Det tredje alternativet

Tidigare under dagen slängde jag bort en kommentar som väntade på godkännande. Det är inte ofta jag gör det, men den här kommentaren var det typiska ”jag är en kille och feta tjejer är äckliga, och enda orsaken till att feta tjejer är feta är för att de är släpphänta, inte kan ta hand om sig själv och inte bryr sig om sin kropp” skitsnacket som en del killar sätter i system.

Istället får ni den här bilden:

Läs även dessa inlägg:

12 tankar kring ”Det tredje alternativet

 1. Bumsan

  Amen to that! 😀

  När ska folk som irriterar sig på andra förstå att det i själva verket är dom själva det är fel på, och att dom i sin tur måste ta hand om sin beteendestörning dom har. Ja jösses 🙂

  Svara
 2. Kalle (the original)

  Nu tycker jag de flesta människor får vara tycka och göra som de vill. Inget fel på varken smala mellan eller tjocka personer såvida det inte är till ytterligheterna och faktiskt påverkar kroppen negativt.

  Det jag dock är väldigt trött på att höra och läsa är alla de som skyller på att de har något sorts körtelfel eller vad det nu som gör att de inte kan gå ned i vikt. Denna åkomma är inte speciellt vanlig men på nätet verkar det som att de flesta med övervikt lider av den i alla fall de som inte öppet vill acceptera sin kropp och vara stolt för vem man är.

  Varför krångla till det med falska ord och påhitt? Jag respekterar inte olika kroppstyper jag respekterar människorna som finns i kropparna.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Förvisso, men om du som kvinna bara får höra att du är fet och äcklig för att du inte tar hand om din kropp, och att det bara är ren och skär lathet (eller antydan till att du har nån pervers njutning av att vara just fet/äcklig) tröttnar du kanske till sist på att behöva kämpa, och väljer att säga att du har ett körtelfel för att helt enkelt slippa tramset.

   Svara
 3. Kalle (the original)

  Att säga en sådan lögn tror jag bara är att göra sig själv en björntjänst. Av mina erfarenheter att döma av kommer så gott som ingen tro på det. Visst nära och kära kommer låtsas som om de tror på dig men de flesta av dem kommer tänka något helt annat och förmodligen även säga annat när de pratar med andra personer om det.

  Inget kommer ju egentligen förändrats förutom mer skitsnack bakom ryggen pga din eventuella lögn. Visst är det ibland svårt och jobbigt att stå upp och säga som det är framförallt om man inte är nöjd med sig själv. Men jag tror att det är det bästa, säg som det är helt enkelt. De som bryr sig om dig och är viktiga i ditt liv kommer respektera dig mera då de andra spelar väl knappast ingen roll.

  Till sist är det ju synd om de få som faktiskt lider av körtelfelet men som ingen tror på pga andra personers missbruk och lögner om det tillståndet.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Javisst, i den stora helheten skapar ju en sån enkel lögn mer problem än den löser. Jag försvarar det inte, jag bara ger en (av många möjliga) orsak till att den används.

   Det är inte alltid så ”bara” att stå för den man är när man från tidig ålder fått höra att man inte är attraktiv, inte kommer att passa in och aldrig kommer att bli omtyckt av nån annan än de som biologiskt är bundna att tycka om en. Då blir man trasig, man blir skadad och man tar till lögner, för lögnerna gör livet lättare för stunden även om man vet att de skadar långsiktigt istället.

   Svara
 4. Bumsan

  En stor kropp har många ansikten, precis som restrerande kroppstyper. Alla kan vi må bra eller dåligt oavsett vilken kropp man än har, men ändå, ändå väljer många att vända sig till dom som är överviktiga och peka på dom. Det är trotts allt En Själv och Enbart Själv som kan säga hurvida man mår bra eller dåligt, och samtidigt göra något åt om det finns något som bör göras.

  Det finns många andra kroppstyper som också kan må dåligt i sina kroppar, en hel del idrottsmän/kvinnor har gått och avlidit men ändå har man inte gjort något stort spektakel kring det som man valt och göra kring överviktiga människor.

  Men faktiskt, övervikt är inte det egentliga problemet här, vikt i sig är inte det egentliga problemet här som så många människor gör sig upptagna av. Och många bryr sig inte om att gå till roten av det egentliga problemet heller.

  Som vuxna människor, oavsett vilken kroppstyp man än har, så måste vi helt enkelt börja ta Vårat Egna ansvar Över oss Själva. Ödmjukhet, respekt och tillit är en stor bristvara vi har gentemot våra medmänniskor, bland annat, det är något jag önskar se mer av. Saker blir vad man gör det till.

