Naken, naken, naken

Jag har funderat lite på det här med att vara naken sen häromdagen då jag observerade min grannfru som (verkade det som) gick runt naken hemma i lägenheten. Det blev en del intressanta kommentarer, och överlag verkar det som att mina läsare och andra lustbloggare i likhet med mig själv gärna trivs bäst nakna.

Att vara naken är skönt, jag trivs absolut bäst med det. Faktum är att jag är naken nu, och planerar att vara det hela dagen.

De flesta nudister och naturister förespråkar en icke-sexuell nakenhet. Jag gör det också, jag tror stenhårt på att man kan vara helt naken tillsammans utan att det innebär sexuella tankar eller känslor. Men jag är lite mer komplicerad än de flesta naturister/nudister som i min erfarenhet har en tendens att vara väldigt antingen-eller och svartvita i sin syn på det här. Jag tror nämligen att man kan ha icke-sexuell och sexuell nakenhet spontant samtidigt, och att det ena inte behöver utesluta det andra.

Vi människor är sexuella varelser. Hur vi än vrider och vänder på det kommer vi alltid att finna en naken kropp åtminstone lite upphetsande. Jag tycker inte det är dåligt alls, och ingenting vi ska skämmas för eller känna att vi måste dela in i olika fack. För vi människor har en väldigt fin sak inbyggd i oss, och det är förmågan att välja om vi ska agera på den lust vi känner.

För oavsett vad många andra säger så förvandlas vi inte till kåta odjur som måste knulla nånting när vi ser nånting naket. Visst, det finns en minoritet med människor som inte använder den här kontrollen, och det sabbar väldigt mycket, men den stora massan av andra människor kan välja om vi tänker agera på känslorna.

Därför tror jag på en simultan sexuell och icke-sexuell nakenhet. Jag kan beundra en naken kvinna när jag ser henne, och kanske känna en lust och en fråga om hur det skulle vara att älska med henne – men jag kan välja att inte agera på denna lust och istället bara nöja mig med att låta det vara en trevlig, spontan fantasi.

Det är en av mänsklighetens många fantastiska uppfinningar – vi kan hålla två tankar i huvudet samtidigt, och även trots att de logiskt sett är i konflikt med varandra så kan vi ändå njuta av båda. Den stora massan av oss kan följa det vett och etikett som samhället har vad gäller att vara naken, och vi kan spara våran lust till ett tillfälle då den passar mer hemma.

Det hade varit kul att träffa er alla. Ni andra nakna bloggare och ni nakna läsare. Kanske nån dag får vi ordna en bloggträff på en skön nakenstrand nånstans? Sola, bada, grilla och vara avslappnade. Mitt huvud gillar den tanken.

Att vara naken är befriande. Om du inte redan går runt naken hemma så borde du prova det. Det är en skön känsla att släppa kläderna och bara vara som naturen skapade en.

Läs även dessa inlägg:

8 tankar kring ”Naken, naken, naken

 1. salk

  Håller helt med om dina tankar nakna människor är sexuella oavsett avsikten för det sitter i betraktarens ögon.
  Sen är vi ju så funtade att vi fattar när och om vi ska bejaka det eller inte.
  Bejaka både din kropp och själ.

  Svara
 2. Din R

  En nakenträff hade varit häftigt!
  När jag kommer loss och flyttar hemifrån kommer jag vara naken betydligt oftare än jag är idag.

  Svara
 3. Snauww

  Jag gillar din tanke klumpe. Att få träffa andra nakna bloggare och läsare från den här sidan en solig och varm sommardag på en nakenstrand någonstans hade varit trevligt.

  Att vara naken är så skönt och härligt, i skrivande stund så är jag helt naken precis som naturen skapade en 🙂

  Svara
 4. Peaches

  Att kunna ha dom båda olika sorternas nakenhet tillsammans med nån känns fint. Förut trodde jag alltid att man skulle ”tröttna” om man var för mycket naken tillsammans, att det skulle bli vardagsnakenhet liksom.
  Nu vet jag att det finns flera olika sorters nakenhet och att man inte tröttnar för att man ser en person naken hela tiden.
  J tycker om att vara naken och jag älskar att se honom naken. Jag blir inte alltid upphetsad av det, det är inte alltid sexuell nakenhet, men det är njutningsfull nakenhet, det är skönt att vara hud mot hud och att bara kunna se varandra precis sådana som man är. Avslappnad nakenhet!
  Själv gick jag omkring naken hemma mest hela tiden när jag var yngre, men nuförtiden fryser jag faktiskt så mycket att jag föredrar att vara påklädd.

  Svara
 5. Tessi

  Går naken hemma en hel del faktiskt, skönt att slippa kläderna, eller så har jag bara ett par hipstertrosor på mig. Mindre bra är att man bor på 1 våningen och att förmodligen grannarna har sett en både en och två gånger och även de som brukar vara här och klippa gräsmattan och kratta löv om sommaren/hösten!^^

  Svara
 6. D

  Själv brukar det bli mindre kläder ju längre och varmare sommaren blir. Värmen är kass på det här stället så kalla dagar = mer kläder.

  Svara
 7. Kalle

  Instämmer Klumpe, med dina reflektioner över nakenhet och delar din syn att det inte bara är svart eller vitt. Det är också mycket mer avspänt på alla sätt, man känner sig mer harmoniskt också i nakna sällskap.

  Det du skriver om en simultan sexuell och icke-sexuell nakenhet, där man kan och får beundra en naken kvinna när, kanske känna en lust och leka med tanken om hur det skulle vara att älska med henne anser jag är sunt men också som du skriver välja att inte agera på denna lust och istället bara nöja mig med att låta det vara en trevlig, spontan fantasi, är en skön känsla.

  Om man som sagt inte har provat på att gå naken gör det, låt inte dig avskräckas av att grannen kan se dig, bjud på det istället.

  Svara

Skriv en kommentar!