Att lova för mycket

Jag läser om Sqweel borta hos Aftonslasken. Vi recenserade den i februari, och den fick ganska mediokert betyg. Nu nämns den på Aftonbladet och där sägs det att företaget som tillverkar den har en orgasmgaranti. En av landets många innehavare av butiker som säljer sexleksaker är mer kritisk och säger att det enda hon lämnar orgasmgaranti på är en klassisk rabbit.

Själv börjar jag fundera. Det är väldigt grandiost och självsäkert att påstå att ens sexleksak har en orgasmgaranti och att du får pengarna tillbaka om du är det minsta missnöjd. Vad jag har läst och hört om Sqweel så är den en hit-or-miss produkt. För varje positivt omdöme av den har jag läst ett missnöjt, och åtminstone hälften av kvinnorna som jag läst har testat den är ganska missnöjda. Själv tycker jag att den verkade vara en prototyp av en intressant idé, men som behövde lite mer arbete och utveckling innan man satte den i produktion.

Hade jag varit en tillverkare av sexleksaker hade jag definitivt försökt vara lite mer försiktig och ödmjuk i mina uttalanden kring produkten. Den mänskliga sexualiteten och förmågan till njutning är fantastiskt mångsidig, och det finns lika många sätt för kvinnlig njutning som det finns kvinnor. Att dunka sig själv på bröstet och säga att man säljer en universalprodukt som ger orgasm varje gång hos varje kvinna är i min mening total hybris. Plus, jag kan tycka det är lite fult att göra så när det kommer till sexleksaker, för alla kvinnor vågar kanske inte lämna igen den och kräva pengarna tillbaka av rädsla för att det ska komma fram att denna ”garanterade” produkt inte funkade på dem. Det kan vara ett stort slag mot självförtroendet att känna så.

Kan man överhuvudtaget garantera att ett så (relativt) grovt redskap som en sexleksak skapar orgasmer? Kan man överhuvudtaget garantera en orgasm oavsett vad? Nej, det kan man ju såklart inte. Alla människor funkar annorlunda, och jag har varit med kvinnor som haft väldigt svårt att få orgasm, såväl som kvinnor som haft väldigt lätt för detsamma. Men alla är olika, och man kan inte applicera en universalmetod på kvinnors njutning, lika lite som man kan göra tröjor i bara en storlek.

Jag tror fortfarande att den överlägset bästa sexleksaken är ens egen hand.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!