Den svenska frigjordheten?

Ett läsvärt inlägg om den svenska frigjordheten och en fråga om var den tog vägen kan läsas borta hos Svenska Dagblaskan. Jag rekommenderar det, och jag håller med henne helt och hållet – vad hände egentligen med den skönt avslappnade svenska inställningen till sånt här?

Var försvann de vackra svenska avslappnade tjejerna, och när byttes de ut mot den plastiga amerikanska retusch-varianten? Det här handlar inte om sex, det handlar om att acceptera kroppen som den är och slappna av. Jag tycker den moderna bilden är åtskilligt mer sexualiserad än den gamla från 40 år sen.

Av nån anledning syns inte bilden hon referar till på SVDs hemsida. Kanske fastnade den också i moralfiltret? Jag har hur som helst lånat den härifrån och den syns nedan.

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Den svenska frigjordheten?

 1. Mr-T

  Håller helt ock hållet med dig där. Varför skall allt vara så tabu, varför inte bara släppa loss lite å bara vara. Vi föddes utan kläder, varför skall man skyla sina underbara kroppar hela livet för omvärlden? Dagens sammhälle är ett invecklat sådant…

  Tack för en bra blogg med bra läsning!

  Svara
 2. Elin S.

  Tuttar är alltid roligt att diskutera – varför anses glipa åtråvärt att ha och vårtor som porr?
  Är det egentligen därför som tjejer/kvinnor med AA-kupe-bröst (och några storlekar till) stoppar in dem i en bh, för att bröstvårtorna inte ska synas?

  Vilket kommer mej att tänka på det Oprah Winfrey-program där studiofolket inte kollat att allt var okej före sändning, så hennes bröstvårtor syntes genom bh och tröja… Vilket ramaskri!! Rerun efter rerun!
  Och visst gjorde Janet Jackson en stor affär av att visa tuttarna i nån video?
  Och tänka sej, enligt historikern Marilyn Yalom var det med den här tavlan som allt startade…
  http://www.ibiblio.org/wm/paint/auth/fouquet/

  Svara

Skriv en kommentar!