Recensioner: Lovehoney Sqweel & ID Juicy Lube ”Berrylicious”

Linda recenserar Lovehoney Sqweel och ID Juicy Lube ”Berrylicious”. Intimera har som vanligt generöst sponsrat produkterna.

Sqweel är en sexleksak olik någon annan jag har nånsin har skådat. Den har en ny, ovanlig och fantasifull design. Vid första anblick är den diskret, det är en fint formad svart plastask som jag med milt lite våld öppnar. Det som uppenbarar sig inuti är 10 stycken tungor av silikongummi, dessa är fästa på ett hjul och via en liten motor roterar de. Tanken är att känslan av den ska likna oralsex, enligt instruktionen på Intimeras sida för produkten går den även att använda på andra delar av kroppen ”för att reta varandras erogena zoner.” Den skall användas tillsammans med (mycket!) glidmedel, t.ex. nedan recenserade ID Juicy Lube – Berrylicious. Eftersom den är gjord av silikongummi ska man inte använda olje- eller silikonbaserade glidmedel.

Intimera skickade även med en flaska med ID Juicy Lube ”Berrylicious” som är ett vattenbaserat glidmedel med bärsmak. Jag tycker att det är ett helt okej glidmedel, det är lätt att dosera och glider bra när du fått till rätt mängd. Nackdelen med det är att i likhet med många vattenbaserade glidmedel är det inte särskilt drygt, då jag behövde ganska mycket för att få det att glida bra. I likhet med andra vattenbaserade glidmedel är det nåt man kan använda i kombination med kondom, och det kladdar inte samt är lätt att tvätta bort från ytor och sin egen kropp. Smaken var dock inget vidare, det smakar mest plast. Dock är det helt sockerfritt, om nu sånt är viktigt för en.

För 149 kronor är det dock värt det.

Men, tillbaka till Sqweel.

Jag var från första början en aning skeptisk, jag är inte förtjust i att bli slickad; men jag bestämde mig för att verkligen ge den en ärlig chans. Jag följde instruktionerna noga, mycket glidmedel, använda den på andra kroppsdelar; i mitt fall kända erogena zoner alltså hals, bröstvårtor och ljumske, detta för att låta kroppen vänja sig vid känslan. Detta för att sedan går över till att använd tungorna mot klitoris, först sakta och sedan öka hastigheten.

Det som märks väldigt tydligt i det här stadiet är ljudet från den lilla motorn, en vanlig vibrator har ofta ett dovt brummande ljud medan Sqweel däremot har ett högljutt pipande motorljud, och motorn är förvånansvärt klen. Det är ett väldigt irriterande ljud som är svårt att få bort, och det är lätt att överbelasta motorn. Men att leka med den själv gav ingenting, trots ett par tappra försök kändes orgasmen långt bort.

Försök nummer 2 begav sig med en partner som ivrigt tyckte att den var värd en chans till, vilket jag höll med om. En procedur som liknande tidigare upprepade sig tillsammans med en hjälpsam hand som ville göra sitt. Klitoris fick sedan en omgång tillsammans med några hjälpsamma fingrar inuti fittan. Men utan resultat fick fingrarna avsluta det här försöket också.

För ytterligare instruktioner kring exakt hur du ska använda den kan du kika in på Intimeras produktsida, det medföljer även skriftliga instruktioner. Instruktionsvideon kan som nämnts ses hos Intimera.

Sqweel känns som en prototyp. Jag tänker mig att hade man lagt mer tid på att få t.ex. den lilla motorn ljudlös eller starkare så hade den fungerat bättre. Eller tänk om man hade kunnat få den att vibrera också – jag tror det hade gjort skillnad.

Plus:
+ Den är greppvänlig, lätt att hålla i vid användning.
+ Snygg och relativt diskret. Vid första anblick är det inte helt uppenbart vad den är då tungorna döljs bakom ett lock.
+ En ytterligare positiv sak är tydliga instruktioner och den fyndiga instruktionsvideon.

Minus:
– Klen motor med ett högljutt vinande ljud.
– Svår och onödigt krånglig att rengöra, trots tydliga instruktioner.
– Trots fantasifull idé känns den inte riktigt färdig, och är tyvärr inte värd priset.
– Svårt att få orgasm, åtminstone för mig.

färgkukfärgkuksvartkuksvartkuksvartkuk

Kom ihåg, vill du beställa nåt från Intimera, kom ihåg att ge rabattkoden ”klumpesnusk” och få 10% rabatt på din order!

Läs även dessa inlägg:

6 reaktion på “Recensioner: Lovehoney Sqweel & ID Juicy Lube ”Berrylicious”

 1. Kiwi

  Jag vill mest lämna synpunkt på omröstningen om gruppsex. Man kan ju bara rösta på ett alternativ! Om man vill rösta på flera då?

  Och så undrar jag vem som recenserat Sqweel? Jag antar att det inte är du Klumpe, eftersom du i egenskap av man tyvärr saknar klitoris. Om du inte är en ny variant av man som jag aldrig stött på?

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Att välja flera alternativ kände jag blev för rörigt, helt enkelt. Bara en rent praktisk sak, en röst per person typ.

   Svara
 2. Kiwi

  Eh, jag hittade (efter flera misslyckade försök) vem som skrivit recensionen. Hoppsan 😛

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Nej, jag tycker inte det påverkar faktiskt. Det handlar inte om ifall den simulerar oralsex bra, det som är viktigt huruvida den är skön, samt saker som byggkvalité och förhållandet mellan värde och pris.

   Fler recensioner är alltid bra, det är på det viset man kan få sig en uppfattning om en produkt. Människor är ju olika och alla tycker aningen (eller mycket) olika, så det är bra att din recension också finns 🙂

   Svara

Skriv en kommentar!