Recension: LELO Luna Beads

Jag, Mollie har via Intimera fått testa och recensera Lelos knipkulor med namnet Luna Beads. Jag har under de senaste tiden tränat mina muskler i underlivet (det låter så töntigt, men då det är hela apparaturen som tränas så känns det som en korrekt term) med hjälp av dessa fantastiska små hjälpmedel. Jag anser att de i första hand är träningsredskap, och jag kan inte riktigt förstå hur de kan användas som något annat, men tar gärna emot tips eller råd?

De levereras som alla Lelos produkter i en mycket lyxig förpackning. Med följer en liten vit förvaringspåse. Det unika med Lelos kulor är att de kommer i olika vikter, två stycken rosa som väger 28 g styck och två blå som väger 37 g styck. Dessa vikter kombinerar du sedan tills du når maxvikten av 74 gram. Då jag ansåg mig relativt otränad inledde jag med en rosa à 28 gram men ökade redan dagen därpå till 28×2 i ca 40 minuter (från jobbet och hem). Och sedan ökade jag strategiskt. I instruktionerna beskrivs ett träningsprogram som sträcker sig över tolv veckor, men för att recensera lite kvickare än tolv veckor har jag kört ett intensivprogram. Jag märker redan resultat, men kommer ju fortsätta med kulorna en tid till. Det kommer bli intressant. Hittills har jag mest märkt vardagsresultat som till exempel då jag är riktigt kissnödig. Men jag ser fram emot andra resultat med, som t.ex. sex.

Inuti kulorna bor en liten kula som rör sig i takt till mina rörelser. Emellanåt känns det som om den kommer låta mig tappa kulorna, men än har det inte hänt. Jag har haft en enorm träningsvärk, och den känns som mensvärk. Och jag som inte alltid har den roligaste mens, har det varit ett bra karaktärstest. Haha. Men jag gillar ju träningsvärk, så det är en bitterljuv känsla.

Jag har snart jobbat igenom alla kulor på en regelbunden basis. Det finns sex olika kombinationer, men ‘bara’ en kulsele, och jag är osäker på om jag verkligen får i alla fyra kulorna sedan, och är det så klokt? Det sägs ju vara bra med kulor under och efter graviditet, så jag kommer hålla hårt i dem. Jag tycker definitivt att de är värda sitt pris, då du dels får en snygg och extremt fräsch produkt, liksom möjligheten att utveckla dig vidare. Den är inte heller konstant, vilket jag tycker är av vikt (no pun intended) då vi pratar om ett träningsredskap. Lelos produkter är dyra, men i detta fall tycker jag inte att de är det. För 359 kronor får du en lyxprodukt som ger bra träning och förhoppningsvis även fin-fina resultat.

De får fem av fem och min personliga åsikt att de i dagens läge inte går att bygga ut med ytterligare vikter är ju just detta, min åsikt.

Plus:
+Snygga
+Fräscha
+Känns lyxiga
+Bra viktkombinationer för mig som nybörjare.
+Lätta att göra rent
+Bra med träningsvärk
+Inga skarvar

Minus:
-Få viktkombinationer – hade varit kul med fler.
-Träningsvärk

betygskukbetygskukbetygskukbetygskukbetygskuk

Sugen på ett en egen uppsättning Luna Beads? Intimera har den åt dig, glöm inte att ange koden ”klumpesnusk” för 10% rabatt på din order!

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Recension: LELO Luna Beads

 1. Peaches

  Knipkulor är the shit! Fast jag ska erkänna att jag ytterst sällan använder mina egna, av märket Duoballs. Jag har flera gånger bestämt mig för att nu, nu ska jag börja använda dem på regelbunden basis (precis som med vilken träning som helst så hjälper det inte särskilt mycket med bara lite nu och då) men jag kommer aldrig till skott. Jag tycker helt enkelt att det är för bökigt. Dom är svåra att få in, det krävs glidmedel och grejer, det blir kladdigt och jobbigt och ofta får jag först en enorm kramp i underlivsmusklerna (mest i rumpan, underligt nog) som varar en bra stund innan den går över. Och så ska dom tvättas efteråt också. På grund av allt bök så lyckas jag inte få det till nån vardagsrutin, som att rengöra ansiktet eller använda tandtråd.
  Hur har du använt knipkulorna, vid vilka tillfällen?

  Svara
 2. Mollie

  Jag är likadan. Att få till rutiner är inte min grej, men jag försöker öva på det.

  Jag upplever inte något behov av glidmedel och kladd, då hade inte jag heller orkat fortsätta.

  Jag har passat på att använda de under tiden jag diskat, städat eller åkt till jobbet. Jag har ca 40 min till jobbet, och det funkade med de lättare. Ska testa de tyngre sen. 🙂 Så stunder jag haft nära till en toalett för uttag och rengöring i kombination med tråkig hushållssyssla. Haha.

  Det enda som jag upplevt som jobbigt är då de suttit ‘för länge’ är att min egen lubrikation i kombination med kulorna är just känslan av en full tampong. Men det har för mig bara varit att ta ut och göra rent. 🙂

  Svara
 3. Elin S

  Har någon testat hur effektiva geishakulor är i jämförelse med den ”gamla vanliga” knipträningen? (Som har fördelen att den kan utföras närsomhelst, varsomhelst, utan hjälpmedel av något slag – det är som vanan att stretscha.)

  Svara

Skriv en kommentar!