Kristdemokrat gör mental kullerbytta

Igår läste jag om vad Annelie Enochson tycker om Pride-konceptet. Jag citerar från hennes upprörda inlägg om detsamma.

”Jag tycker INTE det är ok att sprida löspenisar och fylla stan med ekivoka budskap…och att alla Stockholms flaggstänger flaggar med RFSL flagga. Jag tycker INTE heller det är ok att skattepengar går till att sponsra Pride och på detta sätt hylla dekadansen som följer i Prides spår.”

Annelie Enochson representerar kristdemokraterna i Göteborg. Hon är precis som de flesta kristdemokrater någon som längtar tillbaka till medeltiden, tillbaka till ”äkta” värderingar och ”verklighetens folk”. Själv tycker jag mest bara att hon är en patetisk hycklare.

Det finns många saker här i världen jag inte förstår. Eftersom jag inte är homosexuell själv så kan jag inte förstå hur det är att vara homosexuell, men jag är en intelligent människa och vet att det inte är nåt fel på att vara homosexuell, och ingenting man ”väljer” att vara. Jag tänker inte nämnvärt på människors sexuella läggning i relation till deras värde som människor, utan behandlar i möjligaste mån människor på samma vis som jag vill bli behandlad själv.

I egenskap av att vara polyamorös kan jag också känna hur det är att hela tiden konfronteras med den heteronormativa tvåsamheten som bankas in i samhället. Man ser den överallt, och även om jag för det mesta ignorerar den antar den ibland propaganda-lika proportioner. Speciellt när den kommer från människor som Annelie Enochson.

”äktenskapet är mellan EN man och EN kvinna!”

Äktenskapet må vara mellan en man och en kvinna, men kärleken är definitivt inte begränsad till det. Kärleken kan förekomma mellan män och andra män, kvinnor och andra kvinnor, och vilken som helst blandning däremellan av flera eller enskilda män och kvinnor. Inte heller blir saker sanning bara för att man upprepar dem om och om igen.

Men Annelies hyckleri får mig rejält irriterad när jag läser på hennes blogg hur hon gråter krokodiltårar över att antisemitismen har ökat i Sverige. Hur går det här ihop i hennes världsbild?

Till sist vill jag påminna stackars förtryckta Annelie om att en majoritet (i det här fallet de kristna, heterosexuellt monogama människorna) per definition inte kan förtryckas av en minoritet. Det går inte. Det är alltid majoriteten som förtrycker minoriteten.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Kristdemokrat gör mental kullerbytta

 1. Hanna

  Folk måste sluta värdera andra ut efter vem dom väljer att älska eller vilka dom stoppar snoppen i!

  Bra blogg (:

  Svara
 2. Sara (Originalet)

  Synd att Annelie inte kan se att kärlek är något vacket.
  Man blir inte kär i ett kön, man blir kär i en människa.

  Tycker nästan synd om sådana människor, för de är så upptagna med att tycka illa om sådant de inte förstår att de missar poängen med kärlek.

  Svara
 3. Elin S.

  om nu sexuell läggning råkar vara lika medfött (och det är möjligt!) som ögonfärg och vänsterhänthet – varför ska det ta sån ermbarmligt lång tid att sprida den kunskapen? – tja, det måste alltid finnas syndabockar att skylla på när det är lämpligt…

  Svara

Skriv en kommentar!