Gallerierna är historia

Nån gång under de närmaste två-tre dagarna kommer jag att ta bort gallerierna och avsluta det projektet.

Varför?

För att det har spårat ur. Under de senaste två-tre dagarna har min inkorg fyllts av negativ kritik och upprörda synpunkter på gallerierna, och nu har människor börjat be att få sina bilder borttagna.

Varför har det blivit så?

För att det gick inte att hålla en hög nivå och smakfull stil på dem. De har blivit väldigt sexualiserade. Speciellt kukgalleriet, men även fittorna har blivit mer och mer sexuella och handlat mer om att visa upp sig.

Delvis är det här kanske mitt eget fel. Jag kanske borde ha dragit ur proppen på det här projektet tidigare, men jag har valt att fortsätta. Bilderna har kommit in och jag har lagt till dem, och kanske borde jag ha varit striktare med vilka bilder som blev publicerade. Kanske borde jag inte ha tillåtit kommentarer.

Jag vet inte helt säkert.

Det började som ett projekt för att visa upp hur olika alla är, och nu har det spårat ur till nåt slags påfågelsuppvisning.

Kanske borde jag ha varit mer av en gnällig pappa som påminde er i inlägg efter inlägg om syftena med gallerierna. Att de inte var till för att visa upp sin ståkuk eller sin slätrakade, våta fitta. Utan att de var till för att visa upp på ett relativt osexualiserat sätt att alla kukar och fittor är olika, som kontrast till mycket av den könshomogenisering som vi ser i olika medier idag.

Det som började som ett ambitiöst projekt blev allt eftersom det pågick ett experiment kring den mänskliga faktorn och hur människor förhåller sig till könsorgan på nätet. Så här med blicken i backspegeln inser jag att en stor orsak till att jag fortsatte publicera bilderna även när de blev mer öppet sexuella var att jag ville se om det kunde ändra sig. Kunde ni som skickade in bilder (och även i kommentarerna) av er själva hitta tillbaka till det egentliga syftet, eller skulle den nedåtgående spiralen fortsätta tills det blev för mycket?

Det sägs att jag och Sheila skriver en sexblogg. Det gör vi, delvis. Vi älskar båda sex, och uppmuntrar alla er läsare till att finna njutning oavsett vem ni är och hur ni ser ut. Men vi älskar också allt som inte är sex i bemärkelsen att det ska skapa upphetsning – allt som utforskar det som finns runt om sex. Lust, kärlek, njutning. Även politiken kring sex i samhället, förhållanden och i synnerhet utforskar vi våra egna tankar och våra egna liv sett från den synvinkeln.

Min förhoppning var att gallerierna skulle bli sexuellt neutral mark. Att även om det var könsorgan som visade så var det inte menat som en tävling, och det var inte menat att locka exhibitionister heller. Tyvärr blev det inte så, och jag är besviken. Besviken på mig själv för att jag inte var striktare, och besviken för att jag inte tryckte på stoppknappen tidigare.

Men jag ville inte bli den där gnälliga bloggaren, och jag ville inte bli den som censurerade bort kommentarer och bilder som inte passade in i min ”vision” av gallerierna. Jag hoppades att vi på nåt sätt alla outtalat skulle förstå syftet och sträva efter detsamma.

Jag vill tacka er alla för att ni skickade in bilder och deltog i det här – oavsett hur ni deltog eller vilken bild ni skickade in. Jag önskar jag kunde visa hur tacksam jag är för alla er som delade med er av eran mest intima och personliga kroppsdel – men jag kan bara säga tack. Jag har lärt mig mycket av hela det här, och den lärdomen visade sig bli en medicin med viss bitter eftersmak.

Som jag sa i inledningen kommer gallerierna att förflyttas till den virtuella soptunnan om några dagar. Tills dess får ni njuta, studera eller fundera kring bilderna på vilket sätt ni själva väljer. Jag kommer också att ta semester från skrivandet under en vecka eller så, för att bearbeta mina tankar.

På återseende.

Läs även dessa inlägg:

12 tankar kring ”Gallerierna är historia

 1. Engel

  Så dumt! men det burde kanskje ikke vært noe kommentarfelt fra begynnelsen, pluss litt strengere krav..

