Bekymmer gällande bakdelen

Så vad det dags att krydda här igen då, med referens till Klumpes kommentar om att jag var en viktig ingrediens här på bloggen. Jag ser nog mig själv som en krydda då, en av de där baskryddorna som man inte kan eller vill leva utan. För egen del är det vitlökspeppar, paprikakrydda, potatiskrydda eller den optimala aromaten.

När vi nu tar ett steg ut ur ”köket” för en stund så har jag som vanligt bekymmer, när en människa funderar så mycket som jag gör så stöter man på bekymmer ibland. Ju fler funderingar, fler bekymmer.
I detta fall har det med ämnet som snurrar runt på bloggen att göra. Rumpan, närmare bestämt Min Rumpa.
Jag tycker om den, till viss del. Den är tålig, mjuk och len. Nästan allt som behövs för ett visuellt och praktiskt exemplar av en tilltalande bakdel enligt mig.
Jag har dock sådana där hemska celluliter, oavsett av vilken anledning de huserar över min rumpa och mina lår så finns de där och stör mig något ofantligt. Förutom när jag sitter fast och ska få pisk, då putar jag gladeligen med rumpan och bryr mig således inte om celluliter (eller något annat för den delen). Då är jag bara kåt, glad och tacksam. Haha!


Senaste bilden tagen på min bakdel, på The Mansion för en månad sedan ungefär..

Idag provade jag min utstyrsel för Halloweenfesten på The Mansion och upptäckte att kjolen var kortare än jag hoppats att den skulle vara. Celluliter och allt syns tyvärr. (Då pisk tyvärr inte står på schemat så är jag mer brydd.)
Men istället för att stressa just rumpan av mig veckan innan festen för att hitta något annat tänkte jag slänga ut en fiskelina och fråga hur mycket andra egentligen bryr sig om celluliter?
När jag ser på en kvinnas bak så beundrar jag form, finns det celluliter blir jag glad – jag är inte ensam om att ha det. Samma sak med bristningar som Klumpe nämner i ett tidigare inlägg, jag blir glad när jag ser att jag inte är ensam.
Men för mig gör celluliterna varken från eller till, jag blir inte avtänd eller mer upphetsad av dem.
Kan jag möjligen gå i min utstyrsel utan att skämmas eller är det nu jag ska stressleta efter något annat?

Läs även dessa inlägg:

16 tankar kring ”Bekymmer gällande bakdelen

 1. Missne

  Tja, som jag har förstått det, finns det en plats i världen där ingen kommer tycka något om celluliter och en kort kjol så är det väl The Mansion? Go for it! Det kommer utan tvekan vara större chans att du får komplimanger för din rumpa om du inte täcker den =)

  Svara
 2. Afrodisiak

  Min partner brukar säga att män bryr sig om formen och helheten. Bristningar, ärr och celluliter är obetydliga detaljer som mest kvinnorna själva hakar upp sig på

  Kan nog ligga en hel del i det 🙂

  Svara
 3. uandme/Man

  Håller med både Missne och Afrodisiak och för den delen även Johan. Du skall gå dit som dig och ingen annan. Vi alla älskar dig för den du är. Du har ”Det” som är svårt att sätta fingret på men vissa har det som bara lyser upp ett rum när dom kommer in och man ser bara skönheten i människan och ägnar inte en tanke på brisningar celluliter stora näsor finnar hängbröst snot mm mm :D.

  Klä dig precis som du vill håll huvudet högt och tänk inte så mycket på vad andra tänker om dig.

  Svara
 4. klumpesnusk

  Kamerablixtar är dessutom världsbäst på att framhäva och förstora saker som t.ex. celluliter och bristningar. I verkligheten (dvs med vanliga ögon utan kamerablixt) lägger man sällan märke till dem i samma utsträckning.

  I verkligheten ser inte din rumpa och dina ben ut sådär.

