Dagens bild: bristningar (101024)

Ja, jag vet att det bara var i förrgår som det kom bilder. Men inget av mina textblock är ens i närheten färdiga för publicering, och jag har inga intressanta tankar i övrigt. Om du har ett ämne som du vill veta min åsikt om – skriv och tipsa!

Men tills dess publicerar jag den här bilden jag fann igår. Jag bara älskar den. Bristningar på en kropp ser man sällan, och det är en av de första sakerna att försvinna när man går igenom en bild med Photoshop. Själv stör jag mig aldrig på dem, och för mig är bristningar i huden på en fotograferad kvinna nästan ett slags äkthetsbevis.

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Dagens bild: bristningar (101024)

 1. Peaches

  Bristningar. En del människor vet alltså knappt vad det är. Jag får periodvis ganska mycket bristningar och jag har aldrig riktigt lyckats härleda det till nån specifik orsak som viktuppgång eller -nedgång. Jag tror att det är nåt hormonellt. Sedan bleknar dom ganska snabbt och syns knappt efter några månader, tills det är dags igen nåt år senare.

  Jag gick en gång till min massör, som sett mig i bara trosor hur många gånger som helst, när jag just hade fått en massa bristningar på magen. ”Herregud, vad har du gjort!”, utropade hon när jag tog av mig på överkroppen. ”Eeeh. Det är bristningar”, svarade jag. Pinsam tystnad.

  Svara
 2. Elin S.

  Googla ”bristningar” och det är sida upp och sida ner med tjejer/kvinnors bristningsbekymmer och tips/reklam hur man ska göra för att bli av med bristningstrimmorna = ärren. Ett ärr kan nästan aldrig ”göras ogjort” – och ärr bleknar med tiden, oavsett om de är smala eller breda.
  Rätt bra info fanns här:
  http://www.niomanader.se/content.asp?ID=98

  Jag sörjde lite när sonen blev tonåring och fick ärren på baksidan av armarna – tror ni att tjejen som älskar honom bryr sig? Och han gav mig de ärr jag bär, ett stolt bevis över att jag har gjort honom!! (Men de kliade medan de läkte) (Som kronan på verket: snittärret från navel till venusberg…)
  I sommar har jag jobbat med en 21-årig småbarnsmamma, och hon frågade lite blygt om det fanns något att göra för att få bort bristningarna. Jag tror hon fick ett bra svar: välj mellan att ha fått barn och ärren, eller att inte ha honom i ditt liv och vara utan ärr… Hon tvekade inte en sekund.

  Svara
 3. Malin

  Det här var precis vad jag behövde läsa och se idag, jag har rätt mycket bristningar (i mitt tycke) på bröst, kärlekshandtag och framsidan av låren och har skämts för detta när jag visar mig naken. Men bara att höra att någon kan se något positivt i dem är helt fantastiskt. Sparar det här inlägget tills jag kan titta på mina ärr och vara stolt ändå.

  Tack för en underbar sida med vackra bilder och denna självförtroende-boost.

  Svara
  1. Klumpesnusk Inläggsförfattare

   Härligt att höra! Glad att denna bild kunde ge dig precis vad du behövde när du behövde det. Var stolt över din kropp, den är unik och din, och den är vacker genom att vara just äkta. Spara bilden och njut av den när du behöver den. Tack för berömmet och hoppas du fortsätter läsa. Kram!

   Svara

Skriv en kommentar!