Killar med killar

Jag fick en fråga från en läsare:

Hej!

Jag och en vän hade ett intressant samtalsämne och det skulle vara intressant att höra din åsikt i det. Vi diskuterade homosexualitet vs bisexualitet.

Jag anser att många män kan tänka sig att experimentera med andra män medan min vän ansåg att det inte alls är så. Jag har en väldigt öppen syn kring det, medan hon är mer strikt.

Vad är din åsikt?

Att uttala sig generellt om killars nyfikenhet på varandra är ganska svårt, och män har generellt en lite annorlunda syn på experimenterande utanför sin läggning än många kvinnor. Mycket av det har att göra med att det finns en hycklande homofobi hos många killar där man tycker att tjej + tjej är jättesexigt medan kille + kille är jätteäckligt. Det är en attityd man får lära sig tidigt som kille av andra killar, och den blir väldigt djupt rotad.

Jag tror själv att förvånansvärt många män är nyfikna på att experimentera sexuellt med en annan man, även om de identifierar sig själva som heterosexuella. Jag tillhör den kategorin, jag identifierar mig som heterosexuell, men är lite smånyfiken av mig. Det är ingenting jag aktivt söker efter, men om jag träffar någon kille det klickar med så kommer jag inte att tacka nej till upplevelsen.

Så ser jag det, som en upplevelse. Man testar nånting bara för att ha testat det, och för att jag är relativt öppensinnad av mig. Jag tycker inte det påverkar min läggning det minsta, det är bara en sak jag inte har nåt emot att utforska om möjligheten skulle uppstå. Men som sagt, det är inget jag söker aktivt efter, och för närvarande tror jag inte jag är redo för det heller. Men det är en kittlande tanke.

I min erfarenhet har många killar en väldigt strikt avgränsad syn på sexuell läggning. Identifierar man sig som en viss sak så är det noga med att man inte spelar utanför reglerna för den läggningen. Killar som identifierar sig som hetero hoppar inte i säng med andra killar, för det ingår inte i att vara ”hetero” så att säga.

Men jag tror förvånansvärt många killar är öppna för tanken på lite experimenterande, även om de identifierar sig själv som heterosexuella. Att få dem att erkänna det är dock det svåra, och jag tror många har en hel del osäkerhet och ångest pga dessa tankar just för att killar får lära sig tidigt att det inte är coolt att ”böga” med andra killar.

Hoppas det här kanske hjälper med dina och din väns tankar.

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Killar med killar

 1. M

  Tyvärr är del väl så att många killar oftast kan tänka sig att t.ex. ha trekant med en kille och en tjej. I realiteten blir det att de båda sätter på tjejen och inte/knappt varandra. Eller är detta bara min fördomsfulla syn på straighta killar?

  Svara
 2. Peaches

  En intressant sak i sammanhanget är att trekanten kille + tjej + tjej är en mycket vanlig manlig fantasi, medan det i verkligheten är kille + kille + tjej som är det vanligaste.
  Men som M säger, så är syftet då att båda killarna ska sätta på tjejen, inte att dom ska göra något alls med varandra.
  Jag tycker tjejer i allmänhet är mycket mer öppna med att dom inte skulle ha nåt emot att experimentera lite, eller med att erkänna att dom fantiserar om det, även fast det inte skulle vara nåt dom kunde tänka sig att verkligen genomföra.
  Tjejkompisar kan till exempel hångla med varandra bara för att prova hur det känns, hur vanligt är det att killkompisar gör det? I den snäva mansrollen som dom flesta män är intvingade i ryms inget sådant, då är man ju en ”jävla bög”. Trist.

  Svara
 3. Pingback: Sexualitet och läggning « Klumpesnusk & Sheila

Skriv en kommentar!