Ett hårigt ämne

I snart fyra år har jag bloggat här, och jag kan inte komma på nåt ämne som är lika intressant och märkligt som det här med håret under armarna. I min åsikt är det här ämnet lite av sexvärldens lackmus-test. Det dividerar ofelbart världen i tydliga polariserade åsikter, och jag finner det som sagt både intressant och märkligt.

Via Sexrevolutionen läser jag om en artikel i Aftonbladet rörande kvinnors orakade armhålor. Artikeln är skriven i en sån där lite bajsnödigt frigjord stil som är rätt typisk för blaskorna när de vill ta upp nåt som inte är normativt. För enligt den artikeln börjar motreaktionen komma mot den slätrakade normen. Läs artikeln, bedöm själva.

Givetvis är läsarkommentarerna till artikeln ett under av idioti från de flesta oavsett åsikt (med några få undantag för balanserade och vettiga kommentarer) och folk skriker sig hesa om än det ena argumentet, än det andra. Som alltid när det kommer till såna här artiklar i storpressen blir kommentarerna väldigt mycket vi-mot-dom skrikande.

Sexrevolutionen plockade ut några av de typiska åsikterna kring det här. Läs dem hos henne. Det var det typiska, jag gillar inte hår i maten, kvinnor ska vara rakade, det är äckligt med hår. Etc etc, bla bla bla. Ganska typiska åsikter fyllda med hyckleri från killar och en allmänt patriarkal attityd att kvinnor inte ska få rå om sin egen kropp utan följa åsikter och normer som etablerats av män.

Alldeles för en liten stund sen tog jag min dagliga dusch och funderade på hur komiskt det skulle bli om man vände på steken och det var tjejerna som plötsligt började kräva att killarna var slätrakade överallt förutom på huvudet. Då skulle hyckleriet bli totalt, för jag tror att det är väldigt få killar som utan gnissel skulle börja raka sig under armarna, på benen och runt kuken. Man skulle protestera högljutt, prata om att det ingår i ens manlighet och massor med annan varm luft som man hittar på precis för stunden.

För normen är ju sån att hårighet på tjejer är ”äckligt” medan hårighet på killar är ”manligt”. Undantaget för det senare är en bunt mer eller mindre metrosexuella män, men jag har aldrig själv stött på en kille som rakar sig under armarna, och de flesta killar jag känner skulle säkerligen finna det konceptet ganska barockt.

Plus att för de flesta killar skulle det vara ett heltidsjobb att hålla sig själv hårlös. Jag är själv rätt luden, och att raka och avlägsna all min kroppsbehåring skulle ta massor med tid varje dag. Slutresultatet tror jag inte skulle vara vackert heller, utan mest komiskt på ett patetiskt sätt. Jag har bara slätrakat min kuk en enda gång, och det gör jag aldrig om för det såg tragiskt ut.

Varför hakar vi upp oss (och när jag säger vi menar jag samhället i stort) på om det finns hår i en kvinnas armhåla? Varför hakar så många killar upp sig på det? Jag kan ju givetvis förstå om det är lite opraktiskt med en hårig fitta när man vill dyka efter ostron, men armhålan? Det är inte speciellt många som är där och slickar och smakar och pillar, så det är ju för de flesta en rent visuell upplevelse snarare än en konkret praktisk. Eller har jag helt och totalt fel?

Vad gäller friseringen på musen kan jag ofta tycka att killarna som skriker om att de inte vill ha hår i maten borde sluta vara såna mesar och helt enkelt gilla läget. Tro mig, du dör inte av lite hår. Lär man sig tekniken med att vika det åt sidan så är saken biff. Ha lite ryggrad!

Tjejer, lägg bort rakhyveln, vaxet och vad annat ni ägnar er åt. Även om ni gör det för eran egen skull, så prova på hur det är. För det finns massor med tjejer som aldrig har gjort annat än att raka sig under armarna, på fittan och benen så länge de kan minnas. Jag respekterar om man trivs bättre helrakad, men har man aldrig provat på alternativet så kanske det är dags att göra det? Se det som ett sätt att prova på nåt nytt, vidga dina vyer och återgå till dina rötter. Prova på att genomgå det som jag kallar för ”processen” och se hur det känns efteråt. Om din partner börjar ställa krav på hur du ska ansa dig, då kanske det är dags att fundera över hans position i ditt liv, och vilka krav han har rätt att ställa.


