Vända negativt till positivt

Jahapp, så kom den där välbekanta värken i nedre delen av magen. Självklart anlände medpassageraren läckaget också. Finns det en vecka på månaden man kan avskaffa så vore det den, enligt mig iallafall. Om det är oklart vad jag talar om så är det lingonveckan, mensen, jag fräser åt.
Visst, det är skönt att veta att kroppen fungerar och allt det där. Men jag känner mig ändå skeptisk då jag lever med en man som klippt ledningarna och således inte behöver vara orolig för graviditet. Om det ändå funnits något som tog bort det där för alltid, utan klimakteriebesvär då såklart. För vissa fungerar olika p-piller, för andra fungerar stavar, men för mig fungerar ingenting. Jag ökar bara på läckaget om jag stoppar i mig något oavsett det är i tablettform eller stavform. Så jag får tyvärr leva med detta och gnälla en vecka per månad. Som tur är så är Herrn helt införstådd med detta samt att jag försöker sköta mig ändå. Jag ber om ursäkt för mitt beteende och är noga med att förklara att jag antagligen överreagerar när jag fräser åt vissa saker.

Men för att komma ur denna negativa spiral jag hamnar i en vecka i månaden så tänkte jag att det skulle vara annorlunda denna vecka. Visst, det blir en del choklad och kanske någon tår till något hjärtslitande drama mitt i veckan när inte Herrn är hemma. Men i övrigt tänkte jag ägna denna vecka åt att visa honom hur mycket jag älskar honom. Passa på att ge honom en avsugning då och då i soffan när vi ser tv exempelvis. Men så mycket längre än så sträcker sig inte min fantasi tyvärr. Vad gör ni när ni vill uppvakta era partners? När ni vill visa hur mycket ni älskar dem? Jag provar ibland med att köpa blommor, då tittar han bara konstigt på mig, frågar om jag hittat på ofog och sedan vissnar den förut så fina buketten där i vasen efter ett par dagar. Det är ju så med snittblommor, ja även med krukväxter här i huset tyvärr. Jag är inte bra på det där med växter heller.

Herrn har ställt upp på mig så otroligt mycket senaste tiden och varför inte vända denna dumma vecka till något positivt då, när jag ändå inte har annat för mig? Haha.

Så jag behöver tips på vad jag kan hitta på för min karl, både vanilj och BDSM, det har ingen som helst betydelse. Huvudsaken är att det handlar om kärlek och tillgivenhet.

Läs även dessa inlägg:

7 reaktion på “Vända negativt till positivt

 1. Kiwi

  Laga favoritmat brukar vara uppskattat, och massage. Överraska med en mysig picnic med hela familjen kanske?

  Svara
 2. Mia

  Testat hormonspiral? Har fungerat för mig – ingen mens, ingen värk, ingen PMS. Har hört att det hjälper de flesta.

  Angående karln din, varför inte laga till hans favoritmat, duka fint och ha en trevlig kväll hemma? Kanske inklusive en massage av spända kroppsdelar? En utflykt någonstans? En lämplig bok eller tidskrift som ligger och väntar på honom när han kommer hem? Det är de små sakerna som gör det. En liten gullig lapp på köksbordet/huvudkudden/i bilen? Skippa blommorna och ge honom något han kanske uppskattar mer.

  Svara
 3. Lo

  Jag gjorde brunch till min när han kom hem sliten och halvsjuk efter en jobbig helg med SJ. Han möttes av en varm dusch, en tjej i 50-tals kläder och en uppdukad brunch med hans favoritsaker. Även sådant som han gillar att göra men som du tycker är okej, men ingen toppenhöjare kan man använda sig av. Ex så simpelt som att välja en film, särskilt om du brukar ‘vinna’ diskussionen om vad som ska ses.

  Om han inte är allergisk mot komplimanger och gullighet så kan man sätta upp en post it-lapp med ett fint budskap så han ser det som första grej när han går hemifrån eller kommer hem. Särskilt effektivt om ni inte går upp samtidigt. 🙂

  Svara
 4. dekanami

  Ur mitt perspektiv som man skulle jag uppskatta att t.ex. få välja film 🙂 Det var ett bra tips. Vägen till mannens hjärta går genom magen. Det är ett säkert kort. Laga någonting du vet att han gillar, men som ni inte har ätit på länge.

  Finns det något utanför hemmet som du vet att han gillar att göra? Då menar jag inte bio eller något sådant. Kanske en gocartkväll tillsammans med några vänner? Du kan säga till honom på morgonen att han ska få en överraskning på kvällen. Skicka ett sms mitt på dagen var han ska åka. Och där finns du och era vänner. Skönt att göra något utomhus. Kanske bada och grilla? Han kan ta ett par öl eftersom du kör :-). Du har med mat och tillbehör.

  Det var några tips som kanske kan skicka tankarna i rätt riktning!

  Svara
 5. nyans

  Jahha detta trista fenomen och ändå så bäst ,,,innan barn !
  Sedan kan det försvinna !
  Lever som du 😉
  Kan inte heller äta något preparat .
  Hmm har faktiskt inte tänkt i dina banor 😉
  Försöker mest ta hand om mig själv :))
  Och tänka på mitt HUMÖR,,,försöker vara snäll och inte så bråkig.Men blir så gråtig också .
  Fy för dessa dagar.

  nyans

  Svara
 6. Maria

  Ta bort livmodern är ett alternativ. Det gjorde jag. Men lämna äggstockarna kvar. Då är resultatet aldrig mer mens, men ingen hormonell påverkan. Det är det bästa jag någonsin gjort!
  Lycka till!

  Svara

Skriv en kommentar!