  Svara
 5. uandme/frun

  Håller med alla föregående talare.
  Vi älskar dig gumman för den du är, som mannen min skrev, du har DET ! DET som gör att man ser vilken underbar människa du är. DU kommer briljera i helgen gumman.
  Och jag tycker om dig för att du är du och ingen annan !
  Puss o kram

  Svara
 6. Citronen

  Strumpbyxor är min lösning om jag verkligen känner mig obekväm. Men annars så kör på =). Du är knappast ensammen om dom dumma celluliterna =)

  Svara
 7. MizzE

  Jag har precis samma ”problem” som du. Om man nu kan kalla något som celluliter för problem. De är ju både ärftliga och det finns inte särskilt mycket som man kan göra åt dem. Dessutom så har jag läst någonstans (väldigt luddigt, jag vet, förlåt, ingen källkritik här inte :-P) att 90% av alla kvinnor har mer eller mindre celluliter. Jag har mer…och enorma komplex för det.

  Min rumpa/lår ser ut ungefär som din (Jättesnygg, mao ;-D) och jag har också svårt för avslöjande kläder, korta kjolar & shorts tex. Jag kan tom tycka att de där groparna syns genom strumpbyxor och byxor i vita eller tunna material. Något som hämmar mina klädval. Jag försöker dock jobba på det.

  Jag har också hört, som Afrodisiak här ovan skriver, att män inte ser detaljer lika bra som kvinnor. Det är därför de inte enkelt ser om någon har klippt håret tex. De ser bara att något är förändrat i helheten, men ser inte vilken pusselbit som ändrats. Och min erfarenhet säger mig att många killar inte ens vet vad celluliter är, eller ser dem förrän man pekar ut och förklarar. Något att trösta sig med kanske?

  Jag tror att din outfit säkert blir enormt uppskattad och att ditt självförtroende kan få en knuff om du väljer den. Känner du däremot att du är alltför osäker så ta något annan, vem vill känna sig obekväm en hel kväll? Lycka till iaf. Du kommer nog vara jätteläcker!

  Svara
  1. klumpesnusk

   Lite sidospår, men jag tror att män är precis lika bra som kvinnor på att se detaljer. Det som skiljer män (väldigt generaliserat) åt från kvinnor är att män är bättre på att ignorera detaljer som de inte tycker är viktiga eller som påverkar deras åsikter om någon.

   Åtminstone är jag det, och många av mina manliga vänner är mer eller mindre likadana. Vi märker celluliter, vi märker när någon har klippt sig – men vi tycker generellt lika bra om personen ändå, och såna petitesser är i det stora hela relativt oviktigt jämfört med vad vi tycker om personen.

   Kvinnor tror jag i större utsträckning får lära sig från tidig ålder att detaljer är viktigt för att få bekräftelse. Man fixar sig här, man fixar sig där och får bekräftelse för ett väl utfört jobb och får en liten boost i självförtroendet. Därför är kvinnor också väldigt bra på att ge den boosten till varandra, för de vet hur viktig den är att få.

   Jag själv föredrar att ge den boosten på saker som genuint tilltalar mig – en människas personlighet, en bra åsikt, ett väl utfört arbete. Inte på ytliga och relativt triviala detaljer som en aningen annorlunda frisyr. Celluliter ignorerar jag, för de är också en ytlig och relativt trivial detalj som inte påverkar min åsikt, och därför ignorerar jag dem och kommenterar dem sällan. Även om man skulle ta upp dem i min närvaro och försöka skapa en diskussion skulle jag inte ha mycket att säga, då de inte riktigt ingår i min världsbild annat än som en mycket oviktig bieffekt av hur huden fungerar.

   Svara
 8. lill-pitten

  celluliter är inget kul i sig, men folk (både dom som har det och andra med för stor mun) borde inte göra någon stor sak av det. När allt kommer omkring är det oväsentliga saker.

