Långa naglar

Ett inlägg borta hos flatorna fick mig att fundera lite.

Långa naglar ser man ju i princip överallt, och det är en rätt stor industri som fokuserar på just naglar. Långa naglar har ju av någon anledning blivit väldigt fashionabelt, och kan man inte odla egna finns det färdiga lösnaglar av varierande kvalité att köpa. För att inte tala om all manikyr som olika salonger ägnar sig åt för att hjälpa dig att hålla naglarna långa och fina.

Själv tycker jag att långa naglar är opraktiskt och faktiskt ganska obehagligt. Inte att se på, men jag har blivit behandlad av kvinnor med långa naglar och emellanåt kommer saker i kläm på ett inte direkt skönt vis. Precis som för Y och A kan det vara problematiskt även om man inte behöver stoppa in sina händer i någon annan.

Emellanåt funderar jag varför långa naglar har blivit en sån modegrej. Det är ju enormt opraktiskt i de flesta fall, och även om man idag inte behöver vara ute på fälten och arbeta med händerna så är långa naglar ändå oftast i vägen om man ska arbeta med tangentbord, knappa in saker på mobiltelefonen eller göra andra finmotoriska saker.

Det tog mig inte länge för att inse att det är precis därför som långa naglar betraktas som nåt att sträva efter. Precis som det förr i tiden var högsta mode att vara så blek som möjligt för att understryka att man hade det bra och inte behövde arbeta ute i solen är det nu fashionabelt att ha så långa naglar som möjligt för att understryka hur bra man har det. Man behöver inte arbeta, utan långa naglar antyder att man kan sitta och lata sig med fingrarna i vädret hela dagarna. Man gör ingenting som nöter på naglarna, utan man kan ägna lyxkonsumtion åt att måla dem i olika färger. Allt medan man inte arbetar, för man har det gott ställt.

Men långa naglar är verkligen inte praktiskt, och jag kan inte påstå att jag tycker det är attraktivt alls. Jag tycker inte om när man tar bort funktion till förmån för estetik, och där ingår långa naglar. Att handikappa sina händer för en modenyck tilltalar mig inte.

Kvinnan på bilden är Lee Redmond, som under många år innehade världsrekordet för längsta naglar på båda händerna. Hon har själv sagt att naglarna inte var så mycket i vägen för hennes dagliga liv, bortsett från saker som att t.ex. ta på sig jackor och liknande. Tydligen hade hon inga problem att köra bil eller cykla tillsammans med sin syster.

Imponerande längd, men för min del behöver inte kvinnor odla långa naglar för att framstå som attraktiva. För mig är det bara ännu ett intressant yttrande från den biologiska påfågelsdrift som även människor ofta innehar.

Vad tycker ni som läser detta om långa naglar? Dela gärna med oss andra av era åsikter!

Läs även dessa inlägg:

5 reaktion på “Långa naglar

 1. solskugga

  Jag behöver tumme och pekfinger korta på min högerhand så att jag kan ta av mig mina kontaktlinser och vänsterhandens pekfinger och långfinger håller jag mycket korta så att jag inte river min älskade när jag smeker analt…och resten skall vara lagom långa för det rätta rivet…

  Svara
 2. Älskarinnan

  Usch, den Damens naglar var riktigt äcklig att se på .
  För långa är lika vidrigt att se på som nerbitna, själv var jag nagelbitare i hela min ungdom och sen jag väl slutade bita så har jag vårdat dom ömt. Personligen tycker jag det är otroligt vackert och erotiskt med knallröda naglar, så så ofta det passar sig är mina det.
  I mitt jobb ska det egentligen inte fungera med långa naglar men jag lyckas hålla dom skapligt långa ändå…..enda gången det inte är skönt är precis som du skriver, i sängen.

  Svara
 3. mia

  Jag har verkligen funderat på hur människor med så extremt långa naglar som hon på bilden gör när de ska torka sig efter toalettbesök?! Jag menar går det?

  Svara
 4. Emilie

  Själv tycker jag den där bilen är äcklig. Eller snarare längden på naglarna.

  Jag filar mina naglar varje dag. Korta och fina, men å andra sidan jobbar jag inom vården så har inget val.

  Svara
 5. A

  Jag har haft lösnaglar en gång, det var när jag bodde i USA och då ”skulle” man göra det innan studentbalen. Det var hemskt. Jag och min kompis som också hade skaffat sig lösnaglar sprang runt helt handikappade. Jag kunde inte knäppa mina byxor när jag varit på toaletten och när pizzaleveranskillen kom fick vi knappt upp låset på dörren (och när vi väl gjorde det hade vi ju som sagt inte lyckats knäppa byxorna så det måste sett lite misstänkt ut). Så nej jag förstår det inte heller alls.

  Svara

Skriv en kommentar!