Befriande!

Istället för relationer och den mentala biten så tänkte jag byta ämne en liten stund.
De senaste dagarna har jag gått hemma utan bh och har till och med gått utanför hemmet utan. Detta är stort för att vara mig. Jag är så missnöjd med mina bröst efter barn och amning att det enbart varit i sängen som de fått släppas fria. Herrn tycker dock om när jag går utan bh och jag har då gjort det ett par dagar vilket har resulterat i ett ökat intresse för mina bröst från hans sida. Han brukar visserligen gå och klämma på dem när tillfälle ges, men dessa dagar har det varit extra mycket vilket i sin tur givit mig en välbehövd boost i självförtroende. Vem blir inte glad av att uppmärksammas lite mer än vanligt?
Jag har även insett att det inte är så farligt som jag trott. De hänger inte ner till knävecken och jag behöver egentligen inte rulla ihop dem för att få ner dem i bh´n så som jag brukar skämta om att jag gör. De håller sig uppe ganska bra ändå, de håller även kläderna uppe på ett någorlunda bra sätt och det ser på intet sätt konstigt ut. Vad glad jag blir!

Tidigare har jag tyckt att det varit obehagligt, hud mot hud osv. För hur toppiga bröst man än har är det svårt att undkomma att huden på undersidan av brösten rör vid huden över revbenen. Sedan har jag också tänkt att bristen på det stöd som en bh ger skulle på något sätt resultera i att de hänger ännu mer. Vilket jag inte vet hur det rent faktamässigt ligger till med, men jag måste säga att jag hoppas att det inte blir så nu när jag börjat trivas med att gå utan för första gången sedan tidiga tonår då jag tjatade till mig den där första bh´n av mamma. Jag minns den tydligt, en marinblå liten sak i bomull med mjuk vit spets på ovankanten av kupan. Självklart köptes det trosor till också, även idag köper jag trosor till om det finns när jag ändå köper ny bh. Ett matchande set är fint att ha tycker jag, även om jag lever med en man som gång på gång klargör, när jag försöker locka honom med sexiga underkläder och spännande plagg i lack, att han helst ser mig naken.

I och med min nyvunna insikt har jag även funderat på andra kvinnor som går utan. Jag och en väninna talade för en tid sedan om vad vi kunde tänka oss var extra sexigt med andra kvinnor. Speciella kläder, maskeradkostymer eller liknande. Detta kom upp i samband med att jag avslöjade att jag ville att Herrn skulle klä ut sig till präst eller jultomte (att jag var knäpp visste ni ju redan så det kan ni bortse ifrån). Då diskuterade vi som sagt vad vi skulle vilja se andra kvinnor i. Jag har en liten kink för kampsport. En man i sådana kläder kan absolut få det att pirra till, även Herrn i kockrock. Så en kvinna iklädd en gi är riktigt sexigt. Nu kan jag då även tillägga att en kvinna utan bh i en så pass tunn tröja att man ser de styva bröstvårtorna är också något jag kommit på att jag finner sexigt.
Vilket inte är konstigt då jag är mer bröstfixerad än Herrn och jag är inte förvånad över att jag kommit på att jag går igång på det.
Så kvinnor, låt brudarna vara fria ibland. Det är skönt när man vant sig och det är rasande sexigt!


Jessica Alba är för övrigt en riktigt sexig kvinna, oavsett hon är bh-lös eller ej.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Befriande!

 1. Elin S.

  1 & 2 (1 grej per bröst alltså):
  – Allt är en vanesak. Efter 4 fruktansvärda timmar instängda i ett tortyrredskap är mina bröst hysteriska och ylar efter frihet. Svettigt under? Om jag är hemma så korvar jag ibland in t-tröjan emellan.
  – En konstig grej: Enda gången det anses vara sexigt att vara utan bh är när det kommer till ”Wet t-shirt”. DÅ ska bröstvårtorna synas… Slutsats? Mer Wet t-shirt till folket!