(Bilden är lånad från utmärkta Bauer Nudes)

Läs även dessa inlägg:

34 tankar kring ”Ett hårigt ämne

 1. Elin S.

  Inget bättre finns än ett snuffs i en armhåla med färskt svett – utan hår finns inget att snuffsa… 🙁
  Feromoner är klart underskattade i dagens samhälle!
  (Många kvinnor som snuffsar på en babys huvud känner hur livmodern och hela konkarongen drar ihop sig i ett försök att påminna ägarinnan om att det nu är dags att visa rumpan upp och bli betäckt…) 😉
  Apropå hår som funktionellt tillbehör hos homo sapiens… 😀

  Svara
 2. Sara (Originalet)

  Du skriver att ”varför hakar vi upp oss på om det är hår i en kvinnas armhåla?”
  Men samtidigt uppmanar du alla tjejer att lägga ner rakhyveln.
  Lite motsägelsefullt.

  Om man inte bryr sig, alltså inte hakar upp sig på huruvida tjejer har hår i armhålan eller inte, då borde man ju inte bry sig om hon heller inte har det.

  Om det inte ska vara ”vi mot dem” så borde man bara flyta med, inte bry sig om hur andra gör, sålänge som de gör vad som känns rätt för dem.
  Jag rakar mig, helrakat nere och släta armhålor och enda anledningen är att JAG valt det alderles själv.
  Så jag skulle inte vilja lägga undan hyveln och jag förväntar mig att ingen hakar upp sig på det heller.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det finns ingen helt neutral åsikt, så enkelt är det. Generellt spelar det mig personligen ingen roll huruvida det är hår eller ej där. Men samtidigt gillar jag när man går emot normer, och jag har en viss fabless för orakade kvinnor.

   Det finns ingen paradox eller motsägelse i det jag skrev. Det är helt enkelt två sidor av samma mynt.

   Innerst inne anser jag givetvis att alla är fria att göra som de vill – men samtidigt vet jag att väldigt lite fri vilja existerar i dagens samhälle. Även om vi tror att vi gör saker av fri vilja är oddsen stora att den ”fria” åsikten är färgad av media och vänner. Det världen behöver mer av är tankar i stil med ”varför gör jag det här, är det verkligen vad jag vill?” och att kunna ifrågasätta och fundera över rötterna till sina egna tankar och åsikter.

   Samt att det här är en blogg. Jag är generellt väldigt accepterande av olikheter, alla människor är olika och det är en BRA sak. Men det skulle bli ganska trist att läsa en sån blogg, eller hur? Där varje inlägg är av modellen ”man kan göra så här, man kan göra sådär, båda sätten är lika bra, ni får välja själv, jag bryr mig inte”. För även om jag är accepterande så har jag åsikter, och de åsikterna kommer fram i inläggen.

   Håller du inte med mig? Det står dig helt fritt att göra det. Vill du inte sluta raka dig? Jag tänker inte tvinga dig på något vis.

   Svara
   1. Sara (Originalet)

    Givetvis inser jag att detta är en blogg och att det är dina åsikter som luftas.

    Din sista kommentar till mitt inlägg var dock rent överflödig.
    Tonen känns inte särskilt vänlig.

    Tackar för min tid här i bloggen.

    Svara
     1. Anna W

      Fan, vad mycket oförtjänt skit du får ta, Klumpe. Inlägget var både välskrivet och objektivt, tyckte jag. Fortsätt så!

      Svara
 3. Natosh

  Jag var tvungen att läsa inlägget en gång till för att försöka hitta något provokativt eller motsägelsefullt i det, utan att lyckas.

  Du uppmanar kvinnor att pröva alternativen även om de föredrar att raka sig för sin egen skull (även om ”för sin egen skull” är ett ganska relativt begrepp. Hur kan det vara något negativt att ha prövat alla alternativ?

  Det är som att jag skulle bli arg för att någon uppmuntrade mig till att pröva jordgubbsglass när jag bara prövat vaniljglass och ändå hävdar att vaniljglass passar mig bäst. Det är möjligt att jag kommer fram till att jag hade rätt och att jag inte gillar jordgubbsglass, men då har jag i alla fall provat och är en erfarenhet rikare.

  Utan att peka på någon så har jag en teori om att de som känner sig påhoppade, kritiserade och hånade för att man visar på alternativen är de som kanske är lite osäkra och i alla fall borde fundera över saken.