  Ingen vuxen karl med en fungerade liten pitt borde tacka nej till en rumpa som denna endast pga. celluliter 🙂

  Svara
 9. Peaches

  Alltså. Dom allra flesta kvinnor har celluliter, stor eller liten rumpa spelar ingen roll. I skvallerpressen ser man ju ofta reportage där man zoomat in kändisars lår och rumpor och förfasar sig över deras celluliter. Vad det är att förfasa sig för vet jag inte riktigt? Jag tror då inte att jag sett någon vanlig kvinna utan en enda grop på stjärten eller låren.

  Och som Klumpe säger, om det är något som verkligen lyfter fram celluliterna så är det kamerablixtar. Din rumpa ser garanterat inte ut sådär genom en människas ögon. Titta på din rumpa i spegeln istället, i trevlig belysning (det lär väl knappast vara lysrörsbelysning på halloweenfesten, eller hur?) så ska du se att det inte ser så hemskt ut som du inbillar dig.

  Men, som någon annan också skriver, om du tror att du kommer att gå omkring och känna dig osäker och obekväm hela kvällen så är det bäst att hitta på någon annan klädsel. Inget kan förstöra en fest så effektivt som att känna sig fel klädd och besvärad.

  Svara
 10. Peaches

  Så här säger förresten Wikipedia om celluliter: ”Celluliter är en populär beteckning på små gropar i huden som beror på ojämn fördelning av fett i underhuden. De finns framförallt i sätesregionen hos kvinnor efter puberteten. En populär benämning är apelsinhud.

  De allra flesta kvinnor har celluliter i någon grad och omfattningen påverkas av genetiska och hormonella faktorer. Livstilsfaktorer som att hålla normal vikt, en varierade kosthållning, motionera samt inte röka kan sannolikt bidra till att begränsa celluliternas omfattning. Huruvida kosmetiska produkter, massage och injektioner kan påverka celluliter är oklart.”

  Vidare kan jag berätta att jag har en tjejkompis som aldrig någonsin hade reflekterat över celluliter eller förekomsten av dem på henne, innan hon läste en artikel om det i Cosmo när hon var i 20-årsåldern. Hon visste alltså inte ens att celluliter fanns innan det. Själv minns jag att min mamma hade någon slags särskild knottrig gummigrej som man fyllde med en specialtvål och masserade låren med i duschen. Funkade säkert. Not.

  Svara
 11. Elin S.

  Mitt ex av Naomi Wolfs Skönhetsmyten (N&K 1996) är fullproppad med lappar mellan sidor där det står något jag reagerat på (bara att välja och vraka)…
  Den här passar bra: ”De delar av oss själva som vi nu betraktar med välbehag kommer att omklassificeras nästa år som nya deformiteter.”
  BTW: en bra fest har alltid levande ljus, mysbelysning etc. – aldrig provrumslysrör – och TM. är väl inget undantag…
  Får vi se foto på dej i utstyrseln sen?! 😉

  Svara
 12. Tessi

  Tror verkligen inte att det är någon som bryr sig, tror bara att folk kommer tycka att du är sexig i din outfit kommer vara fokuserat på annat hos dig, än att de kommer lägga märke till dina celluliter;)

  Och jag var nog en av de där tjejerna som inte riktigt visste vad celluliter var, förrän jag kom upp mig i de övre tonåren. Kanske för att jag aldrig har haft några direkt celluliter själv, eller lagt märke till dem på andra^^

  Svara
  1. Tessi

   Haha, fiin svenska på den övre kommentaren. Jag får skylla på att jag är alltför trött efter mycket tentaplugg! xD

   Svara
 13. alexandra

  Jag skäms jättemycket för mina celluliter, har försökt att få bort dem med krämer och massage och sånt utan synliga resultat dessvärre. Men jag gillar också att bli smiskad och då tänker man inte direkt på att man har celluliter, utan är som du säger – kåt & glad. Jag vet att man inte kan ”hjälpa” att man har celluliter då de är en process som händer i huden av ”sig självt”… men vet inte hur jag ska göra för att få bort mitt tänk ang. mina celluliter.. Några förslag? 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!