Jag känner mig förolämpad…

Jag har pratat med ett par andra bloggare via MSN under nåt år eller två. De är alltså ett par, och skriver en blogg ihop. Via MSN har jag primärt pratat med mannen i det paret, och vi har pratat om allt från gemensamma sexuella fantasier till bara vanligt vardagsstrunt. Överlag har jag fått intrycket att han är reko, och trivts bra med att prata med honom.

Så tidigare idag pratade vi lite. Det här paret bor inte så superlångt bort från mig, och han nämnde att de eventuellt planerade ett besök till nakenbadet här på orten. Jag sa att om de gör det, får de gärna ta med mig då jag ännu inte lyckats ta mig dit för egen maskin.

Reaktionen jag fick förolämpade mig. Han sa att det ju var meningslöst, för jag ville ju bara göra ”bus” med dem, och det skulle ju inte hända eftersom kvinnan i paret inte ville det. Jag försökte förklara att nej, jag visste ju det, men jag var i första hand bara intresserad av att träffa människorna bakom nät-aliasen och inte såg det som nåt slags knullutflykt.

Men icke. Jag fick samma reaktion igen. Tydligen var jag bara ute efter att knulla. Vid det här laget avbröt jag samtalet. Jag har tålamod, men det här var väldigt förolämpande.

Jag må vara en frispråkig sexbloggare, men jag vet var och hur gränser går. Jag är ingen könsdriven man som bara tänker med kuken, och som ser varje möjlighet som ett tillfälle att knulla nånting. Tvärtom. Jag respekterar gränser, förstår skillnaden mellan fantasi och verklighet. Ett besök på nakenbadet med nya vänner skulle i första hand bara vara det – ett besök. Lite frisk luft, sol på kroppen, en möjlighet att bada utan jobbiga badkläder. Inte nåt slags sexdejt.

Att bli reducerad till en vandrande kuk som totalt saknar förståelse eller respekt var förolämpande. Speciellt från en människa som jag trodde kände mig bättre än så.

Läs även dessa inlägg:

13 reaktion på “Jag känner mig förolämpad…

 1. Anna

  Att du ens känner att du behöver förklara det här! Alla som läser din blogg borde vara oerhört medvetna om det faktum att du är en förståndig, eftertänksam och förnuftig man, det är ju det som gör bloggen så bra!
  Det är balansen i bloggen ( mellan lite kinky och intellektuellt stimulant) som gör att den är så fantastisk!
  Så ta inte åt dig, utan ta det för vad det var; en ogenomtänkt dumdristig kommentar som snarare säger mer om personen som sa det, än vem den sagdes om.

  Svara
  1. Mia

   Jag kan bara hålla med Anna. Det var väldigt trist.

   Ska man se det ur deras perspektiv är det säkert så att de har fått sin beskärda del av knepiga män som inte respekterar deras gränser, men sådana brukar ju avslöja sig rätt fort och är därmed lätta att undvika. Vid en längre tids kontakt märker man om personen i andra änden av kabeln är vettig. Fast det är ju inte alla som är så bra människokännare…

   Svara
 2. Norrländska

  Bäddat för bloggintriger med såna här inlägg, inte bra, inte bra. Men jag förstår din reaktion… verkligen.

  Svara
 3. Missne

  Att efter ‘nåt år eller två’ inte känna dig bättre än så berättar väldigt mycket om honom/dem. Du skulle nog ha roligare med andra på nakenstranden, bus eller ej.

  Svara
 4. ND

  Det är trist att han efter att ha haft kontakt med dig i flertalet år gör en sådan bedömning. Det är aldrig kul att bli bemött av fördomar från en som man anser sig känna väldigt väl. Kan känslan mycket väl.

  Samtidigt kan jag inte klandra honom allt för mycket. En stor del av ditt bloggande har berört poly-livsstilen. Jag är inte förvånad att han kände sig hotad. Hade han inte känt till din läggning och erfarenheter så är det troligt att han inte reagerat som han gjorde.

  Trots detta är det jävligt synd att han trots att han känt dig under ett tag inte kan lita på dig. Som sagt, jag kan känslan mycket väl och jag har full sympati för dig.

  Svara
 5. Kalle (the original)

  Man känner andra genom sig själv eller hur är det man brukar säga? Tråkigt om man främst ser nakenbad som som något sexuellt. Är den synen som vissa har och agerar efter som sprider dåligt rykte för oss andra dvs de flesta som är där enbart för att njuta av solen och vattnet.