  Svara
 4. Elin S.

  Som varande en dinosaurie som var tonåring på 1970-talet, så undrar jag när allt började?
  Typ sådär 1972 hade några av mina klasskamrater (mobbargänget) synpunkter då jag på en direkt fråga svarade att ’Nej,jag rakar mig inte under armarna, varför skulle jag?’ Enligt dem var det ”Äckligt” att inte raka sig, deodoranten klibbade ju. Så långt som till benen hade det dock inte hunnit.
  Raktrenden sipprade långsamt ner från fotomodellvärlden till folket.
  Och vad rakade sig dessa 14-åriga tjejer med under armarna? jo, farsans rakhyvel, innan de hade sparat veckopengen så de kunde köpa sin egen. Låna av morsan?? Hon hade ju ingen!

  Nästa steg var benen. Tonårstjejer på -70talet rakade inte sina ben, varför skulle dom? Ingen hade påpekat att det var okvinnligt med hår – ännu.
  I artikeln i Aftonbladet som Sexrevolutionen länkade till, sägs att det var på 90-talet som hårlösa-möss-trenden började. Tänk, jag förstod aldrig varför det gjordes reklam för rosa och blå rakhyvlar! Det gick väl lika bra med en Gilette, om man nu ville ha skäggstubbiga ben var och varann vecka?
  Att sen vid 50-års ålder börja glutta på webb-porr och inse att damerna såg ut som plockade kycklingar mellan benen – ja, jag förstod ingenting!… Raka sig MELLAN benen? VA????
  Den enda gång rakhyveln kommit fram var på BB, och fy fan för stubben efteråt, säger jag!!
  Och på tal om ”hår i maten” – även tjejer utan partner rakar sig tydligen… så var det med det! Eller hur?

  ”Bland det mest provocerande en kvinna kan göra idag är att strunta fullkomligt i hur hon ser ut.”
  Sagt av Åsa Crona, som skrivit böckerna ”Kopiornas uppror” 1993 och ”Bakom spegeln” 1991 – redan då alltså…
  Vad blir nästa grej, jag undrar – för slutar gör det icke, tydligen…

  Svara
  1. Anna W

   Tack för kommentaren, Elin. Mycket insiktsfullt skrivet, anser jag.
   Har rakat underlivet en gång, för att prova, och aldrig mer säger jag. Kändes jättekonstigt och… onaturligt.
   Har fått försvara min ståndpunkt angående detta gentemot väninnor dussintals gånger, och de står alltid fast väldigt hårt vid vad de tycker. Trots att de är oförmögna att argumentera mot mig och förklara varför de tycker som de gör.
   En väninna till mig som varit rakad varje dag sen hon var fjorton, säger att hon inte kan låta håret växa ut, eftersom det blir så satans varmt…

   Svara
 5. oops oh my...

  Orkar inte läsa alla kommentarer men den här var riktigt fin.
  Märker man inte skillnad på en hårig kuk och en hårig fitta så är nog inte behåringen i sig det är fel på 😛

  ”Givetvis skall kvinor få göra som de själva vill, men tyvärr så är det inget jag tänder på (dock behöver inte en tjej vara helt ren rakad mellan benen en väl trimmad funkar med) känner att det skall vara lite skilnader mellan att smeka en kvinna eller om man skulle smeka en man (Är inte en bi så jag vill ha kvar skillnaden)”

  Svara
  1. Elin S.

   Hur i hela middevitten kom någon på att det skulle rakas mellan benen?
   Män som varit på sexresa till Thailand och kommer hem till flickvän/fruga och vill ha samma?
   Porrtittande män, som ovan.
   Porrtittande tjejer som tycker det ser cool ut?
   För det kommer väl inte från Veckorevyn, damtidningar, ”vanliga” filmer – för hur många rakade fittor visas upp där?
   Reklamen för blå och rosa rakhyvlar som får någon att komma på att ”oj, fy fan va skönt att vara som innan jag blev tonåring och slippa det besvärliga håret som blir så kladdigt när jag har mens”? och sen sprider det sig runt hela västvärlden som en löpeld?
   Om du vill lägga ner en massa tid på ett evigt rakande, so fine, det är är din fitta – jag är bara så nyfiken på att det är snuskigt/otrevligt/otrendigt med hår nu, när det inte var det för sisådär 15 år sedan?
   Varför ska man se ut som en 10-åring helt enkelt??

