Att ägna sig åt ljudo

Jag funderade lite på Sheilas inlägg om ljud under sexakten, och började fundera lite på mitt eget beteende.

I början av mitt sexuellt aktiva liv var jag faktiskt väldigt tyst. Jag kände mig sällan bekväm, och det ledde i sin tur till att jag medvetet kontrollerade och dämpade alla ljud jag gav i från mig. Givetvis var detta totalt kontraproduktivt, men det är svårt att släppa sånt där när man inte är helt hundra på sig själv. Finns säkert många i publiken som nickar instämmande här.

Men allt eftersom jag blev mer trygg i min egen sexualitet och i mina kunskaper kring sex, desto mer började jag slappna av. Desto mer ljudlig blev jag. De senaste fem åren var det största framsteget, och idag är jag inte tyst. Jag överdriver inte, men det är svårt för mig att låta bli att stöna eller grymta.

Det här med människors ljud under sexakten är ännu en sån där knepig sak som jag tror vi blivit lite förvirrade kring. Mycket av det skyller jag på McPorren som totalt förstört vackert stönande. En del saker i plastporren är bara löjliga och får mig att uppgivet stänga av. Tjejer som skriker ”OH YEAH YEAH OH YEAH!” och superstönar medan de suger kuk är bara osmakligt och avtändande. Nej tack.

Ljud är en sån där sak som är komplicerad men som vi människor gärna vill göra till en enkel sak. Vi vill gärna kunna säga att om nån stönar så är det skönt, och vice versa. Givetvis ignorerar det ju totalt alla nyanser i mitten, men så verkar vi människor funka idag. Vi vill ha enkla, tydliga, ja/nej-svar. Vi vill gärna ha det på saker som inte går att enkelt säga buh eller bäh om, och sex är definitivt en sån sak.

Det här tror jag är ett stort misstag, och ett av de absolut vanligaste misstagen man kan göra i sitt sexliv. Stön när man har sex ska komma från två ställen – det ska komma från hjärtat och från könet. Man ska inte tänka på det, utan bara låta det komma, om det kommer.

Jag kan inte hejda mig från att stöna, men mina stön är inte heller en automatisk biljett på att jag inte har det skönt. Jag kan ha det enormt skönt men ändå inte ge speciellt mycket ljud ifrån mig, lika väl som att jag kan ha det skönt och låta som om någon försöker skruva loss kuken från mitt skrev. Jag har ingen kontroll över det, och att få vara inuti en kvinna och känna den där intensiva värmen som plötsligt rusar fram genom skrevet, känna hur jag instinktivt stöter in i henne och känna hur jag tömmer mig inuti henne och avlägset höra mig själv stöna – det är otroligt speciellt.

För den man har sex med är stönandet ofta en bekräftelse. Jag älskar att lyssna efter det där tysta, milda suckandet även hos tysta kvinnor. Jag skulle tro att känslan är likadan för en kassaskåpsknäckare när han hör precis det där rätta klicket då låset faller på plats och han kan öppna upp och ta för sig av godbitarna. För så känner jag mig ibland med kvinnor. Jag gillar att lyssna på dem. Lyssna på andningen, suckarna, stönandet om det finns där. Tillsammans med kroppsspråket använder jag det för att ge henne njutning. Likt kassaskåpsknäckaren med sitt stetoskop använder jag öronen och förmedlar signalerna till fingrarna för att låsa upp njutningen.

På andra sidan av spektrumet finns det få saker som jag tycker är så avtändande som att fejkstöna. Snälla, man behöver inte imitera porrfilmerna. Är du tystlåten, var tystlåten. Är du högljudd, släpp fram sirenerna. En bra älskare lär sig fort hur du är, och lär sig i likhet med en skicklig jägare att tyda dina brunstiga läten.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Att ägna sig åt ljudo

 1. Fröken

  Jag var tystare förr men nu har jag slutat tänka och bara följa med på vågorna av njutning. Tror inte att jag är otroligt högljudd men jag är inte tyst heller.

  Svara
 2. Afrodisiak

  Ljud är väldigt trevliga om de är genuina. Det är en enorm turn-on både att höra och att höras.

  Det låter lite komplicerat att stöna medan man suger, men jag måste slå ett slag för en kille som stönar när han slickar – det sänder vibrationer ända ner till tårna (bokstavligen alltså, ljudvågor 😉

  Svara
 3. c

  Vill nog också instämma att ljud är väldigt trevliga om de är genuina och att det är en enorm turn-on både att höra och att höras.

  Var mycket tyst när jag var yngre, ville inte höras och skämdes nog för det också. Numera både jag stönar högre och högre och kvider av välbehag ju skönare det är och det är bara något jag gör inget jag tänker på.

  Bryr mig inte heller om jag/vi hörs av grannarna eller av någon utanför. Tycker t o m att det blir ännu mer upphetsande när sängen knarrar, låter och dunkar i väggen eller att andra kan höra oss. Att höra folk älska är helt naturligt och egentligen något mycket fint som jag personligen inte störs av men det är klart man får lägga band på sig när det finns barn närheten.

  Svara

Skriv en kommentar!