Bestraffning eller belöning?

Vi pratade lite idag, jag och Herrn, om detta med ”kinks” då vi tittat igenom diskussionstrådar i ämnet fetisher och huruvida pisk är en bestraffning eller belöning när personen som tar emot det faktiskt går igång på det.

Till att börja med så tycker vi båda att pisk och smisk i mitt fall är en belöning, då jag går igång på det. Jag kan bli så kåt att det rinner längs benen på mig. Att det sedan är ömt någon dag efter är en påminnelse om den upplevelsen som gör att jag kan spela upp den i huvudet, återuppleva och bli kåt av det. Eller bara hålla det för mig själv och mysa lite inombords. Att det numera blir blåmärken som skiftar i regnbågens alla färger tycker jag är vackert. Jag har alltid haft en fascination för blåmärken och blåtiror (sådana utdelar dock inte Herrn) och det är först på senare år som jag har förstått varför. Då jag lärde känna min läggning i en helt annan värld. I och med detta har jag låtit mig själv öppnas på ett annat sätt än tidigare. Nu först kan jag ta emot min fascination på ett naturligt sätt. Jag tycker blåmärken är vackra, ju större desto bättre, ju mer färggranna de är desto vackrare är de. Ömheten när jag slagit mig har också varit förbryllande, hur kan man tycka om det..? Jag har gått och masserat och/eller tryckt på stället där det gjort ont, till min egen förvirring. Nu vet jag varför.

Hur gör man då när det är just en bestraffning man vill åt?
Att det är vad personen med piskan går igång på, att tvinga den utsatta att ”ta emot”. Då blir det onekligen problematiskt. Vi har gjort så att det finns en ”piska” jag tycker är obehaglig, för mycket, och den tjänar som bestraffning. Om jag inte gör det jag ska så vet jag vad som väntar.
När det gäller BDSM är det just samförstånd som är viktigt och att tvinga den andra parten är att gå emot det ”avtalet”. Att tvinga är att pressa någon att göra någonting utan dennes vilja, vilket kan vara rent av brottsligt.

Det finns exempelvis lekar där en man eller en kvinna blir våldtagna, rapeplay, men då finns det alltid en uppgörelse och den som ska ”våldtas” vill detta själv. Denna lämnar kontrollen ifrån sig, men har alltid den allra yttersta kontrollen själv. Det är spänningen i det hela som är primärt (min tolkning av det). Personen i fråga blir alltså aldrig fullt ut och till 100% tvingad till något, vilket namnet antyder: rapePLAY. Det vill säga lek. Tar man däremot ifrån personen möjligheten att säga stopp, alltså tvingar denne, så resulterar det i en äkta våldtäkt. Vilket är en helt annan sak, som en rörande majoritet inom BDSM tar avstånd ifrån, även jag.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Bestraffning eller belöning?

  1. sheila Inläggsförfattare

    Det är svårt för någon som inte utövar det själv att förstå, jag tänker inte heller tvinga någon att ens försöka. Men att vi alla inte har samma värderingar, uppfattningar och upplevelser är det bara att acceptera. 🙂 Som tur är så är vi ju då olika alla. 🙂

    Svara

Skriv en kommentar!