Vårt utövande

Jag hade tänkt skriva om något helt annat, men det känns som jag måste förklara mig lite när det gäller vårat utövande då en läsare (jag kan bara ta förgivet att det är en av Klumpes läsare) ifrågasatt hur jag ska uppfostra mina barn och då ansett att min läggning och mitt utövande av BDSM ska spoliera detta på något sätt. Det är iallafall vad jag tror mig utläsa av kommentaren och jag kan förstå om man känner sig avigt inställd till (eller till och med rädd för) det okända, det man inte vet. Människan har varit så i alla tider.

Några av våra grundregler är att vårt utövande inte går ut över det viktigaste, familjen. Barnen har ingen aning om vad som sker. Piskor och annat är gömt där de på intet sätt kan finna dem, när de blir äldre låser vi helt enkelt in dem. När barnen är vakna är vi som alla andra föräldrar, till 110% där med/för dem. Ibland har det hänt att jag på uppdrag varit utan underkläder, eller haft knipkulor i mig kortare stunder under dagen. Men det har de inte märkt något av. Det enda de ser är när vi kramas och pussas om dagarna, vilket jag tycker är bra och det är precis så jag vill uppfostra mina barn, att inte vara rädda för närhet och att kunna visa tillgivenhet. Jag verkar ha lyckats då det är två kramgoa busfrön jag har här hemma som absolut inte sparar på komplimanger till varken oss, varandra eller sina vänner. Två friska och fantasifulla barn som får bra kost varje måltid och är ute och springer i trädgården (med oss) större delen av dagen.
En annan grundregel är att jobb och skola går först. Inför tentor har vi nästintill inget utövande alls, inte för att det skulle störa mitt fokus utan för att det inte finns tid och för att jag vill hinna studera så mycket som möjligt. När jag jobbar så är det inga uppdrag under arbetsdagen/kvällen/natten, för att jobbet är viktigast just då.
Våra vänner som inte vet och/eller inte vill veta vad vi utövar privat (för att finna ut vem som är vad använder vi oss av fingertoppskänslan) är på intet sätt inblandade. De får inget höra eller se, det finns trots allt en hel massa annat att dryfta med sina vänner än sitt sexliv, eller hur?

Gällande BDSM så är det vad jag upptäckt att jag behöver för att fungera fullt ut, det är inte nödvändigtvis mycket per dag, bara vetskapen om att jag tryggt kan slappna av hos Herrn är nog. Han styr saker och ting, han styr mig, med en fast och kärleksfull hand. Skillnaden nu mot innan vi började vårat utövande är att det inte var uttalat förut att jag behövde hans stöd på samma sätt. Jag kände hela tiden att något saknades trots att jag fick allt. Han älskade mig lika mycket då som nu, vi hade vanligt svensson-sex (vilket vi självklart har oftast nu också, jag älskar svensson-sex också!) och utlösningarna avlöste orgasmerna. Men jag kände mig vilse och även om jag kunnat leva resten av mitt liv utan utlevnad av min läggning, så ville jag inte, varför leva ett liv som inte är fullkomligt?! Och bara nöja sig? Även om det på många sätt var fullkomligt så var det inte det till 100%. Det är en enorm skillnad där, jag ville inte och det visade sig tillslut att jag inte var tvungen. Herrn är inte alltid på det klara med varför jag tycker om vissa saker, i början hade han svårt att göra illa den han älskar, men när han kände och såg resultatet av sina handlingar blev han varse om sidor hos oss och mig han inte tittat på riktigt så noga innan och jag avgudar honom för att han givit det en chans. Jag är inte mer älskad nu, men det känns inte som det fattas något längre och jag hade inte velat ha det på något annat sätt. Vi har påbörjat vår resa tillsammans och vem vet vart vi hamnar en dag..

Och när det gäller terapi-biten, om ni bara visste hur många terapeuter som ägnar sig åt detta så skulle ni bli förvånade, haha. Det är synd att det måste vara sådant ”hysch hysch” över BDSM och utövande av detsamma. Men jag tycker det är uppfriskande med människor som vågar stå för att de är lite annorlunda, för att de inte befinner sig helt innanför ramarna för vad som är ”normalt”. Som exempelvis min käre vän Klumpe, han befinner sig inte inom många normal-ramar och även om jag på intet sätt kan förstå eller föredra hans livsstil för egen del (inte heller han min) så älskar jag honom minst lika mycket ändå och han kommer alltid finnas i mitt hjärta som en av mina allra bästa vänner. Vi utövar bara våra olika läggningar på olika sätt, han och jag samt vi och ni. Det är härligt att det går att göra saker och ting på så olika sätt, att vi kanske alla är stöpta i samma form, men inte fasen smakar vi likadant allihop.

Läs även dessa inlägg:

12 reaktion på “Vårt utövande

 1. Sara (Originalet)

  Alla gör och lever som de vill, det tycker jag man får respektera och acceptera.

  Den enda åsikt jag har om allt BDSM-bloggande är att det börjar ta över i bloggen och det börjar bli lite tjatigt.
  Det har gjort att jag övergett bloggen lite.
  Första inlägget var roligt och spännande, andra var också trevligt, men efter det kände jag att ämnet kändes trist att läsa om.

