Krav på närvaro

Jag blev inspirerad av kommentarerna gällande DN:s frågespalt om relationer. ”Min pojkvän tänker på andra när vi har sex.”
Då jag har en mycket stark åsikt om väldigt mycket gäller det även detta ämne. Aldrig att jag skulle acceptera att Herrn fantiserade om andra när vi hade sex, det finns inte. Vad han fantiserar om när han onanerar har jag varit tvungen att släppa taget om och helt enkelt acceptera, men när han är intim med mig så är han intim med mig, inte med någon fantasifigur. Jag anser att jag kan kräva det av honom, 100% av hans uppmärksamhet i det läget då jag ger av hela mig till honom. Både kroppsligt och själsligt.
Jag är medveten om att jag stundvis är mycket ”hight maintenance” men å andra sidan har jag vid ett flertal tillfällen sagt att jag inte vill eller tänker nöja mig. Börjar han fantisera om andra medan vi har sex så är det trots allt inte mig han har sex med, utan sin fantasiperson, gammal klasskamrat (som i frågespalten) eller ej. Han har en gammal klasskamrat som är en riktigt snygg tjej, som enligt samhällets normer är en tiopoängare. Vältränad, stora tuttar, social osv osv osv… Så jag skulle inte klandra honom om han fantiserade om henne stundvis. Men jag skulle dock aldrig någonsin acceptera att han fantiserade om henne medan vi hade sex.
En ”bit kött” är jag inte, ett skal eller en sk ”knulldocka” är jag inte heller och kommer aldrig att vara. Vilket jag skulle vara om han inte varit där i sängen med och för mig, precis som jag är där till 100% med och för honom när vi har sex.

Visst, jag kan driva iväg i tankarna när vi har sex, men det är upp mot molnen. Upp mot tillfredställelse och orgasmernas höjder. Jag vill i min enfald gärna tro att jag åstadkommer det samma för honom.
Hade jag drivit iväg till någon annan hade jag nog varit tvungen att byta partner, då hade jag sett det som ett tecken på att det inte är Herrn jag tänder på. Varför skulle jag då ha sex med honom? Varför ha sex med någon jag inte tänder på? Det verkar för mig bara otroligt fel.

Läs även dessa inlägg:

14 tankar kring ”Krav på närvaro

 1. SwedishTeen

  Hur lyckas man tänka på andra under sex? Jag kan ju själv knappt gå och prata samtidigt utan att hjärnkapaciteten på mig börjar tryta. 😀
  Jag kan helt enkelt inte tänka på annat när jag knullar/blir knullad, min hjärna skulle inte palla med.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Hahaha, ja jag tog upp ämnet med Herrn och han sa ungefär samma sak. Han varken kan eller hinner. Ja det skulle vara om jag låg som en platt fisk och han skulle behöva pilla flera timmar och behövde något att fundera på för att fördriva tiden. Men som tur är så behöver han inte det och då finns det inte utrymme för fantasier om andra. Den kapaciteten har inte han heller. 😉

   Svara
  2. klumpesnusk

   Ja, samma här. Det finns ingen chans i världen att jag skulle kunna ge någon en bra sex-upplevelse och samtidigt låta hjärnan vandra iväg. Det skulle märkas om mitt huvud var nån annanstans och drömde.

   Svara
 2. A

  Gud vad skönt att det verkar som om de flesta här funkar precis som jag! Jag fattar verkligen inte hur man kan koncentrera sig på en fantasi på det sättet som de flesta DNkommentatorerna verkar göra medan man sexar! Hur gör man det rent praktiskt, för att kunna behålla bilden man vill ha måste man ju typ blunda och vara stilla tänker jag, och det funkar ju inget vidare med sex. Dessutom tycker jag faktiskt också att man ska kunna kräva av sin partner, att personen åtminstone till största delen är närvarande i situationen istället för någonannastans, monogam eller inte. Om man har ett samtal med någon så förväntar man sig ju oftast att personen inte sitter och tänker på något annat menar jag.