   Svara
 6. Johanna Sjödin

  Framförallt är det känsligt ämne därför att kvinnor som rakar armhålorna tenderar att göra sig själva till offer för vad de upplever som kritik mot dem personligen. Försvarspositionerna som haglar när ämnet tas upp skvallrar om det. Jag ser ingen anledning till det då de faktiskt lever i enlighet med normen.

  Svara
 7. Kiwi

  Jag föredrar faktiskt om killar är helt hårlösa från ansiktet och neråt. Hårlösa ben mot hårlösa ben är en fantastisk känsla! Som jag tyvärr allt för sällan får uppleva med en man. Tur att jag gillar tjejer också! Och hurra för söta synth-pojkar som har fattat det där med hårlöshet!
  Men vill man inte eller trivs man inte med att raka sig så är det väl bara att låta bli.

  Svara
  1. Afrodisiak

   Om det vore så väl.

   För unga osäkra tjejer är det nog inte så ”bara” att bli kallad äcklig, vidrig, smutsig, ohygienisk, apa, grottkvinna. Den sortens maniska bespottelse och pajkastning finns inte (mig veterligen) i det motsatta lägret. DVS personer som föredrar orakat brukar inte kalla rakade för jordens avskum och säga åt dem att flytta ut i skogen. Jag stålsätter mig och känner mig trygg, men visst känns det olustigt ibland att bli så avskydd för en så simpel grej.

   Likaså är det inte så ”bara” för en man att raka benen utan att bli skälld för fjolla, bög, omanlig och gud vet allt.

   Om det vore så ”bara” så kanske chansen att du fått din önskan om fler hårlösa män uppfylld varit större, så fortsätt jobba för att det skall bli så!

   Svara
   1. Elin S.

    vilket får mig att undra: varför har killar börjat nu att avsky hår i munnen? Är det en trend i gayvärlden som spridit sig till heterovärlden???
    Och vad säger att en kille som inte vill spotta lite hår är en bättre älskare än den som inte bryr sig?
    Snarare borde man springa långt om någon har synpunkter på ens hårväxt, var håret än sitter! Såna människor ser bara skalet, inte personen de vill kyssa…

    Svara
 8. Pingback: Min mus, mitt val « Peach Me Baby

 9. Leif

  Du verkar inte medveten om att de flesta män idag rakar sig både intimt och i ansiktet. Jag antar att det måste vara pga av ett matrialkalt förtryck, för de flesta kvinnor säger ju att de inte vill ha håriga män, varken intimt, i ansiktet eller på ryggen. Jag hoppas du förespråkar att det är onaturligt att män rakar sig i ansiktet, de ska se ut som jultomten helst med hår på ryggen.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag är faktiskt mycket väl medveten om att män rakar sig både intimt och i ansiktet. Men skillnaden (som du medvetet ignorerar eftersom du inte hade haft nåt argument då) är att trycket på män att göra det är mycket, mycket mindre än samma tryck på kvinnor.

   Om Aftonblaskan skriver en artikel om män som slutar rakar armhålorna hade det varit en fis i rymden. Ingen hade brytt sig. För män rakar generellt inte sina armhålor, och i mäns värld är det inte ett problem. Detsamma gäller intimfriseringen och skäggväxten. Män utsätts inte för femischauvinistiska kommentarer så fort de funderar på att odla ett skägg eller sluta raka sin kuk.

   Varför? För att män inte på långa vägar utsätts för samma press som kvinnor.

   Svara
  2. Peaches

   Att jämföra med mäns skäggväxt är bara rent nonsens. När det gäller skäggväxt finns det oändliga valmöjligheter. Du kan vara slätrakad, ha skepparkrans, polisonger eller raka dig i konstfärdiga mönster och allmänheten kommer inte varken bli provocerad eller äcklad av det vilket alternativ du än väljer. Självklart kommer det alltid att finnas kvinnor som föredrar slätrakat lika som det kommer att finnas kvinnor som föredrar skäggigt, men det handlar om personliga preferenser och det är det jag tycker är så viktigt att hålla isär här, personliga preferenser och sociala konstruktioner. Det finns en social konstruktion som säger att kvinnor, för att vara kvinnliga och fräscha, ska vara hårlösa, helst överallt. Det finns ingen social konstruktion som säger något som helst om mäns skäggväxt, där gäller verkligen det fria valet.