  Repliken till mitt inlägg kan bli, låt bli att läsa då om det tråkar ut dig.
  Och det är precis vad jag gör, slutar läsa, i väntan på roligare inlägg.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Det är ju en jättebra taktik, inlägg som inte faller en i smaken struntar man i att läsa helt enkelt. 🙂 Det är trist att du inte finner dem intressanta, men man kan omöjligt glädja alla läsare på en gång.
   Som tur är så är det variation på bloggen och att det blivit mycket BDSM senaste tiden är att jag varit så lyrisk över det som sker. Precis som jag tyckte det blev lite väl mycket poly ett tag så är det sådant som sker. Våra texter följer ju det som sker i våra liv och i våra huvuden. Ibland blir det mycket av samma sak. 🙂

   Svara
 2. M

  Måste nog hålla med Sheila i detta, jag läser hellre något som är aktuellt för henne/Klumpe just nu än försöka bredda för breddandets skull. Recensioner/dagens bild och liknande ”fasta” sektioner finns ju kvar. Även om BDSM är något som tilltalar mig, så finner jag Klumpes inlägg om t.ex. polyamori (nu låter det som att jag tror att Sheila = BDSM, Klumpe = polyamori, men vi vet alla att de är mer komplext än så) intressant, trots att jag är monogam.

  Jag läser hellre tusen inlägg om samma sak som känns ”nära” och aktuellt för personen som skriver, än krystade inlägg för att bredda.

  Svara
  1. klumpesnusk

   Både jag och Sheila har våra respektive käpphästar. Så är det med alla människor, man har sina favoritämnen och teman som ofta är återkommande.

   I övrigt instämmer jag, både som läsare och skribent. Jag vill läsa saker som står nära skribenten, inte läsa populistiska saker för att försöka locka läsare. På samma sätt vill jag skriva om saker som står mig nära, för det är saker jag genuint är intresserad av, och genuint intresserad av att utveckla.

   Svara
 3. Kalle (the original)

  Om jag förstår Sara rätt så tycker vi nog lika. Det stora problemet är inte att Sheila börjat skriva enbart BDSM utan snarare att hon faktiskt skriver mer eller mindre exakt likadant i varje inlägg med några få nya detaljer bara. Oavsett ämne försvinner suget efter läsa när det faktiskt inte kommer något nytt utan bara harvar på som en gammal trasig skivspelare.

  Det är jättekul att du fått till det som fattats i ditt liv det borde vi alla få tycker jag. Och som tur är behöver man ju inte läsa allt om det inte passar, det gör jag inte heller tänkte bara säga hur jag uppfattar och tycker om det hela. Variation är stimuli för hjärnan. Det betyder inte att man måste kasta in tusen olika teman och ämnen utan bara variera lite mera i de man faktiskt redan har istället för repriser.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Hjärtligt tack för din input. 🙂 Men jag ska säga till mitt försvar att jag inte alls tänkt nämna BDSM i det inlägg jag hade tänkt skriva idag, det jag formulerade i huvudet medan jag låg och läste igår kväll. Men då jag såg den kommentaren idag kände jag mig tvungen att förklara, för att räta ut eventuella frågetecken. Som bevisligen fanns i och med att personen fann en sådan kommentar rättfärdigad. Enbart därför, nu tänkte jag ägna energi åt att hitta tillbaka till det inlägg jag tänkt på i första hand för dagen, men till en annan dag. 🙂

   Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Det låter otroligt trist och jag kan enbart hålla tummarna för att du finner det du söker, eller kanske inte ens visste att du sökte ;), inom en snar framtid så du slipper vara det.. Vilse..

   Svara
 4. ND

  Beundrar dig, Sheila! Även om man kan hoppas på lite variation ibland, så är jag glad att du skriver och har blivit så aktiv i bloggen. Keep it up!

  Svara
 5. S

  Jag har på senare tid börjat läsa den här blogg-sidan.
  Och ju mer jag läst, ju mer har jag märkt hur dessa skribenter verkligen har förmågan att sätta ord på deras tankar, upplevelser… Bara det är stort!
  Jag tror dom flesta tänker mycket på just sådant, men det är inget som någon talar om…
  Och sedan att de också vågar vara ärliga mot sig själva, ta bort sådant som att det är något fult, tabu, förbjudet… Det är till och med större! För sex är Inte det!
  Och det behövs verkligen sådana röster som kommer fram!

  Svara
 6. Ella

  Hej,
  Sheila, jag gillar verkligen dina BDSM inlägg. Jag har känt mig förvirrad och vilsen länge, typ hela tonåren, tills jag träffade en man som kunde dominera och smiska mig. Så himla fin känsla.

  Jag tycker dock att det är förvånande att det inte skrivs något om BDSM sex, vad jag har sett, i ungdomstidningar som typ Vecko Revyn eller vad de heter numera. Som vilsen tonåring hade det varit skönt att få veta att jag var ”normal”.

  Kram

  Svara
 7. Kajsa

  Läser det här flera år efter att det skrivits och det första jag reagerar på är att det skiljs på den ena och den andras läsare. Rynkar ögonbrynen i ett stort frågetecken och det för att det i mitt fall inte skiljs på skribenterna. Jag läser alla inlägg.. Det värsta som kan hända, oavsett om jag har läggning åt det ena eller andra hållet eller inte, är att jag efter att ha läst inlägget/-n blivit ännu lite mer upplyst, fått ännu lite mer insikt i de olika ämnena och de olika levnadssätten. Hatten av för alla underbara skribenter här på klumpesnusk.se! Hade aldrig kunnat samla mina tankar i text så som de gjort och gör gång på gång på gång…

  Svara

Skriv en kommentar!