Nätets brist på jämlikhet

Vi har pratat en del jag och sambon, vanligt förekommande här hemma visserligen, men vi har båda retat oss lite på detta med ojämlikheten som råder på nätet.
Jag har skrivit tidigare om dessa burdusa, för att inte tala om jobbiga mailen vi fick från singelkillar, både här och där. Vi har dock kommit på varför det är såhär. Tror vi. Och känner att vi kan basera detta på mer fakta då vi nu vet hur det är även på andra sidan..

Många tjejer (lägg märke till att jag inte menar alla) är helt enkelt bortskämda. Då killarna är så påstridiga har de helt enkelt inte behövt skriva annat än kortfattat och slarvigt tillbaka, därmed också killarnas ökade frustration i och med att de inte anser sig få gensvar. En ond cirkel helt enkelt.

Vi har talat med både killar och tjejer och vi tycker att detta är en bra slutsats ändå. Vi accepterar såklart om tjejen i fråga inte är intresserad, men även när hon varit det har svaret ändå varit under all kritik, inte bara om man ser till korrekt svenska. Det har helt enkelt dött ut då vi inte orkar hålla helt och hållet i en konversation i och med att vi faktiskt inte måste, vi har varann och en eller två extra i sänghalmen är inte livsviktigt för oss.
Vi tycker bara det är så otroligt tråkigt att det är en sådan brist på jämvikt ute på nätet.
Även om vi absolut kan sympatisera med tjejernas känsla av att bli överhopade av mail från ”slemmiga singelkillar” (som inte alltid är singel, men det är ett annat argt inlägg jag kommer till någon annan dag) då jag själv råkat ut för det som singel och vi som par. Men för den sakens skull ska man inte kräva att konversationen ska hållas i av den andre eller de andra.

Är det något fel i att vara intresserad? Är det på något sätt smutsigt? Eller är det helt enkelt så att det är bortskämt där ute på nätet. För man vet ju trots allt som tjej själv att man inte behöver skriva långa och innehållsrika mail för att få killarna att fortsätta sin uppvaktning. Blir det då som när man är passiv i en fotbollsmatch och helt plötsligt får bollen? ”Å fasen, ett vettigt och seriöst mail? Hur gör man nu?!”

Nej vi tycker absolut att tjejerna ska ta för sig lite mer, även utanför internet såklart. Agera och formulera som den du är och inte som någon lat.. Jag vet inte vad. Och killarna kan backa lite så tjejerna kanske får lite andrum. Tänk vad som kan hända om tjejerna faktiskt måste jaga killarna lite. Upp-och-nedvända världen!

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Nätets brist på jämlikhet

 1. klumpesnusk

  Välskrivet, och det här är också nåt jag själv upplever. Tjejerna på nätet är ofta bortskämda och just för att utbudet av villiga killar är så vansinnigt stort så kan de välja ut just de killarna som kommer att böja sig baklänges och hålla uppe konversationen och kommunikationen oavsett hur enstavigt tjejen i fråga gör det.

  Killarna å andra sidan vet att tjejerna gör det här, och vet också att det är lönlöst att hålla på alltför länge, och sänker därmed sin egen prestation för att matcha förväntningarna.

  Det blir bara fel åt alla håll, och det är väldigt synd. Hade jag studerat mänskligt beteende för en avhandling eller nån form av forskning tror jag man hade kunnat få ut mycket intressanta studier via sexcommunities på nätet.

  Svara
 2. Porrtrollet

  Nog är tjejerna bortskämda alltid. Det är bara att regga sig som tjej på ett community och mailen strömmar in. Men personligen svarar jag som jag får kontakt. Är mailet kortfattat och tråkigt är jag detsamma tillbaka. Visar mailet ett intresse och förmåga att hantera det svenska språket så är jag lika frispråkig tillbaka. Jag skulle därmed vilja lägga till en annan teori.
  Folk är lata (alternativt korkade) och fattar inte hur mycket mer det krävs för att väcka intresse på nätet. Vad som på krogen kan sägas med några ord och blickar går inte lika lätt att framsäga på nätet. På nätet måste man, gud bevars, vara intressant nog för att ha något att säga. Man kan inte längre flyta på sitt utseende (hej bitterhet:p).

  Svara
 3. Kiwi

  Jag skulle inte vilja påstå att man som tjej blir bortskämd utan snarare bortskrämd av alla konstiga mail man får. När jag har varit reggad på till exempel Body Contact har 50% av alla mail jag fått bara innehållit ett ”hej”, 75% har struntat fullständigt i saker som jag upplever som viktiga som till exempel interpunktion och stor bokstav, och 90% som skriver har inte brytt sig om att läsa min presentation utan skriver bara därför att jag är reggad som tjej. Ytterligare 45% av de mail som inte bara innehåller ”hej” innehåller antingen detaljerade beskrivningar om hur jag på olika vis underkastar mig och förnedras, hur stor deras kuk är, erbjudanden om pengar om jag går med på att möta dem på suspekta ställen och kissar på dem, eller helt enkelt ”Jag är ****, jobbar som ****, vill du knulla?” eller en kombo av alltihop.
  Så när det väl kommer ett vettigt mail så blir man lite misstänksam och undrar var haken finns… Plus att, som Porrtrollet säger, det är svårare att väcka intresse på nätet och komma på vad man ska prata om.

  Åh, och nu höll jag ju på att glömma alla arga mail jag fått för att jag inte svarat nån av idioterna som skrivit.
  Jag har blivit anklagad för att vara otrevlig, dum i huvudet, man, lesbisk, tro att jag är för fin för personen i fråga och alltså måste vara ett äckligt luder, osv.
  Iofs, sådanna mail har jag fått från personer jag har svarat också när jag hänvisat till min presentation och ÅTER IGEN berättat att jag inte är intresserad av irl-träffar utan bara att fantisera tillsammans över nätet.

  Svara
  1. klumpesnusk

   Det är klart att det inte bara är tjejer som är bortskämda. Jag håller med om att den stora majoriteten av killar inte direkt uppför sig som gentlemen heller.

   Men när man som kille faktiskt gör en ansträngning att skriva vettigt, uppföra sig sansat och faktiskt läsa en presentation och ändå möts av enstaviga, ointresserade svar som inte på långa vägar verkar uppfylla grundläggande artighet eller användande av mer än tre ord, ja då är tröttnar man ganska fort på att anstränga sig. Plus att man ser massor med andra killar som uppför sig som gigantiska skitstövlar och ändå är populära, så varför anstränga sig när de lyckas?

   Det är ett dubbel-eggat svärd och det är såklart aldrig så enkelt som antingen-eller.

   Svara
 4. Porrtrollet

  Fast Klumpe, det är ganska lätt det där. Möts du av enstaviga svar trots din ansträngning så gå genast vidare. Hon/han kommer med största sannolikhet inte gå vidare. Jag lovar dig, skriver du till någon som mig så kommer du mötas av både skrivkunskaper och vett och det är det du bygger vidare. Inte nån förhoppning om att den här enstaviga tjejen plötsligt ska börja älska dig.

  Svara
  1. klumpesnusk

   Vilket är precis vad jag gör. Jag brukar ge det hela en chans, men om man bara får ”ok” eller ”ja typ” tillbaka oavsett vad man skriver – då får det vara.

   Svara

Skriv en kommentar!