  Svara
 2. Älskarinnan

  Tycker ochså det är tråkigt att bilderna försvinner. Jag förstår och har full respekt för din tanke med galleriet, men måste erkänna att jag gillar att titta på kukar, trötta som pigga sådana 😉

  Svara
 3. anonym

  Jag tror problemet låg i kommentatorfältet. Om man bara tog bort det (och kommentarerna) så skulle det inte längre finnas incitament att söka erkännande genom att visa upp sig. Allting måste faktiskt inte komma utrustat med ett forum for diskussion..

  Svara
  1. Peaches

   Jag håller med om det, allt behöver faktiskt inte kommenteras.
   Det är väldigt tråkigt att gallerierna försvinner. Fittorna har jag väl inte haft så hemskt stor behållning av (jag har mest kunnat konstatera att jag tycker att andras fittor ser lite läskiga ut, men jag intalar mig själv att det är en rätt normal reaktion), men kukarna har varit både trevliga och intressanta att titta på. Det har varit roligt att se mångfalden, helt enkelt.
   Synd att folk måste snuska till allting.

   Svara
 4. Fröken Leek

  Jag har inte varit inne alltför mycket på gallerierna tidigare, men när de kommer på tal slinker jag gärna in och beundrar och studerar en minut eller två…

  Jag vet att det inte skall kommenteras något mer om eller på den, MEN:

  Fitta 27… Bilden trollbinder mig. Inte nödvändigtvis just fittan, men bilden i stort. Gratulerar till en extremt sensuell bild, printa upp den på väggen och var stolt över ditt kostverk till kropp 🙂

  Svara
 5. Kalle (the original)

  Problemet tror jag ligger i att du sjösatte skeppat innan det var klart och sen försökte du varken laga eller pumpa ut vattnet klumpe.

  Kan givetvis vara så att jag uppfattat det fel men idéen är ju god men verkade som du inte spikat fast exakt alla detaljer och riktlinjer för att minska missförstånd om vad som gällde.

  Kanske hade det varit en god idé som någon sa att inte tillåta kommentarer men tror inte det hade hjälpt 100%.

  Sen har det även känts lite att du släppt igenom lite väl mycket för att gallerierna ska växa. Kvantitet är också en kvalitet men inte alltid önskvärt. Tyvärr känns hela bloggen lite så numera faktiskt. Lite ’sellout’ för dra till sig den stora skaran.

  Hoppas jag har fel…

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, jag har ångrat att jag tillät kommentarer i gallerierna. Men det var en sån sak som kändes rätt när jag sjösatte dem och som senare inte gick att ångra. Jag hade kunnat stänga av kommentarsfunktionen i efterhand, men det kändes orättvist mot de som redan lämnat kommentarer. Så jag lät den vara.

   Jag ville att gallerierna skulle växa. Därför kanske jag inte var så strikt med vad jag godtog. Men det är avvägningen jag får göra. Som jag skrev ovan – jag hade mycket väl kunnat vara åtskilligt mer petig med vad jag tog med, men jag kände att det också var lite kontraproduktivt med tanke på att gallerierna just skulle handla om ”alla” sorter. Så hur gör man avvägningen? Ska man vara 100% strikt eller ska man försöka uppmunta och hålla liv i nånting på bekostnad av att det inte blir 100% motsvarande den vision man har?

   Jag valde det senare alternativet då jag hellre ville göra nåt som så många som möjligt kunde delta i eller betrakta.

   Svara
 6. SwedishTeen

  Jättetråkigt om du nu tar bort gallerierna. 🙁

  Nu gör du ju som du vill, men jag föreslår: ta bort alla kommentarer och stäng för nya kommentarer.
  Ta även bort de bilder som du blivit ombedd att ta bort.

  Och om du vill rensa ännu lite mer kan du ta bort alla erigerade penisar om det är för mycket påfågelstatus på dem. 🙂

  Då blir det ju ganska neutralt kanske?
  Så tycker jag om det hele’.

  Och om inte heller detta lagar gallerierna så finns ju alltid silvertejp? 😀

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Gallerierna är historia. De fyllde sitt syfte och det är dags att gå vidare. Jag tror alla lärde sig nånting av dem, och det får vi behålla.

   Svara
 7. Jossy

  Det har varit vacker att titta på bilder och jag känner att det blev dumt, när jag såg att människor börjar att sätta betyg på kukar och fittor. Det hade behövs gå så långt. Varje kuk och fitta har sin egen skönhet, tycker jag.

  Svara

Skriv en kommentar!