  Ja, här kommer en 3:s också…
  – Ibland när jag känner mej riktigt, riktigt ful, då tänker jag på hur trevligt det är för begravningsentreprenörerna med alla dessa fräscha, uppnosiga bröst, rynkfria halsar, fettsugna lår och magar etc. och då bryr jag mig inte riktigt lika mycket längre…

  Svara
 2. Tessi

  Går ganska ofta utan bh, kanske inte till skolan och så. Och skippa något stöd under träningspassen är inte direkt en hit, men har man tillräckligt tajta klänningar när det är utgångsdags, då funkar det fint utan bh under. ^^

  Svara
 3. Kiwi

  Jag går utan bh hemma, där ingen kan se. Det har väl hänt nån enstaka gång att jag gått ner på ica utan bh- men bara på vintern med tjock jacka över.
  Jag har ovanligt stor byst och att gå någonstans utan bh innebär också en risk att behöva småspringa några steg utan. Inte roligt. Dessutom är jag, som tidigare avhandlats, ganska missnöjd med mina bröst. De är stora och mjuka och gosiga- men fula. Jag tycker att det ser ut som om jag ammat två ungar minst.
  Det är inte heller kul med alla artiklar i damtidningar om hur män EGENTLIGEN föredrar mindre bröst som får plats i handen. Eller att få höra av folk att stora bröst är väl ok, men små är bättre. Eller som en nätbekant (som inte vet så mycket om hur jag ser ut) slängde ur sig häromdan: Stora bröst är fula. Särskilt om de hänger.

  Min bästa vän har helt fantastiska små bröst som knappt vet vad tyngdlagen innebär, och hon den lyckliga människan har bara på sig bh om hon har på sig ett lite genomskinligt plagg på överkroppen.
  Så alla ni kvinnor som har små och söta bröst, njut av det! Visa upp dem! Var stolta över dem!

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   En väldigt onödig kommentar som hade kunnat vara osagd tycker jag, nätbekantens.
   Själv vet jag vad du menar, jag har inte små, E kupor för att vara exakt. Inte gigantiska heller, men de har varit behållare till mat åt två barn så de har blivit fångade av gravitationen på ett helt annat sätt än innan när de var i B och sedan C-format.
   Men det var just det, att jag som funnit det så obehagligt, skämts över mina bröst utan bh (let´s face it – i en snygg bh ser de flesta bröst riktigt sexiga ut oavsett form utan), känner nu att det inte är så farligt och jag hoppas att fler kvinnor med mig kan känna likadant. 🙂
   Personligen tycker jag om normala bröst, äkta. Sedan varierar storleken på dem, det är kvinnan de sitter på som gör dem intressanta tycker jag.

   Svara
 4. Elin S.

  Jag har grubblat länge över det här:
  det är helt okej utan bh i ”bh-lösa” länder (för att vara exakt: där bh är för de som har råd, och inte behöver ha pengarna till annat, som mat tex.) och att man där som 25-åring inte kan ha en 15-årings bröst och inte strävar efter det heller – för alla andra är bh-lösa… Och kanske, kanske är kulturen inte så våldsamt bröstfixerad som vår västerländska?
  Dvs. att bröst bara får exponeras om de sitter på någon mycket ung kvinna, och med ”rätt form”. Anita Ekberg, Twiggy eller någon av dagens superfotomodeller. Anita och Twiggy är 2 raka motpoler liksom den tid då deras bröst var vad alla kvinnor strävade efter.
  Brösten har blivit så sexualiserade till den milda grad att de måste döljas! Visst är det totalt bakvänt. (Påminner om England under den viktorianska 1800-talet: de övre socialgruppernas kvinnoben var så tabu att fåtöljerna fick ”klänning” ner till golvet. Därmed blev tex. vrister så oerhört erotiska för männen så de dregglade… Vem har komplex för sina vrister idag? här hos oss?
  I områden där vissa kvinnokroppsdelar måste täckas blir deras attraktionskraft för män mer än fördubblad. och så är en ond cirkel igång…
  Brösten ja, en källa till evig sorg för så många – och jag funderar ofta varför vi skäms över dem så till den milda grad att vi inte vill visa oss nakna.

  Eftersom jag själv både vägrar och inte klarar av att bära bh, ja då blir alternativet kläder som döljer de feta, fula taxöronen. Och jag kommer ju aldrig från den här förbannade skammen över att vara ”ful”, hur jag än försöker…
  Och eftersom jag inte gillar att ljuga så blir en bh falsk ”marknadsföring” – ”du får inte vad du ser för det är bara fejk” typ… Ärligare att vara utan..
  – Rent praktiskt så trycker jag upp dem med armarna när jag springer till bussen, enklast så. 🙂

  Svara
 5. Thomp@

  En undersökning för något år sedan kom fram till att muskler ocj ligament i bröstkorgen blev förslappade av bh. Framförallt var det unga tjejer med inte allt för stora bröst (dvs de som inte behövde stödet) som skadade sig själva med bh. Lite som att gå med armarna i mitella utan att behöva det. Inte konstigt om armarna gör ont och hänger och slänger om man testar utan mitella efter några år med…

  Svara

Skriv en kommentar!