Gästblogg: för tidig utlösning

Nathalie gästbloggar om för tidig utlösning, och ger lite tips om hur man kan komma till rätta med detta.

Detta kan vara en jättestort problem i förhållande och även för singelkillar. Själv har jag varit med om det flertal gånger, både i förhållanden och med one-night-stands. I ett av mina förhållanden så höll det på att förstöra allt. Han mådde så dåligt över det att han funderade seriöst på att omskära sig så han skulle bli mindre känslig.

Oftast sitter detta i det psykiska och inte det fysiska hos killar. Kommer man även snabbt och okontrollerat när man onanerar så kan man uppsöka läkare för rådgivning. Om man är yngre kan man prata med dem på ungdomsmottagningen. Visst, inte det roligaste att prata om men om man vill ha hjälp och förhoppningsvis ett bättre sexliv borde man lägga ner lite energi på det.

Oftast sitter detta i huvudet på killen. Han är nervös, osäker i sig själv, oerfaren, stress, rädsla eller har inte kolla på sina signaler som man får innan utlösningen kommer.

Det finns olika sätt att behandla detta.

1. Start & stop-tekniken
Den går ut på att precis innan man är på väg att komma ska man sluta eller man kan även klämma åt på ollonet. Detta ska man göra upprepade gånger och under en längre period. Detta funkar inte att göra 1-5 gånger och tro att det ska bli bättre på en gång. Varför man gör detta är för att man ska lära sig att känna igen signalerna som man får innan man kommer och då kunna kontrollera sin utlösning.

2. Fördröjningsspray
Jag personligen är inte speciellt förtjust i sprayer och tabletter som man ska ta för att förhöja eller fördröja sexuell njutning men… Detta kan vara en bra början och testa. Det är ett medel som gör att du blir mindre känslig.

Just detta medel har jag haft i min demoväska på mina homepartyn enda sen starten för 5-6 år sedan, den funkar verkligen. Mina kunder har testat den i munnen och de känner att tungan domnar av lite. Det man gör är att spraya på några sprut (hur många varierar beroende på produkt och personlig känsel), smörja in penisen och sen kan man ha sex. Killen blir mindre känslig men så klart försvinner medlet efter ett tag eftersom tjejen är våt.

3. Ändra på tankegångarna
Lättare sagt än gjort kanske men oftast kommer man in i en ond cirkel.

”Fan får inte komma för snabbt denna gången, ops det gjorde jag iaf”

Så tror jag att tankebanorna går i vissa killars huvud och även i ett av mina ex huvud. Man tänker på att man INTE får komma för snabbt och sen så gör man det. Lite som om någon säger tänk inte på en rosa elefant och så göra man det ändå.

Kan man bryta den onda cirkeln så är oftast problemet löst. Sen kan det hjälpa att tänka på något väldigt oattraktivt, exempelvis Göran Persson naken… 😉

4. Läkemedel
När jag googlade runt på ämnet hittade jag även att vissa mediciner kan minska sexlusten och fördröja utlösningen. Detta är inget jag rekommenderar då medicinerna är antidepressiva medel och därför ofta kan ha flera andra biverkningar. I värsta fall kan sexlusten totalt utebli, såväl som andra problem kan uppstå.

5. Gå till en sexterapeut/sexolog
Denna formen verkar nästan vara den bästa enligt vad jag kan läsa mig till. En form av terapi som har hjälpt många. Vissa kan tycka att det är pinsamt att prata om detta med en främling men detta är så pass vanligt så det borde man inte skämmas för. Finns oftast sexterapeuter i större städer och det är bara att googla fram dem.

Kostar kanske en del men är det inte värt pengarna? Svårt att säga generellt. Om någon har gått hos en sexterapeut vore det intressant om ni delade med er av upplevelsen.

Hoppas mina tips har varit till någon hjälp, och om du har andra tips – skriv en kommentar!

Läs även dessa inlägg:

10 tankar kring ”Gästblogg: för tidig utlösning

 1. daniel

  6. Fleshlight tycker att deras Stamina Training Unit ska hjälpa också.

  Kan man hålla sig i en sån, så kan man hålla sig med en tjej 🙂

  Svara
 2. sheila

  Ang spray så måste man vänta en stund efter att ha sprayat för att det ska verka och tränga in i huden. Annars finns det risk att man blir bedövad i mun (tunga) eller slida och då försvinner lite av grejen.
  Jag säljer också leksaker på homepartys och det är viktigt att påpeka att bedövningen måste få verka först. 😉

  Svara
  1. Nathalie

   Detta varierar per person måste jag säga.
   För de killar som har testat den med har det bara behövts ca 1-2 min max. Men på flaskan står det 5- 10 min.

   Svara
 3. Aurelia

  Omskärelse e inte alltid en garanti på att man blir mindre känslig. Mitt ex va omskuren o jag har aldrig varit med om nån som va mer känslig!!! O det va likadant under alla 5 år…. =O

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ingenting är garanterat när det kommer till en individs sexualitet. Men det är lite tips som kanske är värda att prova, man vet aldrig!

   Svara
 4. sheila

  Herrn är omskuren och i början var han känslig med sedan blir det ju en vanesak och jag skulle inte säga att han är mer känslig än någon annan, snarare mindre. Men det är ju otroligt individuellt det med. 🙂

  Svara
 5. Sexy Sadie

  Å skjære bort forhuden er ikke noe svar på problemet overhodet, det kan skape større seksuelle vanskeligheter når han blir eldre.

  Mannen blir rett og slett bare nødt til å jobbe med sitt problem.

  Svara
 6. Dick

  Mitt mycket enkla råd är att ha ett förspel (antingen tillsammans eller killen på egen hand) där det är meningen att det ska gå för killen. När har ”sprutat” en gång tar det längre tid innan han kommer nästa gång och han kan hålla på längre.

  Har man onanerat och tömt säd en eller två ggr så kan man när man får stånd igen hålla på en hel del längre. Funkar kanske inte för alla.

  Svara
  1. Lonelyboy

   Jag upplever också att det tar längre tid innan jag får utlösning om jag sprutat en eller två gånger innan och jag tycker att kuken blir hårdare och större efter en eller flera utlösningar.

   Svara
 7. ND

  Har aldrig haft bekymmer med för tidig utlösning, men däremot med för sen! Det är förvånansvärt hur många av mina älskare har blivit besvikna/osäkra när de inte kunde få mig att komma med sina händer eller munnar, bara för att det alltid funkade med deras tidigare killar. I början kände även jag att detta var ett bekymmer, tills jag insåg att ingen är skyldig mig en orgasm och om de inte kan ge mig en, så har den gode Herren varit omtänksam nog att ge mig tio fingrar, ett fast grepp och starka handledsmuskler. Numera ser jag orgasm vid sex som en bonus, nåt att sträva efter men inte nåt man måste känna nåt tvång om (vare sig att ge eller få). Självklart gör man alltid sitt bästa, men jag låter det inte deppa mig om jag inte lyckas ge/få en orgasm, och de jag legat med som jag förklarat denna ståndpunkt till har alla blivit märkbart mer avslappnade och mer beredda på att se sex som nåt kul och spännande, snarare än en allvarlig uppgift med ett bestämt mål.

  Svara

Skriv en kommentar!