Kukar och kommentarer

Kiwi skrev en intressant kommentar och tog upp saker som jag gått och funderat på i några dagar nu, och nu känns det lämpligt att skriva om det.

Kuk- och fitt-gallerierna har blivit populära, och jag är glad att människor både deltar i dem med sina könsorgan men också med sina tankar. När jag först skapade dem tänkte jag stänga av möjligheten att ge kommentarer, jag kände att det borde vara som ett museum där man kan se och fundera, men man behåller sina åsikter för sig själv. Samtidigt kände jag att jag inte ville kväva eventuella intressanta diskussioner som utan tvivel skulle uppstå, och därför valde jag att hellre att låta möjligheten att lämna en kommentar vara påslagen.

De senaste dagarna har jag undrat om det var en bra idé, faktiskt. Precis som Kiwi har jag observerat att tonen mellan de två olika gallerierna är väldigt olika, och precis som henne har jag märkt att det är ett slags omvänd sexualisering och objektifiering. Hur det kommer sig att det blev så är givetvis väldigt komplicerat, och det grundar sig såklart i hur människor ser sig själva.

Men, jag har funderat på det här med erigerade kukar. Jag ville helst (och vill fortfarande helst) se vanliga slaka kukar i galleriet. Just för att slippa mycket av den sexuella aspekten med en ståkuk. Det här orsakade dock lite milt rabalder och jag lättade på trycket genom att säga att jag inte skulle säga nej till en ståkuk om den kom. Kiwi har helt rätt dock i att de flesta kukarna är åtminstone semi-erigerade, och det är nåt jag funderat över.

Män i min erfarenhet är väldigt prestandafokuserade. Det spelar väldigt liten roll vad det handlar om, män är fascinerade av längd, vikt och andra mått och prestandafokuserade saker. Män gillar att jämföra, och män vill alltid visa sig från sin bästa sida. Därför blir många män väldigt ovilliga att visa sin kuk när den inte är styv, för när en kuk inte är styv är den inte ett uppvisningsföremål. Den är liten och slak, man kan inte imponera på andra med den. Jag vet själv att när jag inte har stånd så är min kuk faktiskt rätt liten, mindre än hälften så stor som när jag har stånd. Det är en liten slapptask som skrumpnat ihop bakom förhuden, och det är svårt att imponera på andra män och kvinnor med en sådan sak.

Det är faktiskt sant som påpekades att det mest rättvisa är att varje deltagare skickar in en bild på sin kuk helt slak, och en med stånd. Men jag kände ändå att jag ville fokusera på icke-erigerade penisar, och det vill jag fortfarande helst. Men som sagt, slaka kukar imponerar inte på andra, och många män vill imponera och visa sig från sin bästa sida, och därför vill man ogärna visa sin slaka kuk. Ibland är vi värre än påfåglar, vi kråmar oss som tokiga och spänner upp vår vackra plym av fjädrar ståkuk för att imponera på honorna.

Jag vill ogärna vara en kukfundamentalist när det kommer till gallerierna. Att demonstrera olikhet är ju hela poängen, men jag skulle uppskatta om två saker hände i framtiden.

Den första är att vi kanske lyckas lägga åt sidan alla de sexuella kommentarerna där. Jag älskar sex precis lika mycket som alla andra, och jag gillar också att få beröm för min kuk. Men jag tror inte att det galleriet är rätt arena för sånt, och jag hoppas att ni alla kan förstå och respektera det. Kukgalleriet är för att ge en uppfattning om hur olika kukar kan se ut, inte för att få ännu ett bevis på sin manlighet. Därför hoppas jag att vi alla kan hålla en hög ton i våra diskussioner där i framtiden, och undvika de riktigt låga sexualiserade kommentarerna.

Den andra är att i framtiden kommer jag inte att acceptera ståkuksbilder utan en ackompanjerade slaktasksbild. Dvs, skicka gärna in en fin bild på din ståtliga fjäderplym ståkuk, men skicka också in en bild på den i slakt tillstånd. Här känner jag att jag måste vara bestämd, inga ståkukar utan en bild i slakt tillstånd också. Omvänt förhållande är dock valfritt, inget krav på en ståndbild om du vill skicka in din kuk i avslappnat skick.

Sist vill jag tacka alla kvinnor och män som redan skickat in bilder på sina kön. Både jag och Linda är väldigt glada över erat deltagande, det värmer!

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Kukar och kommentarer

 1. Kalle

  Inte för att försvara mig eller några andra män för den delen, utan snarare för att vara lite sådär jobbigt politiskt korrekt som vi ska vara här i Sverige skriver jag detta.

  I rättvisans namn så är inte vissa av fittbilderna även de påfågelbilder? Inga namn eller nummer givetvis men jag tycker åtminstone jag ser 3-4 st som går att diskutera.

  I övrigt tycker jag det är kul med gallerierna och bidragen och hoppas på mera.

  Svara
 2. Johanna

  Jag tycker det är lite märkligt att du inte tillåter ståkukar, men däremot våta och svullna fittor?

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ursäkta, men var tillåter jag inte ståkukar? Finns gott om dem i galleriet. Jag säger inte heller att det är förbjudet i framtiden, men jag säger att om man vill skicka in en ståkuk så vill jag ha en slakbild också. Jag tycker det är ganska rättvist faktiskt.

   Men om någon annan kan komma på regler och principer för det här som gör ALLA glada så välkomnar jag konstruktiva förslag. Varsågod, sätt igång och klura ut nåt som gör alla nöjda, jag garanterar att det är ganska omöjligt att göra alla nöjda och jag har ansträngt mig för att hitta nåt som kommer så nära som möjligt.

   Svara
 3. Elin Sturesdotter

  Det här med storlek verkar fortfarande vara ett känsligt kapitel för män, trots åratal av ”storleken har ingen betydelse”-upplysning.
  För en tjej vore det intressant att kunna jämföra före-efter (”efter” i det här fallet då efter stimulans av något slag, inte efter-efter… 😉 – många män verkar också ha en överdriven uppfattning om sin egen storlek i erigerat tillstånd och att kvinnor föredrar större än störst (heterokillor ser väl mest bara slaka polare i omklädningssrum etc.?)
  Tack för en fantastisk blogg! Kul och lärorik!

  Svara

Skriv en kommentar!