En vecka senare

Jag har varit väldigt tyst i en vecka nu. Det är dags att ta igen det och berätta vad som hänt, som orsakat den tystnaden.

Förra helgen inledde jag en period av ensamtid. En del av er verkar ha trott att jag valde att förlänga den ensamtiden med en vecka, men nej. Så gick det inte till. Som jag nämnde i inlägget fick jag besök på Måndagen, och det var besöket som gjorde att fokus låg på annat än att blogga.

Besöket i fråga var en mycket trevlig kvinna. En kvinna som givetvis är en läsare här, och som jag började prata med via MSN under början av Juli. Vi pratade, och det dröjde inte länge förrän personkemin sprakade och lång historia kort – hon frågade om hon fick komma på besök under sin semester i slutet av Juli och så gick det till.

Damen i fråga är en kvinna som skulle kunna passas in i det ”mogna” facket då hon är ålder 50+, åtminstone till kroppen. Personligheten som bor i den kroppen är åtskilligt yngre, och har lätt till skratt och humor. Vi har fnissat en del under veckan som gått åt de respektive sexklyschorna som uppstår när det är en viss åldersskillnad. Tydligen är jag lammkött och hon är den mogna kvinnan som drar nytta av det.

Nåja. Det har fått mig att klura lite på det här med myten om den mogna kvinnan. För även om min vän som besökte mig på många sätt uppfyller dessa myter, så bryter hon dem nästan samtidigt.

Myten om den mogna kvinnan är ju att äldre kvinnor är sexhungriga, väldigt erfarna och gärna ”tar hand om” yngre män. Alla killar som nån gång varit i åldern 18-25 ungefär har ju drömt om att få bli ”upplärd” av en äldre kvinna. Någon grymt sexig MILF som öppnar sitt stora förråd av sexuell erfarenhet och öser det över honom.

Men det är intressant hur felaktig den här myten är. Min vän som besökte mig är visserligen en äldre kvinna, men även om hon har livserfarenheten så saknades mycket av den sexuella erfarenheten. Man får ju inte speciellt mycket erfarenhet vad gäller sex när man är tillsammans med en man i 29 år, speciellt inte när de sista sju åren av den relationen är helt sexlös.

Mitt besök hade därför lusten, men inte erfarenheten. Lusten var det verkligen inget fel på, det räckte i princip med att vissla. Men erfarenheten, den där njutningsexperten som myten om den mogna kvinnan gärna lägger stora växlar på, var det lite sämre med. Där hade klyschan fel.

Icke desto mindre hade vi det hemskt skönt och trevligt tillsammans, och det var spännande att ha en kvinna som har livserfarenhet och en stor lust. Det som saknades i den sexuella erfarenheten vägdes upp av utforskarglädjen, självförtroendet kring vem hon är, och den råa kåtheten som ofta lyste runt henne som en aura. Jag kan på intet sätt säga att jag hade nåt annat än skönt under denna vecka som gått.

Men myten om den mogna kvinnan får anses som ett undantag snarare än en regel. De finns, men alla 50+ kvinnor är definitivt inte någon del av den myten, och jag tror det är bra att komma ihåg det. Istället för man som alltid komma ihåg att alla människor är individer, behandla dem som individer och enbart använda myterna som en referens för humor snarare än som en måttstock. Det är åtminstone min filosofi, även om vi båda skrattade en del åt myterna och klyschorna.

Läs även dessa inlägg:

Skriv en kommentar!