  Svara
 6. sheila

  Nakenbad är ofta sett som något sexuellt, vi lade ut en annons på en sida om nakenbad där vi enbart ville ha tips om vart detta kunde förekomma då vi inte har stor koll på det där. Jag vet inte hur många ”knullförslag” vi fick som svar på den annonsen.. Det var oerhört trist då vi, precis som du Klumpe, enbart ville åka och bada nakna. Inte mer än så. Så det var nog en mix av olika missförstånd. Jag vet att det kans vara svårt, men ta det inte så hårt. Vill mannen i fråga däremot inte ta emot dina förklaringar om att så inte är fallet (missförstånd händer människor emellan, så är det bara och därmed basta!) då får det stå för honom, inte dig.

  Svara
 7. Inferno Lost

  Men så är det väl alltid, alltid. Om man är avvikande eller kinky på något sex är man översexuell och vill ligga med allt och alla. Hela tiden.
  Så jävla tråkigt.

  Svara
 8. dekanami

  Jag har följt den här bloggen ett tag nu och läst igenom ganska många poster (inte alla ännu…). Och jag tycker Anna sätter huvudet på spiken. Det är just balansen mellan kinky och de tankestimulerande postningarna som gör att även jag kommer tillbaka.

  Sammantaget ger det mig en bild av dig klumpe som en balanserad, utåtriktad och tänkande person.

  Kontakter över nätet är alltid vanskliga. Oavsett om det pågått länge eller ej. Precis som i vanliga livet. Det går att bli bedragen eller överraskad på båda ställena. Ibland är det bra upplevelser. Ibland är det dåliga sådana. Man får ta det onda med det goda och använda sitt omdöme.

  Svara
 9. En quinna

  Jag tycker inte alls det är konstigt att du blir reducerad till kuk, speciellt som du ibland använt en bild på din kuk som ikon när man chattar med dig. Det är något man får räkna med tycker jag, när man har valt att ha sexblogging som bisyssla. Din kritik mot honom är därför orättvis som jag ser det. Som om han är ond och du är god. Han blir uthängd och smutskastad av dig och din arme’ av lojala läsare, medan du framstår som en det skulle vara synd om i detta. Jag tycker synd om honom. Jag tycker också att du missbrukar din makt som välbesökt bloggare i detta. Vilka chanser har han att försvara sig?

  Samtidigt känner jag, nu när jag skriver detta, att det inte är högt till tak i din blogg. Det känns obehagligt att skriva något som är emot normen som du satt upp. Det känns som att det inte kommer att falla i god jord. Därav kanske alla de okritiska kommentarerna du får. 

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det är tråkigt att du känner som du gör, och jag tycker inte att jag kan hålla med om speciellt mycket av den kritik du framför. Men det är dina åsikter, och de får stå för dig. Jag får gott om kritik, inte ofta via kommentarer här, men emellanåt via mail. Om jag anser att kritiken är nåt som tillför debatten godkänner jag den, som jag gjorde med din kommentar. Majoriteten av kritiken är dock av typen ”du är dum i huvudet och borde dö” och därför släpper jag inte igenom den i kommentarerna.

   Jag kan inte se hur någon blir uthängd eller smutskastad då jag dels skriver om en subjektiv upplevelse, samt varken nämner några namn eller ens länkar. Det vore dålig stil av mig att göra nåt sånt, och därför låter jag bli. Vill han ge svar finns det gott om möjlighet att göra det via mail.

   Svara
   1. Sara (Originalet)

    Där tycker jag det blev väldigt fel.

    Du kritiserar honom öppet i bloggen och han skulle med all rätt kunna känna sig uthängd.
    Men du ger inte honom möjlighet att besvara öppet via kommentar.
    Du skriver:
    Vill han ge svar finns det gott om möjlighet att göra det via mail.

    Där blev det orättvist.
    För om du kan beskriva subjektiv händelse, så måste väl han få beskriva densamma i samma forum och lika öppet som du.

    Orättvist och jag kan då till viss del hålla med ovanstående skribent (en quinna) i vissa påståenden.

    Visst, det är din blogg och du bestämmer och gör som du vill.
    Framför bara en åsikt, om den nu släpps igenom.

    Svara
    1. klumpesnusk Inläggsförfattare

     Ja, det blev tokigt. Jag tänkte inte riktigt på det när jag skrev mitt svar ovan, men givetvis är ett kommentarsvar lika godkänt egentligen.

     Dock vet jag inte om jag vill fortsätta att stöta det här. Jag är ganska säker på att jag inte kommer att få nån reaktion, och oavsett vilket är det hela för mig överstökat då jag fick skriva av mig min frustration och har lämnat hela händelsen bakom mig. Livet går vidare.

     Svara

Skriv en kommentar!