   Svara
 10. Hans Engnell

  Diskussionen handlar väl egentligen om att kvinnor skulle vara TVUNGNA att raka armhålor och kön. Ingen tvingar kvinnor att göra detta. Det finns ingen statlig rakningsinspektion. Och uppenbarligen finns det gott om killar som skiter i vilket. Vad är egentligen problemet? Normer kommer alltid att finnas – i alla kulturer i alla tider. De förändras över tid. Det som är norm i dag behöver inte vara det om 10 år. Varifrån kommer det här ”trycket” som beskrivs? Från tjejers jämnåriga i skolduschen? Från killar? Betyder det att en tjej dumpas av sin kille om hon inte rakar muffen? Jag vet gott om tjejer som inte rakar sig under armarna (och förmodligen inte heller rakar könet) och de verkar inte ha några problem att få pojkvänner för det.

  Personligen föredrar jag renrakat, både på mig själv och kvinnor. Det är inte världens viktigaste grej, men hår under armarna är oerhört avtändande i mina ögon. Och hår på könet är rätt äckligt, särskilt om det är för mycket. Rent estetiskt tycker jag att det är snyggare med renrakade bröst och kön på män, men av förklarliga skäl bryr jag mig inte lika mycket om den saken eftersom jag är hetero…

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Enligt många män så är kvinnor tvungna att göra det. Bara för att det inte finns nån ”rakningsinspektion” gör inte kravet mindre verkligt för det. Finns gott om killar som säkert skulle dumpa sina flickvänner om de slutade raka fittorna och under armarna – jag har stött på några stycken av dessa exemplar själv och blivit rätt äcklad över deras inställning till sina kvinnor.

   Normer finns alltid, men det är ingen ursäkt för att sluta ifrågasätta dem. Speciellt när mycket av normerna skapar en skev kroppsbild, osäkerhet och dåligt självförtroende.

   Det står dig fritt att föredra precis vad du vill, men det är skillnad mellan att föredra och kräva. Jag själv föredrar sedan en viss tid tillbaka orakade kvinnor, men jag kräver det inte och om någon av mina kvinnliga vänner vill vara rakad kommer jag inte att sätta mig med armarna i kors och tjura eller säga upp bekantskapen.

   Tyvärr finns det chockerande många killar som inte förstår den här skillnaden. Det är de killarna som kräver att sina kvinnor ska vara slätrakade barbiedockor, det är de killarna som aldrig funderar över varför de tycker så, och det är dessa män (och även kvinnorna som försvarar dem) som fortsätter att propagera för vårat patriarkala arv där kvinnor inte får kontrollera sina egna kroppar eller sin egen sexualitet.

   Svara
 11. A

  Man måste väl ändå vara snudd på autistisk eller extremt socialt priviligerad om man inte förstår hur en norm som den hårlösa kan upplevas som extremt tvingande för den som utsätts för den. Social kontroll är ofta precis lika effektivt som lagar och regler, om inte mer. Människor är trots allt nästan alltid deltagare i sociala relationer och dessa relationer är oerhört viktiga för de allra flesta. Sen är det givetvis lätt för den som följer en norm ”av fri vilja” eller vad det nu kan finnas för anledning, att säga om den som inte trivs att det väl bara är att skita i det hela.

  Min upplevelse av rakning versus hårighet är verkligen att det går långt utanför sexuell attraktion, en hårig kvinna är verkligen en äcklig kvinna, det är något fel på henne, hon fattar inte, hon ÄR INTE EN KVINNA. Själv hatar jag att raka mig, eller känslan av rakad hud som jag upplever som svettig och svampig, men lik förbannat skulle jag aldrig, aldrig någonsin fixa att gå runt barbent i offentligheten med håret på mina ben fullt utväxt. Inför min pojkvän däremot är det skit samma.

  Jag tycker att du gör ett bra jobb med att påminna dina läsare om att normer är just normer, inte naturlagar, samt erbjuda alternativa bilder och röster.

