En intressant vändning

Egentligen tänkte jag skriva om privatliv, respekt och integritet sett ur relationssynvinkel, men tankarna är inte riktigt redo för skrift… därför undrar jag istället, kommer ni ihåg min vän som jag skrev om för några veckor sen? Han som jag tyckte blev så dåligt behandlad?

Han har varit väldigt kryptisk kring det här med känslor och förhållanden ett tag nu, och igår tröttnade jag och sa att han fick lägga korten på bordet och förklara vad sjutton han menade med sina olika märkliga uttalanden i såväl chatt som på Facebook. Jag frågade om det hade nåt med den här tjejen att göra, som jag tyckte behandlat honom dåligt, och han svarade helt kort att han var kär i henne, men att det var okej.

Det var okej?

Lite förvirrad bad jag honom förklara det hela, hade inte hon en annan kille? Jovisst, svarade han, men det är helt okej. De hade pratat om det, hon hade mått dåligt över hur hon behandlade honom, bett om ursäkt för det och sedan hade båda hade kommit fram till att det bästa var om han fick agera ut sina känslor och trivas med det. Att hon hade en annan kille var tydligen inget problem, och hon hade släppt en hel del ledtrådar om att den andra killen hade varit ett stort misstag då han inte bara visat sig vara en enormt jobbig person – han var dessutom en rökare!

Vi pratade en stund om detta, och sedan vi gled över lite i att prata om just det här med svartsjuka och osäkerhet, och det var intressant för min vän sa att han inte hade några problem med om den här tjejen skulle ha andra killar än honom samtidigt. Jag bad honom förklara, och han sa att för egen del var han nöjd med att vara mono, men han tyckte inte det hindrade henne från att ha andra så länge det var ärligt och öppet för alla inblandade.

Det tyckte jag givetvis var ett progressivt synsätt, och sedan pratade vi om normer, monogami jämfört med polyamori, svartsjuka och osäkerhet i nån timme.

Men det är intressant hur saker löser sig ibland…

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!