Den svarta kukmyten

En av många fakta som vi får lära oss via porren är att svarta män har gigantiska kukar. Alla svarta män har jättestora kukar som de bara älskar att stoppa in i allt som rör sig.

Men tyvärr är det ju inte så egentligen, utan det är ännu en missvisande myt som porrindustrin fabricerat. Faktiskt så är det lite fascinerande hur djupt rotad den här myten sitter hos många, så till den grad att många människor faktiskt tror den är sann – att alla svarta killar har jättestora falukorvar mellan benen.

Jag skulle personligen säga att det här är kanske den sista myten som porrindustrin verkligen kan dra nytta av. De flesta andra myter har ju blivit ”avslöjade” eller vad man nu ska säga, men myten om den storkukade svarte mannen lever fortfarande kvar, och det produceras hundratals (tusentals?) filmer varje år på temat om den grovkukade besten som springer runt och sätter på saker med sitt gigantiska verktyg. Filmerna är ofta lätt rasistiska också, och männen framställs ofta som primitiva okänsliga monster.

Men som sagt, rent generellt är det en myt.

Ja, det finns svarta män som är välutrustade. Det finns även helt vanliga blekfisar som är välutrustade. Kukstorleken är allt inom porr, och vad gäller svarta män väljs aktörerna noga ut för att motsvara stereotypen. Det är därför man aldrig ser nåt annat i porr, killarna är noga utvalda.

En förlängning nu är att det börjar komma porr där svarta män lanseras, och där kukarna faktiskt inte är riktiga. Porr där kukarna helt enkelt är förvånansvärt välgjorda gummiproteser som aktören trätt över sin riktiga kuk, och sen superfejkar man allting.

Ett exempel:

Det är ingen slump att han behåller byxorna på. Annars hade man sett skarven där gummikuken är fäst.

Hur uppstod den här myten om välutrustade svarta män? Jag tror det går ända tillbaka till 1800-talet eller tidigare, när man på allvar började utforska den afrikanska kontinenten. På den tiden var gemene man inte så jättebrydd i fakta, och många trodde ju på allvar att det fanns outforskade kontinenter där det bodde enögda jättar och andra fantasivarelser, vilket i sin tur ledde till att samhället odlade en mer eller mindre fabricerad fascination för fantastiska ting. Det var säkert lukrativt som halv-seriös tidningsförläggare att publicera historier om de primitiva svarta männen med sina jättekukar, artiklar som lästes av upphetsade och chockerade överklassdamer.

Det finns liksom ingen evolutionär eller biologiskt försvarbar orsak till varför just mörkhyade människor skulle ha utvecklat fysiskt större könsorgan. Funktionellt är de identiska, och en stor kuk skulle mest vara i vägen tror jag. I mina ögon verkar det därför osannolikt att en stor kuk hos en man är nåt annat än en ren slump, och jag tror inte en sekund att det etniska ursprunget påverkar hur välutrustad man är.

Låt mig därför presentera ett litet fynd jag gjorde av en slump häromkvällen. Det är lite av ett guldkorn på nåt vis.

Tittar man mellan benen på kanske 95% (eller ännu mer) av världens mörkhyade män så tror jag att de ser ut ungefär som han här ovan gör.

Kom ihåg det nästa gång du ser en porrfilm där en svart man har en gigantisk kuk. Kom ihåg att han mest troligt är utvald för att passa in i den här stereotypen, och att hans kuk inte på något vis är en representant för hela den mörkhyade etniciteten.

Läs även dessa inlägg:

12 tankar kring ”Den svarta kukmyten

 1. Johan Grönlund

  Tack för det bästa blogginlägget jag läst på väldigt länge. Skönt att någon äntligen vågar ta upp ämnet och inte är rädd för att det är någon som ska komma med något rasistiskt eller liknande. Älskade bilden för övrigt. Keep up the good work^^

  Svara
 2. Anonym

  Mycket intressant inlägg om en myt som tagit sådana proportioner så att den är tvungen att yttligare stärkas med gummi… För att förstå lite mer av den historiska bakgrunden till myten citerar jag ett stycke ur historikern Peter Englunds bok Tysnadens historia,

  ”Grekerna däremot, ansåg att det blottade ollonet var en styggelse, varför de kunde ”infibulera” sitt organ, det vill säga säkra den noga neddragna förhuden med ett snöre eller ett spänne. De hade också en viss förkärlek för små penisar, det var finare, mer aristokratiskt; utlänningar och slavar däremot, porträtterades regelmässigt märkbart välhängda.”

