Det privata sovrummet

Igår kväll hade jag en liten Valborgs-tillställning här i min lägenhet. Vi var några människor som grillade och åt, drack god dryck och umgicks sådär sansat som man gör. Hemskt trevligt, och det är skönt att vara ”normal” emellanåt.

Innan det hela började ägnade jag dock lite tid åt att sanera min lägenhet. Dvs, plocka bort alla sexleksaker och gömma undan den erotiska litteratur som jag annars obrytt låter ligga framme. Varför gjorde jag det? För det kom människor jag inte kände och det verkade lite artigare att göra så.

Det här var en sanering av sovrummet, då det är där jag förvarar sånt här. Två fleshlights samt lite glidmedel, leksaker som väntar på Mollie, kondomer och två fina erotiska böcker som jag njuter ofta av. De fick tillfälligt bo i en av mina garderober.

Efteråt visade det sig vara helt onödigt, ingen gick in i sovrummet.

När jag efter 1-tiden nån gång låg naken i min säng och sakta försvann in i en mjuk alkohol-sömn tänkte jag på det här. Jag hade lika gärna kunnat lämna allt det där framme, för med största sannolikhet hade ingen sett det. Sovrum är väldigt privata och intima saker, man går inte in i främmande människors sovrum. Det är en separat zon och det är en gräns man inte överträder med människor man precis träffat. T.o.m. med människor man känner så gör man det inte utan en tydlig inbjudan, det anses inte artigt.

Sovrummet är det privata rummet. Inte det dolda rummet, men det är ett rum där man som människa är naken på fler sätt än bara fysiskt. Sovrummet är där man sover, där man ligger i en begränsad koma några timmar varje dygn. Det är en naken position, man är utsatt och sårbar. Sovrummet är rummet där man knullar, där man har sex, där man onanerar. Sovrummet är där man låter kläderna ligga på golvet, där man slappnar av och är sig själv oavsett vem man är utanför sovrummet.

Man går inte in hos någon annans sovrum om man inte blir inbjuden, och oavsett orsaken till inbjudan så är det nåt man gör med vördnad att gå in i någon annans sovrum. Jag tror många människor undermedvetet på någon nivå upplever att man då går in i någon annans absolut privata sfär. Man går in i deras hemliga kammare.

Läs även dessa inlägg:

1 tanke kring ”Det privata sovrummet

  1. sheila

    Det är lite lustigt för ikväll när jag jobbade (säljer ju också sexleksaker) så satt jag vid sidan av och tog upp beställningar, i värdinnans sovrum. 🙂
    Mitt eget är väldigt privat och till bredden fullt av leksaker och glidmedel. (Låter värre än det är, jag lovar.) Så det är min och sambons privata zon. Jag tvekar att ens bjuda in kvinnan i mitt liv och hennes man, det känns okej nu, men inte i början. Då det är så privat.

    Men som sagt, ikväll har jag jobbat i en annan kvinnas sovrum, haha! 🙂

    Svara

Skriv en kommentar!