  Svara
 3. A

  Och, jag undrar om de här fantiserande personerna alltid, alltid fantiserar om någon annan, även när de är typ nykära och så. Eller beror fantiserandet på att objektet för fantasin är ouppnåeligt? Så illa kan det väl ändå inte vara? Jag skulle fatta det mer om man fantiserade om typ angelina jolie, men gamla klasskamrater? Varför inte bara ragga på klasskamraten istället då?

  Svara
 4. Missne

  Jag ser det verkligen inte som att du är high maintenance på grund av en sån här sak :p Som du säger, du ger allt av dig – nog sjutton förväntas han väl ge lika mycket tillbaka just då?

  För mig verkar sexet sakna något om man har tid och fokus till att fantisera om annat eller andra på samma gång. Visst händer det att min hjärna i vissa lägen drar till med nån specific scen för att det verkar sexigt just då, men jag kan inte minnas att det nånsin är någon jag känner igen, snarare minnen eller tankar om njutning på ett eller annat sätt =)

  Det jag däremot reagerade på var att killens pojkvän i spalten verkar ha satt detta i system, med samma person varje gång. I det läget kanske det är dags att fundera på vilka känslor man nu har…

  Svara
 5. Elin S.

  ”platt som en fisk” skriver Sheila, och A. säger ”för att kunna behålla bilden man vill ha måste man ju typ blunda och vara stilla tänker jag, och det funkar ju inget vidare med sex”.

  Yes. Så är det. Platt som en fisk och tankarna någon annanstans i vänta på att han ”ska bli klar”… Och tankarna var på någon annan, så att det skulle bli uthärdligt och inte bara outhärdligt. Och partnern märker inget, för han/hon är inte tankeläsare. Alltför många av oss ”gamlingar” har eller har haft det så.
  Som varande polyamorös eller något annat i en relation där ens läggning inte får varken plats eller utlevnad – då spiller man bort sitt liv, utan att förstå det…

  Svara
 6. Johanna Sjödin

  Jag har fantiserat om andra ett gäng gånger, men det har inte att göra med att jag inte tänder på dem jag ligger med.

  Om någon också fantiserar på någon annan – jag kunde inte bry mig mindre.

  Jag är glad att jag inte kan läsa folks tankar, men om jag kunde det vore det mycket värre att inse att personen tänker på vad vi ska äta till middag än ett par schyssta bröst som sitter på någon annan.

  Svara
 7. Calle Rehbinder

  Jag vänder mig skarpt emot den här pliktgrejen som jag tycker dyker upp i texten – typ ”om han knullar med mig får han fan inte fantisera om någon annan”. Det låter lite tankeförbud, och känns väldigt possessivt.

  Jag tycker som Johanna – I couldn’t care less.
  Om min partner får en häftigare sexupplevelse av att fantisera om någon eller något, vem är jag att missunna henne det?

  Sen å andra sidam tycker jag att den häftigaste sexupplevelsen kommer av att vara 100 % närvarande i mötet, att andas in varandra, energicirkulera, vara i total samklang och extas i samma bubbla. Men inte av plikt, utan för att det helt enkelt är bäst, roligast, skönast och häftigast så.

  Svara
  1. klumpesnusk

   Jag lutar lite mer åt Calles håll här också. De här pliktkraven känner jag är lite knepigt. Det blir väldigt mycket kontroll och negativa känslor när man säger sådär.

   ”Du får enbart tänka på mig!”

   För egen del är det svårt för mig att både vara där och fantisera. För mig är fantasin den jag har sex med, så att säga.

   Men samtidigt kan jag tycka det är lite respektlöst att fantisera om nån annan. Dock finns det ju många sätt att fantisera. Om man gör det för att fly undan från den man faktiskt har sex med tycker jag det är dålig stil, men att införliva fantasierna i sexet kanske förhöjer det.

   Ett knepigt ämne, helt klart.

   Svara
 8. Johanna Sjödins

  Vad svarar man på frågan ”Älskling, du tänker väl inte på någon annan när vi har sex”?

  Jag skulle ha svårt att inte tänka på andra efter en sådan tillsägelse. Kontraproduktivt och fullkomligt sanslöst.

  Svara
 9. Pingback: Det här med fantasier… « Klumpesnusk & Sheila

 10. Pingback: Tänk på vilka du vill när du knullar! |

Skriv en kommentar!