Vad gör ni efter sex?

Den pågående undersökningen där till höger är lite intressant. Jag blir nyfiken på vad ni gör, och ännu mer nyfiken på mekanismerna som sätter igång det ni gör. Ni som röstade på nånting annat än det som står på listan får väldigt gärna skriva en kommentar och säga vad ni helst gör efter sex.

Men… även ni som röstade på nåt ”normalt” alternativ där får gärna skriva en kommentar och skriva varför ni valde just det alternativet, och vilken drivkraft som får er att vilja göra just den saken. Spelar ingen roll om det är en enkel eller komplicerad orsak, jag är nyfiken på resonemanget och vad som sätter igång den viljan.

Själv är jag en total gosare. Efter sex, då vill jag krypa ihop med den (eller de, om så är fallet) jag haft sex med och mysa en stund. Jag är också en kombinerare, så man kanske pratar lite efter att man hämtat andan. Beroende på tid på dygnet och energinivå kanske jag vill somna efter en stund, eller ta en dusch. Men direkt efter sex, direkt efter att jag hämtat andan och pulsen sjunker till normala nivåer – då vill jag gosa. Smeka, mysa, kramas och trivas ihop.

Jag tror denna vilja kommer från min förtjusning när det kommer till såväl mental som fysisk närhet. Att ligga nära tillsammans efter sex, det får mig att må bra.

Läs även dessa inlägg:

16 tankar kring ”Vad gör ni efter sex?

 1. Erik

  Jag vill väldigt gärna sjunka ner och mysa direkt efter, precis så som du beskriver. Men tyvärr måste jag i princip alltid gå och kissa genast efter, även om jag gjorde det innan sexet också.

  Svara
 2. Norrländska

  Jag klickade på ”somna”. Jag vill somna ganska handlöst efter att jag kommit, bara för att det är då jag är som mest avslappnad och faktiskt kan somna.
  Om jag kliver upp och gör nåt så blir det istället tvärt om, precis som om jag går på uppåttjack eller nåt. Manisk nästan.

  Och det är också det jag gör nu för tiden. Somnar handlöst efter jag kommit, vill säga. Jag har inte så mycket till val, jag är så trött och sliten liksom 😛

  Svara
 3. Ella

  Jag vill alltid gosa efter sex. När andan är återhämtad vill jag ligga nära, eller ovanpå, min man och få känna hans hjärtas rytm. Dofta i hans hals och bara vara i nuet. Mindfullness. Sen kan det nog bli så att man pratar lite och kanske somnar, men alltid tätt ihop!=)

  Svara
 4. Kalle (the original)

  Gosa eller kissa, det senare kan man ju inte råda så mycket över så i 7 av 10 fall måste jag smita upp och gå på toa. Men det händer ju att man gör lite allt möjligt beroende på gång. Ibland somnar man ibland en repris.

  Svara
 5. Missne

  Jag valde ’annat’, just för att oftast vill jag bara återgå till vad jag gjorde. Alla alternativ dyker ju upp förr eller senare, men jag har ingen vana som gör att ett av dem var mer viktigt =) Ibland känner man för att gosa, ibland blir man hysteriskt kissnödig… :p Man skulle ha kunnat klicka i flera, tycker jag! 😀

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, jag övervägde att tillåta flera alternativ att väljas, men kände att det skulle bli grötigt. Därför får man välja ett alternativ, det som man vanligast gör eller vill göra.

   Svara
 6. Sara

  Direkt efter sex vill jag gosa, mysa och smekas med min partner.
  Sen kanske man pratar lite, slumrar en stund pch om man inte somnar så kan en repris bli aktuell =)

  Annars somnar man, kanske för att vakna mitt i natten och känna sig lite sugen igen.

  Blir ju lite olika varje gång beroende på humör och trötthet.

  Svara
 7. Micke

  Jag valde ”gosa” för det vill jag helst göra när pulsen lagt sig, men ganska ofta blir det tvärt om att det börjar med gosande på morgonen som övergår i morgonknull. Då blir det tyvärr inte så mycket gosande efteråt, mer en snabb dusch innan jobbet. Dock alltid en bra start på dagen!

  Svara
 8. Cookie

  Jag brukar vilja gosa med min kille, och ligga i hans famn och prata lite tills vi blir trötta och somnar. Eller, ibland, sexa lite mer:)

  Svara
 9. A

  Jag valde ”Annat” mest för att jag alldeles precis efter sex har ett fint inrutat schema, som händer varje gång. Vi gosar tills pulsen gått ner.. pussas en massa och så.. Sen går jag upp, kissar (enbart för att jag nån gång i min ungdom läst att det är väldigt bra att kissa efter sex för då får man ut ev bakterier..), duschar och sen tillbaka och gosa. Jag älskar att prata massor efter sex för då är man liksom så ”fri” om du förstår. Men min sambo vill oftast sova.. Så då ligger jag och kramas på honom.. Om jag är trött somnar jag nog efter ett tag med honom.. och om jag inte är trött så kliver jag upp när han somnar.. och kollar lite på tv å så..:)

  Svara
 10. Elin Sturesdotter

  Det bästa är ju en söndagförmiddag med noll inplanerade grejer under dagen, då kan man ligga kvar och mysa, småsnacka och ta en repris, sen äta… Detta förutsätter dock 0 småbarn/inga barn alls, samt att ens partner inte får för sej att tvätta bilen, byta däck eller något annat hysteriskt viktigt…

  Svara
 11. Porrtrollet

  Då sex för mig oftast innebär en bdsm-session så håller jag prata som viktigt efteråt. Men det brukar oftast ske under gosiga former. Och att ligga och pusta ut mot partners bröstkorg är lätt en klar höjdpunkt.
  Sen blir det tyvärr ofta så att man måste gå upp ganska direkt efteråt för att kissa, tvätta underlivet eller duscha, borsta tänderna, ta ur linserna, allt det där gå-å-lägga-sig-joxet och sen för man försöka återkomma till gosstämmningen när man är klar.
  Fast senast jag hade sex slutade det på ett helt annat sätt. Vi fick nämligen lov att rusa upp och försöka verka respektabla då hans bror med sambo kom på besök mitt i allt…

  Svara
 12. Sophie.

  Efter sex vill jag röka. precis som efter jag har ätit, så sitter en cigarett så jävla bra efter sex. så jag valde alternativet ”annat som inte står listat”

  Svara
 13. Linda

  Efter sex så måste jag gå och kissa, derekt, annars får jag urinvägsinflammation och alla som haft det vet att det inte är trevligt. Sen kryper jag gärna ner och gosar med älsklingen igen.

  Svara
 14. Peaches

  Jag klarade inte av att välja nånting alls! Det känns som om jag vill välja alla alternativ, typ, utom att gå och duscha. Efter sex vill jag ha kvar J:s doft på mig och i mig.
  Jag brukar behöva gå och kissa ganska direkt efter sex, men då brukar jag skynda mig så mycket jag kan för att inte bryta gos-stunden.
  Om det är sen kväll eller natt så vill jag somna. Annars vill jag ofta röka, men liksom gosa samtidigt.
  Efter smisk/bondage/annan bdsm-aktivitet är goset extremt viktigt för mig, då måste jag få känna mig älskad och omhändertagen, och också prata lite om vad vi gjort och hur det kändes om jag inte är alltför yr eller illamående, vilket jag rätt ofta blir.

  Svara

Skriv en kommentar!