  Det kan förklara en viss del av myten och varför så många grekiska skulpturer (på greker)är blygsamt utrustade. Det handlar alltså om vanlig hedelig imperialistisk propaganda.

  Intessant att notera är också att Peter Englund konstaterar att många tänkare på 17-1800 ansåg att svarta stod aporna närmare just därför att de skulle ha större penisar. Men som han skriver vidare får vi veta att:

  ”En av de saker i vår anatomi som skiljer oss från andra däggdjur är formatet på våra könsorgan. Särskilt den manliga apparaten är märkligt stor, åtminstone om man jämför den med motsvarande utrustning hos andra primater. En genomsnittlig man har nämligen en penis som i retat tillstånd är nära fem gånger större än den som återfinns hos en 200-kilos gorillahanne. Någon förklaring till denna fullständiga brist på proportion finns egentligen inte.”

  Jag tror att det finns en teori om att detta skulle bero på att människan utvecklade en för djurvärlden ovanligt stor hjärna vilket gav till följd att våra huvuden samtidigt blev större. I sin tur krävde det att födelsekanalen blev större. Vilket i slutändan skulle ha resulterat större penisar?

  Texten jag hänvisar till finns också publicerad på: http://www.peterenglund.com/textarkiv/vackra_kroppen_hist.htm Intressant läsning om kroppsideal och dess historiska omsvängningar.

  I övrigt, tack för en bra blogg!

  Svara
 3. Norrländska

  Fast även om det inte är sant(och jag vet om det) så vill jag fortsätta ha den bilden. Jag vill fortsätta fantisera om att alla mörkhyade män jag möter har något lite utöver det vanliga, vill att de ska fortsätta vara extra spännande och extra tilldragande. Mina egna små fantasifoster liksom. 🙂

  Svara
 4. Kiwi

  Både den minsta och den största kuken jag stött på har suttit på afrikaner. Det ni! ;P

  Svara
 5. anonym

  Jag tror inte porrproducenter skulle dra sig för att anställa en välutrustad icke-svart karl, varför det är lite uppseendeväckande att de största kukarna i porr sitter på svarta män.

  Förklaringarna till det här kan vara många. T.ex. Större varians (http://sv.wikipedia.org/wiki/Varians), större anställningsbar befolkning av svarta män eller då kanske störra kukar i allmänhet hos svarta män.

  I din text ser jag inget skäl till att utesluta det sista alternativet. En konspiratorisk teori inget bevis utgör.

  Svara
 6. A

  Jag tror att både postkolonial teori och psykoanalysen har sysslat en del med det där, jag har i alla fall läst en artikel om hur den svarte mannens kropp fetishieras i Robert Mapplethorpes bilder, och att det är något symptomatiskt för den vite betraktaren.

  Jag tror att man kan förklara det ganska enkelt, för att försvara till kolonisation och slaveri måste den förslavade vara lägre stående = en vilde. Vildar är förbundna med naturen och saknar kultur = knullar jämt och ständigt. Det leder i sin tur till en sexualisering av den svarte mannens kropp, vilket i sin tur lätt kan tänkas producera en fantasi om överdiemensionerade kukar.

  Svara
 7. Jonas

  eller också är den svarta sanningen just den att svarta har överlag större kukar än andra

  liksom att svarta ofta är fysiskt mer begåvade än andra raser (tråkigt men ofta sant)

  se deras dominans i många sporter som handlar om just kraft/snabbhet o atlecism

  tabubelagt ämne kanske. men inte desto mindre sant för det

  men jag e beredd o göra som klumpesnusk oxo, att bara blunda o envist hävda att alla raser är exakt lika och att det absolut inte finns några generella fysiska skillnader

  Svara
 8. Cookie

  Av de svarta killar jag varit tillsammans med, har ca hälften varit lite större än genomsnittet och övriga ”normala” eller vad man ska säga. Det är trist att porrfilmerna porträtterar svarta som något slags sexgalna odjur, helt galet, men vem kan vänta sig nåt vettigt från den branschen?

  Svara

Skriv en kommentar!