Lars och Britta

Jag läser i DN om Lars och Britta, två människor som hittade tillbaka till varandra efter lång tid isär. I unga dagar hade de haft ett intensivt och väldigt sexuellt förhållande, och på ålderns höst hittade de tillbaka till varandra och upptäckte att den sexuella passionen var oförändrad. Enkelt uttryckt så älskade de fortfarande att knulla.

Hon och Lars var helt oblyga tillsammans, berättar hon. De kunde gå omkring nakna hemma, utan att vara generade.

– Våra åldrande kroppar var inget problem. Vi var helt öppna, och det var härligt. Lars tyckte att jag var så vacker i kroppen. Han berömde mig mycket. Jag tyckte själv att jag såg hemsk ut. Jag gick inte på det där han sa, jag ju vet själv hur jag ser ut, men det var roligt ändå. Lars själv var fortfarande snygg.

Det är lite mysigt att läsa om sånt här. Jag gillar artiklar som tar upp att även äldre människor har aktiva sexliv och ger en positiv vinkel på det hela. Visserligen höll det inte för Lars och Britta i längden, men de hade fem år av njutning tillsammans och det tycker jag är bra. Saker är inte alltid menade för att hålla för evigt, och det är nåt vi alla borde bli bättre på att acceptera.

Jag tror verkligen inte att Lars och Brittas berättelse är unik, utan jag tror (och hoppas!) att massor med äldre människor njuter av ett aktivt sexliv, och skiter i de här löjliga fördomarna och ungdomshysterin.

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Lars och Britta

 1. Älskarinnan

  En solskenshistoria, men jag stör mig som fan på att hon vägrar fatta att hon är vacker i hans ögon, Jag vet ju hur jag ser ut säger hon….suck.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Om jag hade haft en krona för varje gång jag påpekat för en naken kvinna hur vacker hon är, och fått ett ”äsch då” eller liknande till svar… ja då hade jag nog haft åtminstone en tia vid det här laget!

   Men skämt åsido är det oerhört vanligt med kvinnor som inte förstår det eller kan ta till sig att skönhet ligger i betraktarens öga. Speciellt inte när man konstant bombarderas med budskapet att man enbart är vacker om man är under 25, smal som en pinne och uppfyller alla snäva ideal.

   Svara
 2. Elin S.

  Nu kommer jag nog in på ett stickspår här (väldigt vanligt…): och det är hur kvinnor får höra av sin partner att de är fula, feta kossor, och dessa kvinnor är ofta både vackra i sin personlighet och med mer konventionella mått – att säja till någon ”du är ful” är nästan mer kränkande än att säja ”du är korkad”…
  Men tillbaka till åldersspåret:
  Min mamma blev hastigt änka vid 55, och sorgetiden var svår – och nu, nästan 20 år senare, kryper det fram att hon gärna hade velat haft någon vid sin sida igen, men det var bara a-lagarna utanför Ica som lät henne höra hur söt hon var, då när de var på lyset – och upplevs det då som en komplimang eller ett hån?
  Och vem som raggar på vem är fortfarande bundet av konventioner, så kvinnor som har fyllt 45 eller mer är inte så offensiva som de skulle kunna vara?

  Svara
 3. pussy*power

  Olalala här har vi ett häftigt ämne! Ni ska veta vad många 45-55 kvinnor det finns och som med stora skopor tar till sig sexuella lekar, unga älskare etc. De vågar och de skiter i konventioner. Ibland tror jag att 25 åringar är mer hämmade än medelålders kvinnor.
  Japp då vet ni!! *LER*

  Svara

Skriv en kommentar!