Recension: Fun Factory Smartballs Duo

Linda recenserar Fun Factory Smartballs Teneo Duo i färg svart/vit generöst sponsrade av Intimera.

Jag har recenserat ett par knipkulor, ofta även kallade geishakulor. De är tillverkade i 100% silikon för att hålla det hygieniskt och bra. Även snöret som är fäst i kulorna är överdraget med silikongummi.

Grundtanken bakom såna här leksaker är att man ska träna upp knipmusklerna i vaginan på ett trevligt och njutningsfullt sätt. Jag tycker om knipkulor, dels för att det aldrig skadar att träna på att knipa men även för att det kan vara sexigt och en rolig present.

Jag upplevde att kulorna är lättanvända, men jag kan inte hålla med om det som står i beskrivningen om att den ergonomiska utformningen skulle göra kulorna lättare att föra in. I min erfarenhet är de lika lätta att få in som vilka andra knipkulor, oavsett utformning. Dock upplevde jag att de var svårare att få ut pga materialet. Friktionen gjorde att de inte glider ut lika bra, men formen på dem är skön att knipa runt och å andra sidan gör det att de inte ramlar ut så lätt.

Plus:
+ Bra storlek
+ Lätta att rengöra
+ Snygga och diskreta

Minus:
– Kan pga materialet vara lite svåra att få ut

Diametern på kulorna är 3,5 cm om någon är intresserad av det måttet, och precis som de flesta av Fun Factorys produkter är kvalitén hög. Priset är 189 kronor och jag tycker helt klart att de är värda det. Ange kod ”klumpesnusk” och få 10% rabatt på din order!

färgkukfärgkukfärgkukfärgkuksvartvitkuk

Bilder:

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Recension: Fun Factory Smartballs Duo

 1. Din R

  Skillnad/likhet mellan knipkulor och geishakulor kan diskuteras.
  Men det jag har lärt mig är att dessa inte är samma sak och har inte samma funktion.

  Geishakulor, såsom dessa: http://www.knipkulor.eu/bilder/geishakulor.jpg, är mindre. Visst kan man träna knipövningar med dessa också, men det kan kännas lite överkurs.
  Jag har lärt mig att syftet med dessa är sexuell stimulation, framförallt vid samlag. Man för helt enkelt in dem och sedan har man sex. Kulorna åker då runt och stimulerar både kvinnan och mannen, som en slags massage.

  Medans knipkulor är som det låter, kulor som man för in för att träna bäckenbottenmuskulaturen.

  Detta är inte menat som någon dålig kritik, jag delar bara av mig av vad jag har lärt mig.

  //Din R

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Som med mycket annat här i världen är det säkerligen en tolkningsfråga snarare än nånting definitivt, då båda sakerna kan användas till samma saker egentligen 🙂

   Svara
 2. Linda

  Spännande teori! Jag har fått lära mig att det är samma sak =D men finns det en annan teori så är den intressant.

  Svara
 3. Missne

  Jag har också lärt mig att det är två skilda saker, vilket fick mig att välja de mindre när jag ville ha knipkulor, då jag tänkte att de stora ju skulle sitta fast för hårt för att verkligen bli en utmaning.

  Episoden där jag fick för mig att prova att ’hålla inne’ sådana små, glatta, tunga metallkulor i tron att det skulle vara svårt har nu bleknat bort till ett pinsamt minne, men jag har fortfarande alltför klara bilder av mig själv hoppandes runt som en bredbent idiot och vilt viftandes runt på rumpan för att få ut de små jäklarna… Jag har en känsla av att det inte är en leksak som passar mig.

  Svara
 4. Sex In Stockholm

  Precis som tidigare kommentatorer skriver är det absolut inte samma sak. Geisha-kulor är njutningskulor eller samlagskulor medan knipkulor enbart är träningsredskap..

  Knipkulor måste vara några cm stora och innehålla en mindre tyngd i sig för att fungera som knipkulor. Geishakulor kan man ha om man är VÄLDIGT vältränad nere i underlivet, men jag som återförsäljare av dem skulle absolut inte använda dem som knipkulor.
  Läs mer på: http://knipkulor.se/

  Så jag tycker att det är viktigt att klumpesnusk som en av de största sexbloggarna informerar om rätt 🙂
  Bilderna känns lite missvisande också då de endast är en kula inne, båda måste vara inne för att knipkulorna ska hjälpa.. 🙂

  Annars en bra recension precis som vanligt 🙂

  Svara

Skriv en kommentar!