Pervo-pyssel

Vi har hamnat i en pyssel-frenesi här hemma. Igår knallade vi ut till garaget, numera känt som ”pervo-garaget”, och plockade in lite kablar och annat roligt. Jag satte genast igång med att fläta/väva en tingest som visade sig vara ganska användbar.

Steg 1, jag tog 11 kablar i samma längd. Längden är en smaksak såklart. Så även färgen. Dessa var de färger vi hade hemma för stunden. Bredden går ju att justera med mängden kablar också men jag tyckte det var ganska krångligt att hålla isär dessa med ena handen medan man tråcklade med andra. Kommer dock ge mig på en bredare i svart/vitt inom en mycket snar framtid.
Steg 2, jag trädde den yttersta kabeln över och under de resterande kablarna, som en väv. Det ser oerhört slarvigt och ohållbart ut till en början, men det fixar man i steg 3.
Steg 3, dags att dra åt ”väven. I varje yttre ögla drar man åt kabeln och fixerar på så sätt väven för varje varv.

Steg 4, Herrn hjälpte mig att fixa handtag genom att tejpa med vulktejp (funkar även med eltejp säger Herrn) runt slutet på kablarna så det finns något att hålla i samt att det håller ihop hela kabelpiskan, eller det ser nästan mer ut som en smal och dubbel paddel.
Duktig kände jag mig iallafall efteråt!

Idag har vi dessutom varit iväg på ”pervo-shopping”, haha. Det finns otroligt mycket finurligt att finna i vanliga affärer som Biltema osv. Men det allra bästa var att de Herrns blick när han irrade runt bland hyllorna, fick idéer och letade saker. Jag vågade inte ens fråga riktigt vad han var ute efter och om jag kunde hjälpa till utan jag lät honom hållas och jag kan lova att han har haft roligt! Jag kan inte undgå att bli lite orolig, vad är det för ett monster-pervo jag har väckt här?! Men jag trivs, ni kan inte ana hur mycket jag trivs, med mitt pervo till karl.
Herrn har dessutom besökt Hööks, för er som inte vet det så är det en affär för ridsport, och ni kan antagligen förutsäga att han kom ut därifrån med en piska i handen. Eller ja han hade den gömd i en påse, men det kändes lite busigt ändå sa han med ett stort flin. Jag hittade en piska med rosa glitter på, men jag fick ju självklart inte välja. Jag har dock fått lov att köpa en rosa, lite längre, men jag får bara använda den på min väninna, ”min” lilla slampa. Haha. Så den ska införskaffas och kanske får jag smaka på den lite när han får veta hur effektiv den är. Då ska bara väninnan ställa upp också, men det hoppas vi ju, för en rosa piska vill jag ha!

Läs även dessa inlägg:

11 tankar kring ”Pervo-pyssel

 1. sheila Inläggsförfattare

  Vi hittade rep (som han redan knutit ihop till en ”batong” och handbojor så vi behöver mer..), kabel, en bilmatta, någon annan styvare gummimatta och vulktejp bland annat. 🙂 Finns hur mycket som helst om man är nog uppfinningsrik.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Haha, jadu, en del vet jag och en del vet jag inte. En matta har han remsat upp, den SVED! 😉 Den andra ska användas på trä som paddel. I övrigt, får jag se när det är klart. 🙂

   Svara
   1. Peaches

    Mm-hm, remsat upp… Intressant. Vardagsprylar är så otroligt kul att använda! Och så är det en rolig och rätt upphetsande känsla att gå och köpa nåt helt ordinärt och själv veta att man ska göra nåt riktigt snuskigt med det.

    Svara
 2. Linda

  Mysig vändning! Gillar dina senaste inlägg =D. Riktigt kul att läsa och triggar fantasin fint!

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Det var installationskablar på 1,5mm2. Även de nya jag har köpt nu (svart och vit). Fördelen med vanliga installationskablar gentemot exempelvis installationskablar för fordon är att om man viker eller ”drar åt” dessa så stannar de så. För fordon är mer följsamma och lätta att fläta med men ett helsicke att få dem att stanna ihop, åtdragna. 🙂

   Svara
   1. M

    Och dessa införskaffas lättast var? Fick mersmak för att pyssla lite sedan jag blivit klar med min reppiska. ^

    Svara
 3. Pingback: Kinky sällskapsspel « Klumpesnusk & Sheila

Skriv en kommentar!