  Men varför skapar man ett sådant spektakel kring människors kroppstyper, egentligen? Ja, egentligen. Om man ska tänka utanför ramarna. Jag tror att det är för att vi saknar mycket kunskap och att vi egentligen inte har något bättre för oss. Det råder inga tvivel om att världen är i obalans. Eller?

  Svara
 5. Annika

  Det är synd att det ska behöva vara så som Kalle beskriver, att tjejer/kvinnor blir så påverkade av vad ”samhället” tycker och får så pass dåligt självförtroende att de använder lögner för att försvara sig. (sen att jag tror att vissa människor naturligt lägger sig på en högre vikt är en annan femma)

  Jag själv trodde länge att jag skulle vara tvungen att ”nöja mig” med någon i min egen ”snygghetsklass” som egentligen inte alls gillar min kropp men som också ”nöjde sig” Men jag har på senare tid förstått att det verkligen inte behöver vara så, och att många, betydligt fler än vad jag trodde var möjligt tycker att jag är attraktiv precis som jag är! Det är bara synd att fler människor inte kan förstå hur attraktiva dom är.

  Det är ju inte för inte som man blir lite arg på det företag som lanserar en sån här kanpanj!

  Svara
 6. Kaja

  Fast.. vissa ÄR feta av ren och skär lathet. Utgångsläget har på något sätt blivit att man bara tar hand om sig om man försöker hålla vikten i schack och att det bara är ok att vara stor om man inte kan göra något åt saken. Få accepterar till fullo att de inte har något som helst intresse av att vakta sin vikt eller hålla sig i form. Och det är synd.

  Svara
 7. Robban

  Man skall inte heller glömma att FETMA, för det är det som det handlar om, sen må ni kalla det mullighet eller något annat, på sikt leder till SVÅRA följder som hjärt/kärlsjukdomar, stroke, diabetes, cancer mm och därför leder till en tidig död.
  Sedan kan man skylla på företag, reklam, fördomar osv, men man har ALLTID själv det egna personliga ansvaret för sin hälsa.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Är det ett vetenskapligt faktum att det leder till kortare liv? Nej, det finns ingenting som säger att det alltid är så. Faktum är att det finns inget samband mellan fetma och förkortad livslängd. Det finns inga vetenskapliga belägg (som jag känner till) för att det förtkortar livslängden.

   Faktum är att det inte heller finns något samband mellan fetma/övervikt och någon av de sakerna du nämner. Det kan öka risken, men det leder inte 100% automatiskt till dessa saker.

   Jag är ingen statistikexpert, men såvitt jag förstått får slanka, vältränade människor kärlsjukdomar, stroke, diabetes och cancer i ungefär samma utsträckning som tjocka människor. M.a.o. är det i slutändan mer eller mindre en slump vem som drabbas av det.

   Svara
   1. Bumsan

    Jag håller med Klumpe.

    Många väljer att lyssna och lita på såkallade experter rakt av utan att skaffa sig en egen uppfattning om vad som egentligen är sant.

    Många saker som sägs idag är grovt överdrivna bara för att skapa rubriker som i sin tur leder till pengar, självklart, människor uttnyttjas maximalt och majoriteten av människor väljer att haka på, och det kan vara av okunskap, lättja om man nu ska tala om lathet för även där har vi många i varierande kroppstyper, och ibland av ren illvilja.

    Svara
    1. Peaches

     Jag säger som man brukar säga: det finns dom som är som pommes frites också, smala på utsidan men feta på insidan.

     Om man väger 200 kg så är det klart att det påverkar hälsan, men jag tror att det faktum att man knappt kan röra sig och har noll kondition påverkar mer än fettet i sig.

     Jag vet inte riktigt varför man alltid genast drar parallellen överviktig = ohälsosam. Jag är 158 cm lång och väger 85 kg, jag har alltså en övervikt på ungefär 25 kg. Jag har ett blodtryck på 120/70 och en puls på 64 (efter att ha suttit ner och pratat ca 15 minuter, alltså arbetspuls). Mina blodvärden (fett, socker etc) är alldeles utmärkta. Jag cyklar till jobbet varje dag. Jag lär knappast belasta sjukvården med några fetmarelaterade hälsoproblem. En smal person som äter chips varje dag och alltid tar bilen är knappast i lika bra skick som jag. Ändå är det mig som många dömer ut som ohälsosam vid första anblicken, eller tycker att jag ”inte tar hand om mig själv”.

     Svara

Skriv en kommentar!