen börjat träffa en herre som försörjer sig på sin sport. Han har alltså en kropp som inte är sann. Han har aldrig någonsin Sagt något om att jag är motbjudande! Men komplexen är oundvikliga brevid honom!

Så nu måste jag verkligen ta mig i kragen och komma över mina nojer, men hur?! Känner att jag inte alls är den jag vill vara i sängen. Vill vara lika glad och retsam som jag är I mitt vanliga ja. Snälla vet att detta är en otroligt svår fråga. Men kan du inte utifrån dig berätta vad du tycker, hur nu karlar lägger märke till bristningar osv. Självklart kan du bara säga utifrån dig. Men du har antagligen mer tänk som en Karl en jag!

Tusen tack på förhand!

Ett knepigt ämne, för det är alltid svårt att förstå att någon kan tycka om en ifall man inte gör det själv – speciellt när det kommer till just ens kropp. Jag vet själv hur det känns, den där förvirringen kring varför någon skulle tycka om ens kropp när man inte riktigt lyckas göra det själv.

Men så här tror jag att du ska tänka. Du måste komma ihåg att han tycker om dig precis som du är. Om han aldrig har sagt nånting negativt om din kropp, och om han visar dig mycket kärlek och omtanke när ni har sex och ni båda är nakna – då måste du acceptera det han säger och gör. Du måste våga lita på att han är ärlig med sina åsikter, och att om han inte säger nånting negativt, ja då tycker han om dig och din kropp precis som du är. Försök inte tolka hans tankar, försök inte lista ut om det finns något bakom hur han uppför sig, utan acceptera att han tycker om dig och din kropp precis som du är. Acceptera att om han tyckte annorlunda så skulle han ju mest troligt säga det, eller hur?

Det är ett vanligt problem bland mulliga kvinnor som upptäcker att vältränade män tycker om deras kroppar. Man får tidigt lära sig att om man är tjock eller mullig, då ”duger” man inte åt snygga vältränade killar. Då får man acceptera fula och äckliga killar, för på vilket vis skulle en snygg och vältränad kille tycka om en mullig tjej med bristningar, bilringar och celluliter?

Grejen är dock att det där är en lögn. Det finns ingen standard för vad man finner upphetsande eller ej. Bara för att en kille är vältränad och har en fantastisk kropp betyder det inte att han enbart vill ha tjejer som når upp till samma ”standard” som han själv. Kanske tvärtom. Kanske trivs han med att pressa sin egen kropp, men när det kommer till sin partner vill han ha en tjock kvinna. Det finns ingenting som säger att vältränade människor enbart vill ha andra vältränade människor, eller att tjocka människor enbart förtjänar andra tjocka människor.

Acceptera att han tycker om dig precis som du är, och när du får ditt självförtroende så kommer han mest troligt att tycka du är ännu mer sexig, för då blir du trygg i dig själv och med din kropp. Acceptera att om han visar dig kärlek som du är, så är det för att han tycker om dig precis som du är. Tro inte att han bara ser dig som en kropp, utan acceptera att han ser sig som en person, och även tycker om personen som bor inuti kroppen.

Så mitt råd är att försöka slappna av. Glöm bort din osäkerhet. Du vet om att den finns där, så ta kontroll över den. Påminn dig själv om att du och han trivs ihop, och att om han inte tyckte om dig för precis den kvinna du är så hade han ju inte tillbringat tid med dig. Tro på hans ärlighet, både den han säger med ord och den han visar med uppmärksamhet.

Lär dig att trivas med din egen nakna kropp också. Prova gå naken hemma och acceptera hur du ser ut, och acceptera att även om du kanske inte helt och hållet trivs med din kropp, så finns det en man som tycker om dig och din kropp oavsett hur den ser ut.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Svar till ”Fundersam” om mullig kropp

 1. Bumsan

  Vilket bra inlägg! 🙂

  När jag var yngre var jag relativt förvirrad över vad skönhet egentligen är, sen upptäckte jag att det var för att alla andra försökte tala om för mig vad det är än att jag själv skapade mig en egen uppfattning om det. Det finns ingen prototyp av vad skönhet är hur än media försöker hjärntvätta folk och hur än osäkra människor försöker tvinga på en det, det kan vara vad som helst! 🙂

  Det bästa är att det finns bara en av dig, du är vad du fick och du är det enda du har. Värna om det, för det är guld värt oavsett vad någon än säger! Det för mig är ett tillräckligt gott skäl till att börja tycka om sig själv 🙂

  Självklart kan jag enbart tala för mig själv och för mig kommer den sanna skönheten inifrån hur klyschigt det än må låta, det är trotts allt det som är det kritiska och avgörande hurvida jag egentligen kommer att tycka att någon är tilldragande eller inte. För ingen vill väl hänga med en välborstad idiot 😉

  Svara
 2. Fundersam

  Tack, tack och åter igen TACK! I bland kan de som är så logiskt vara så svårt att förstå! Då behöver man få de in bankat i huvudet, och din text var riktigt peppande! De är självklart att han menar de han säger om min kropp precis som jag menar de jag säger!

  nej, men ska verkligen ta till vara på de bra och ta åt sig av de!!

  tack igen för att du ruska om mig så jag vakna till!

  Svara
 3. E

  Jag är en mullig kvinna med både bristningar och skumma proportioner och alla mina pojkvänner har varit långa och smala. Vackra herrar enligt idealet. Och de har älskat min kropp kan jag lova.

  Svara
 4. Damien

  Bra inlägg och svar.

  Jag är en vältränad man och jag kan säga att jag tänder inte alls på smala tjejer. Det kan vara snyggt på korta tjejer om de är vältränade men jag föredrar utan tvekan runda tjejer. Mysigt, vackert, sensuellt och faktiskt naturligt.
  Sen får man ju inte glömma bort att det finns risker med att bli FÖR stor. Av en anledningen tänder jag inte heller på allt för stora kvinnor (Säg 1.70cm och 120Kg och uppåt ungefär). Det beror dock inte på utseendet bara på känslan och tankarna jag får när man möter någon som riskerar sitt liv med hur de lever.
  Tycker det är viktigt att nämna det också för det finns tjejer nu för tiden som går till överdrift åt det hållet också av samma anledning som dem som blir anorektiker. Och det är ju inte bättre det!
  Tack för ordet och keep up the mullighet, det är det som är kvinna för många av oss 🙂

  Svara
 5. Elin S.

  ”det finns tjejer nu för tiden som går till överdrift åt det hållet också av samma anledning som dem som blir anorektiker. Och det är ju inte bättre det!”
  Liten tjock flicka är tjock och tröstäter lite. Liten tjock flicka blir ännu lite tjockare – och tröstäter ännu lite mer…
  Mitt personliga rekord är 15 kilo mer kropp på 3½ månad. (MYCKET grädde och lösa kläder…)
  Och allt bottnar i en självkänsla svagare än nattgammal is – och ständigt denna misstro inför att min kropp är lika älskad som min själ/personlighet, i den andres/andras ögon.
  Ska det aldrig ta slut, denna groteska världsbild ungarna växer upp med? För det börjar där…

  BTW. Jag har aldrig våg & måttband med mig. Polaren X. – nästan 2 meter lång, hade matchvikten 240kg före sin gastric bypass (ryggen var slut) – ojoj, hur många gånger fantiserade jag inte om honom… han är en person, inte si och så mycket muskler/övrig kroppsmassa.

  Svara

Skriv en kommentar!