Knuffar för mulligt

En vårförkylning svepte in precis efter Mollies avfärd, och därför hostar och kraxar jag värre än en Disneyhäxa samt är väldigt snuvig och kämpar mot en mild feber. Det här gör att mina tankar inte riktigt går att hålla kontroll över, men jag vill ändå knuffa för ett inlägg som Johanna Sjödin skrivit om fetma och allt som hör där till. Hon skriver även om Kroppsbilder, och det är en bra blogg jag tycker ni ska besöka.

Som bonus får ni även en fin bild som jag hittade häromdagen. Fältet är nu fritt för läsare att feltolka det här som att jag hatar smala människor och vill tvångsmata alla i hela världen 😉


(Original)

Läs även dessa inlägg:

11 tankar kring ”Knuffar för mulligt

 1. -

  Är det där verkligen mulligt?
  Jag tycker att hon ser fet ut, fast vad vet jag, en (naturligt) smal tjej som säkert har blivit snedvriden av samhället…

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Mullig, fet, tjock… Det finns många ord för vad som är en väldigt flytande skala. Jag föredrar att använda ordet ”mullig” då ord som fet/tjock har så otroligt negativa associationer. Fet/tjock är inte beskrivande ord längre, det är skällsord.

   Svara
 2. Kalle (the original)

  Jag vill nog också påstå att kvinnan på bilden är fet och inte mullig. Där med inte sagt att hon är ful för det utan just bara väldigt stor.

  Visst använder folk alla tänkbara ord i såväl negativ som positiv bemärkelse. Men jag tycker det hela blir lite skevt när man börjar tillåta en liten klick människor få bestämma ett ords bemärkelse och laddning. Folk blir förvirrade och man måste flytta hela kedjan ett steg och komma på nya beskrivningar.

  Svara
 3. Emma

  Nej, hon är faktiskt inte mullig utan direkt fet. Jag tror också att det gör mer nytta om man kallar saker vid dess rätta namn, och istället gör det positivt.

  Svara
 4. Elin Sturesdotter

  Vad är då ”mulligt” och var går gränsen till fet? Är det BMI eller är det relativt, alltså i betraktarens öga?
  Så länge fet/tjock har den skamstämpel den fått i den moderna västvärlden så tycker jag trots allt att ”mullig” får stå för allt som inte är magert eller ”normalvikt”. Tyskan har ordet ”vollschlanke”….

  Svara
 5. Kaja

  En mullig kvinna i min värld är en kvinna med hull. Inte stor, men mjuk. Inga ytliga vassa ben eller hårda muskler. Skulle också säga att kvinnan på bilden är tjock snarare än mullig, men jag förstår vad klumpesnusk menar.

  Svara
 6. Anna

  Vem bestämmer egentligen vem som är kurvig, tjock, mullig eller fet? Jag tycker den här diskussionen är löjlig. Jag är 170 cm lång och väger drygt 100 kg. Jag kan vara allt det där. Jag är kurvig (i den meningen de flesta lägger i ordet) för att jag har bröst, definierad midja och rumpa. Jag brukar kalla mig tjock, dels för att fylla ordet med positivt innehåll men för att tjock innebär för mig att jag har kurvor även på andra ställen, för att jag har en tjock, mjuk mage, stora överarmar och lår. Jag är fet enligt BMI-skalan och jag är mullig enligt Klumpe.

  Hursomhelst. Det jag egentligen ville säga är detta: Jag blir alltid lika glad av ditt tjockpepp Klumpe. Jag kan verkligen boosta mig själv med att läsa det du skriver om kurviga kvinnor. Det är så fint att det finns män som med ”jag gillar kurvor” inte menar typ Scarlett Johansson, utan gillar även de kurvorna som inte beskrivs som bröst, midja och rumpa.

  Svara
  1. Peaches

   Bra skrivet!
   Jag är 1,58 lång, väger 86 kg och beroende på min dagsform (både fysisk och psykisk), så är jag mullig, rund, tjock eller kurvig.
   Jag tycker inte själv att jag uppfyller kriteriet för att vara fet. Ordet fet associerar jag till något sjukligt.
   En fet människa är någon som hindras av sin vikt, har svårt att röra sig, plågas fysiskt och/eller psykiskt av den och blir sjuk av den.
   Själv är jag så frisk att jag blir riktigt sur när folk ofta drar parallellerna fet – ohälsosam, smal – hälsosam. Det är bara dumt.

   Svara
 7. Peter

  Vad är det att strida om vad man ska kalla formen på en kropp???
  Kvinnan på bilden är i mina ögon otroligt vacker!
  En fantastisk kvinnokropp!
  Allt sitter i betraktarens ögon!

  Svara

Skriv en kommentar!