Recension: LELO Bo

Att skriva recensioner om lustobjekt från svenska LELO är en lite tråkig affär faktiskt, och samtidigt förvånansvärt svår. Detta eftersom deras produkter är väldigt genomtänkta, och man får anstränga sig för att hitta eventuella negativa saker. Jag är en sån recensent som alltid försöker hitta minus med en produkt, just för att jag inte tror att någon produkt är perfekt, och även för att jag tycker att som konsument ska man få veta de negativa sakerna med en produkt. Med LELO är det dock fan så svårt att hitta mer än de ytligaste och tunnaste av negativa saker. Den här recensionen är inget undantag.

För ett ganska bra tag sen skickade jag en önskan till Intimera om att få recensera en LELO Bo. Det finns ju rätt lite lustobjekt för män, och jag har testat två Fleshlights och ville dra mitt strå till stacken med en till recension.

Bo är precis som allt annat LELO producerar en genomtänkt produkt. Med Bo så tar man bort allt som är onödigt med en penisring, och fokuserar på att göra det som ska finnas där så bra som möjligt. Det finns nästan inga gimmickar eller lustigheter med den här.

Det första man lägger märke till är att precis som alla LELOs produkter så kommer även Bo i en smakfullt utformad, praktisk och snygg förpackning. Inuti finns samma standardkomplement som hos deras övriga produkter. Förutom själva lustobjektet fanns det en liten manual, en laddare, ett garantibevis och en liten katalog med LELOs övriga produkter.

Bo består av två delar. Tre om man räknar den smidiga förvaringsasken som också ingår. Men förutom den så är Bo dels en mjuk men ändå stram ring i silikongummi, och en liten vibrator som skjuts in i en skåra ovanpå denna gummiring. Eller under, helt beroende på hur man vrider och vänder på den.

En penisring ska i min åsikt och erfarenhet göra en sak, och göra den bra. Den ska klämma åt runt kuken. Bo utför detta alldeles galant. Gummit är mjukt och lent, och fastnar inte i hud eller könshår, och när man väl fått den på plats så sitter ringen ordentligt. Den är väldigt töjbar också, och bör passa alldeles utmärkt på alla kukar oavsett storlek.

Den andra halvan av ringen är en vibrator. Det är en liten mjukt rektangulär sak som skjuts in i en skåra på gummiringen, och om man vill ha den eller ej är ganska valfritt. Den har två lägen, antingen avstängd eller påslagen. Den vibrerar snabbt och intensivt, och när jag först provade den i handen undrade jag om den skulle vara skön mot kuken. Första gången jag provade att skjuta in den i ringen som var lindad runt min kuk blev jag förvånad, för även om det var en ovan känsla så var den rätt skön. Speciellt om jag har ringen runt ”hela” min apparat (dvs även runt pungen, inte bara själva skaftet) och roterad så att vibratorn sitter bakom pungen.

Dock upptäckte jag att vibrationerna emellanåt har en tendens att göra mig kissnödig, kanske nåt att ha med sig i tankarna…

Vibratorn funkar också som stimulans för din partner. Om du har ringen roterad så att vibratorn sitter ovanpå din kuk kan den stimulera din partners klitoris samtidigt. En klart trevlig bonus, anser jag. Vibratorn är hyfsat tystlåten, ljudet påminner ungefär om en väldigt ettrig mobilvibrator. Ljudet dämpas också av aktiviteter, och jag anser att på inget sätt är det en störningsfaktor.

Vibratorn laddas med en medföljande laddare. Laddaren är såvitt jag kan avgöra identisk med de laddare som finns till övriga LELOs sortiment. Antingen pluggar man in den direkt i vibratorn, eller om vibratorn och ringen ligger i sin förvaringsask stoppar man in den genom det för detta avsedda hålet i asken. Personligen fnissade jag lite åt vilken sexuell symbolik det fanns här, man sticker in en spetsig och vagt penisformad laddare genom ett runt hål.

Tja, jag kanske är barnslig?

Som med de flesta av LELOs produkter är den lite allergisk mot vatten. Eller ja, vibratorn är det. Själva ringen tror jag fullständigt struntar i vatten eller ej. Vidare rekommenderas att använda vattenbaserade glidmedel i sammanhang med den här, då olje- eller silikonbaserade glidmedel kan ge mindre roliga biverkningar med gummit. Om ni använder glidmedel rekommenderar jag ID Glide, suveränt glidmedel på alla sätt och vis.

Plus:
+ Mycket skön, sitter bra.
+ Som alltid genomtänkt formgivning från LELO.
+ Inbyggt batteri i laddaren.
+ Förvaringsask.
+ Snygg förpackning, som även är praktisk.
+ One size fits all, bokstavligt.
+ Vibrator som ger extra trevlig känsla.

Minus:
– Vibratorn är inte vattentät, och man får vara lite försiktig med den tror jag.
– Har man kladdiga fingrar kan vibratorn vara lite knepig att få på plats, eller att få bort.
– Som alla LELOs produkter är den rätt dyr.

Slutsumman är att det här är ännu en mycket bra produkt som trots sitt höga pris (509 kronor) är värd varenda öre. Det är en genomtänkt produkt som gör precis det den ska göra, och lite till. Den kommer att ge lång och trogen tjänst till dig och din partner. Jag ger den fem kukar av fem möjliga, att ge den mindre känns bara enormt orättvist.

Tack till Intimera som försett mig med detta recensions-exemplar. Ni kan klicka er in där och beställa en egen LELO Bo, och glöm inte att ange koden ”klumpesnusk” för 10% rabatt på eran order!

färgkukfärgkukfärgkukfärgkukfärgkuk

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Recension: LELO Bo

 1. sheila

  Låter som en härlig sak, jag har aldrig fallit hårt för penisringar, inte mina partners heller. Sedan funderar jag på en sak som du som ”singel” kan svara på.. Detta med penisring och kondom..? Har aldrig fått det att funka riktigt. Hur gjorde du?

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Trä på kondom som vanligt, sen penisring utanpå som klämmer åt vid basen. Åtminstone gör jag så. Bo har ett bra material för sånt, plus att det är väldigt flexibelt material så lätt att föra på överhuvudtaget.

   Jag har varit lite skeptisk till penisringar i det förflutna, men Bo är mer än ”bara” en vanlig massproducerad kinesisk kukring. Mycket trevlig bekantskap.

   Svara
   1. sheila

    Jag upplever det som att kondomen vill till att glida av pga penisringens rörelser (för oavsett hur bra den sitter så rör den och man sig, eller så ”veckar” den sig till obehag för mannen..

    Svara
    1. klumpesnusk Inläggsförfattare

     Har inte märkt av det med Bo, men kanske är det en kombination av rätt storlek på Bo, rätt storlek på min penis och rätt storlek på kondomen? Svårt att säga. Du får komma hit och ta reda på det själv 😉

     Svara
 2. Adde

  Hej!

  Jag har haft denna apparat i nåt år nu. Den är helt fantastisk. För mig förstärker den min orgasm ordentligt. Min fru, ja, hon blir helt galen när vi använder den. Vi har bara använt den runt penis & med vibratorn uppåt så den tillfredsställer min fru samtidigt. Förpackningen & kvaliteten är superb. Vi är väl inne på andra året med denna nu och den är fortfarande som ny.

  Svara

Skriv en kommentar!