Att försöka samla tankarna

… är inte lätt när jag tittar på den här bilden.

Jag minns inte riktigt när jag tog den, men jag såg omslaget stå i ett tidningsställ på min lokala Coop-butik. Jag tog fram mobilen och tog en bild, med vad jag tror var en lätt äcklad grimas på ansiktet. Sedan glömde jag bort bilden tills jag återfann den igen alldeles nyss.

En tidning om ”skönhet” med en stor plastik-guide? Det låter inte som speciellt mycket skönhet i mina ögon, utan snarare en guide till hur man designar skyltdockor. Lägg sen till alla andra rubriker som talar om för dig hur otroligt ful du är –att glasögon är oattraktivt, att du är en tjockis som behöver gå ner i vikt, som säger att du borde sträva efter att se ut som de korkade kossorna i Hollywood, som tycker att du ska oroa dig massor över att du kanske är en luden gorilla täckt i päls som ingen man nånsin kan älska– och jag känner hur äckelkänslorna växer.

Varför tolererar kvinnor sånt här idag? Varför accepterar vi sån här nedlåtande skit från blaskorna? Jag förstår inte.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Att försöka samla tankarna

 1. SwedishTeen

  ”Hårfri för alltid” – Injicera cellgifter resten av livet?
  ”No bullshitdieten” – Ät inte?

  De som brukar ropa högst att porren förstör vårt samhälle borde snarare ropa här istället. Enligt tidningar som denna och annan skitmedia ska inte folk se ut som folk.
  ”Fett ska sugas ut och rynkor slätas ut, för alla ska se identiska ut.” (Dagens sämsta rim. Vassego. 🙂 )

  Svara
 2. vivvi 19 år

  ja, men samtidigt så är det en tidning som visar de verkliga resultaten. man kan välja att köpa den eller välja att låta bli, då tycker jag att alla mjukporrtidningar som slitz osv är värre med sina överretuscherade människor. Detta visar de VERKLIGA oretuscherade resultaten av ex bröstlyft, fettsugning osv, ingen försköning. Och vi kan INTE stoppa under stolen med att människor (främst kvinnor?) har komplex för oönskad hårväxt, sina lår osv, och då är det väl bra att dem visar vad man kan göra åt saken, annars är det väl bara att titta bort eller köpa en annan tidning. Visst äre väl lite vinklat och fult med de där med ”snygg ala hollywood” men det är ändå upp till varje människa att avgöra ifall denne har komplex över något och vill göra något åt det, eller att inte bry sig och acceptera sig själv som man är!

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Men varför ska man ha komplex över sin hårväxt? Eller nåt på sin kropp överhuvudtaget? Spelar det någon roll alls egentligen?

   Nej, det gör det ju inte. Förutom att det är ekonomiskt fördelaktigt att människor är osäkra över olika saker på sin kropp.

   Vi är besatta av ”skönhet” och det förundrar mig alltid hur människor är så väldigt villiga att överlåta definitionen av ”skönhet” till någon annan, gärna med dolda ekonomiska intressen, snarare än att själv definiera ”skönhet” enligt egna parametrar. Är det inte bättre att människor är lyckliga än att de når upp till nån vagt specificerad norm av skönhet? Definitivt.

   Svara
 3. vivvi 19 år

  dessutom måste jag tillägga att det även handlar om praktiska grejer – glasögon anses väl inte av dom flesta som fult? Men kan vara besvärande (har själv glasögon) vid vissa tillfällen, och ifall man besväras av stor byst eller en näsa man tyckt varit för stor hela livet så handalr det väl snarare om att nå harmoni med sin kropp än att ”designa skyltdockor”..

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Se på sammanhanget. En upplaga som handlar om skönhet och hur du bäst blir av med glasögon. Det är ingen praktisk rekommendation, det är att säga att glasögon är fult och du ska helst inte vilja ha det.

   När man väl börjat se vad saker egentligen handlar om är det svårt att återgå till hur man såg saker innan.

   Svara
 4. Karin

  Vi gillar rubriken på tidningen bredvid istället: Hetaste. Ställningen. Någonsin:)Den här plastikskiten suger ju rätt rejält faktiskt. Vem fan vill se ut som en balsamerad Hollywood-Zombie?!

  Svara

Skriv en kommentar!