Sexleksaker är inte prostitution

Jag läser i SvD om hur Berns Hotell har introducerat en liten extra bonus för sina gäster i form av sexleksaker. Jag tycker det är schysst att ett hotell är såpass progressive och uppmärksamma för sitt klientel, och även om jag kanske blir lite fundersam över eventuell hygien så tycker jag överlag att det här är förvånansvärt kreativt initiativ i ett land som annars sveps av nymoralism.

Därför tycker jag också det är trist att sexleksaker automatiskt associeras med prostitution. Åtminstone om man får tro Tom Eckerling, chef för en av insatsgrupperna som arbetar mot prostitution i våran kära huvudstad.

– Går man in på en del av sajterna där det säljs sex ser man bland annat sådana här sexleksaker. Hotellet försöker glorifiera något som vi jobbar aktivt med att avglorifiera. Jag ser baksidan av sexindustrin hela tiden och den är bara smutsig, inte alls glamorös.

Jag finner detta uttalande så fantastiskt korkat att jag har svårt att få ihop rätt ord. Det här skulle vara ungefär som att bli upprörd varje gång man ser en TV någonstans, för TV-apparater kan användas för att visa porr, och porr kanske inte tilltalar mig, och därför är TV-industrin en smutsig baksida för en motbjudande bransch och inte alls glamoröst. Eller nåt liknande korkat.

Kära poliser, politiker och övriga konservativa bakåtsträvare som ser sex som nånting fult – kan vi inte bara sluta med att stigmatisera sex och sexleksaker? Ja, det finns säkert prostituerade som använder sexleksaker, men till sist är det bara ett verktyg och har ingenting att göra med hur det används. Hotellet försöker inte glamorisera prostitution, de försöker ge det lilla extra åt sina kunder.

Läs även dessa inlägg:

2 tankar kring ”Sexleksaker är inte prostitution

 1. Peaches

  För övrigt skulle man väl kunna se sexleksakerna som motsatsen till prostitution i så fall? Man stannar hemma på hotellrummet och leker med sig själv istället för att gå till en prostituerad. Lika förenklat som uttalandet ovan av Tom Eckerling.

  Vad gäller det där med teveapparater och porr… Min mamma började hata internet och datorer då hon upptäckte att min styvpappa porrsurfat. Efter flera år har hon nu skaffat en laptop och använder faktiskt internet. Men åren däremellan gick det inte överhuvudtaget att prata om internet med henne, det gick inte att ha några åsikter om hur bra och praktiskt och smart det är, för internet = porr enligt henne. Det var alltså bara dåligt, det fanns inget bra med internet överhuvudtaget för det enda det ledde till var äkta makar som porrsurfade.

  Svara
 2. Kiwi

  Om man går in i många svenskars garderober och byrålådor så kommer man också att hitta stay-ups och sexleksaker.
  Betyder det att en majoritet av svenskarna säljer eller köper sex? Jag skulle inte tro det…
  Jag blir dock lite nyfiken på vad polisen som uttalade sig har för syn på sex och samliv i en relation. Och om hans inställning är gemensam för alla som jobbar på hans avdelning. Det kanske är ett anställningskrav att det är lördagar efter vilket familjeunderhållningsprogram som nu sänds på lördagar (jag ser knappt på tv) med lampan släckt och täcket över i missionären?

  Svara

Skriv en kommentar!