  Svara
 12. T

  Kände att jag också ville säga något.. Dock kanske inte lika välskrivet som alla andras. Men vafan, jag skriver som jag pratar ;P
  Jag rakar mig både här och där. För att jag vill. Trivs mycket bättre med det.. Under armarna för jag gillar att det ser lent och ”fräscht” ut. Och det luktar inte svett på samma sätt. Ja, jag föredrar rosendoftande parfymer och dylikt framför det ;P
  Benen tar jag när jag känner för det. Lite sämre på det på vintern 😀
  Sen.. ja.. jag vaxar. Och älskar det! Ja, inte smärtan då.. Men jag tycker det är värt det. Känner mig fin och fri ;D

  Svara
 13. Erik

  Hoppas den här raktrenden går över snart. För det första så ser det bara löjligt ut. För det andra vad är meningen med det? För det tredje. Håret har vi fått för att det ska skydda oss. För det fjärde. Hår är sexigt lite hår i mun har ingen dött av, visst det fastnar i halsen ibland, men det brukar man få bort med lite hårt bröd.

  Svara
 14. Patrik

  Det är upp till var och en att vilja välja om man ska raka sig eller inte. Men jag är kille och hetro och dom 10 senaste åren har jag rakat mina armhålor, rakar även överkroppen och håller naturligtvis även undan i snårskogen.
  Kan tillägga att 90% av killarna jag känner rakar armhålorna.

  mvh
  /Patrik

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det står givetvis alla fritt att göra som de vill med sin kropp. Frågan som jag skulle vilja att fler människor ställde sig själv var ”varför gör jag som jag gör med min kropp?” och försöka hitta de verkliga skälen till det.

   Alltför många viftar bort frågan och säger ”jamen jag vill ju” men jag skulle vilja att fler människor funderade över det. Över om de verkligen vill det, eller om det är nåt de blivit fostrade till, eller om det är nåt som omvärlden skapar.

   Kommer man fram till att man vill det själv, från sitt eget hjärta, då ska det ju inte ifrågasättas. Min åsikt är bara att alltför många människor gör saker med sin kropp utan att ifrågasätta dem eller fundera om de verkligen blir lyckligare av det, eller fundera på om de indirekt ger sitt stöd och bidrar till den kroppshysteri som råder i samhället.

   Svara
   1. T

    Självklart har jag inte kommit på det här själv, testade en gång när jag var yngre, det kom som en fråga/förslag men jag var lika nyfiken själv. Sen gillade jag det och har fortsatt 🙂

    Svara
 15. Toktroll

  Jag känner att det här ämnet om intimraknig är väldigt känsligt. Jag har aldrig hört om ngn som backat ur när underkläderna åker av pga intimfrisyren på partnern. Men man försvarar gärna sitt eget utsenede eller preferenser när intimfrisyren kommer på tal. Tyvär blir det snabbt sandlådenivå med argumenten barn kontra grottmänniska.
  Själv känner jag som snart 40 årig hetrokille att det inte spelar ngn roll vilken intimfrisyr partnern har,det är ett val hon får göra själv bara hon är nöjd.

  Svara
 16. K

  Tack Klumpe för ännu ett viktigt och intressant inlägg! Jag kan bara hålla med dig, och de bra motkommentarerna du formulerar. Så jäkla skönt att veta att det finns vettiga folk där ute, både du och många av de som kommenterar.

  Jag funderar och ifrågasätter mina val själv, men har svårt att egentligen komma fram till något. Rent principiellt gillar jag inte all tid och energi som normerna får mig och så många andra att lägga ner på att nojja och ta bort; att inte kunna känna sig bekväm med sig själv precis som en är! Samtidigt är jag påverkad av samhällets normer, kan känna mig finare med mindre hår ibland, och tror att killar föredrar det. Tar det steg för steg och gillar delar av min hårighet mer, andra delar mindre.

  Men, ville mest bara säga tack för att du fortsätter med bloggen och dina tänkvärda och smarta inlägg! Och att du överlag bara verkar ha så sjukt vettiga värderingar, oavsett bloggens existerande. Men är glad att du har den så att fler får ta del av, och förhoppningsvis inspireras av, dina tankar och åsikter!

  Svara
 17. Bara Vara

  Hår i munnen? Ja alla de tjejer då som pussar parners som har skägg? Om en man med skägg tycker att hans kvinna skall raka sig mellan benen för att han skall slippa hår i munnen vid oralsex, men tycker det är rätt att hon skall pussa ett hårigt tryne!

  Hår mellan benen är f ö vackrare mera vuxet och kvinligt än dessa rakade sköten!

  Svara

Skriv en kommentar!