Kåtmärkta: Kvinnliga rockmusiker

Häromkvällen satt jag och funderade kring ett av mina favoritämnen (musik) och insåg att det finns en del läskigt sexiga kvinnliga musiker. Då menar jag inte kvinnor som spelar typiskt kvinnlig musik, dvs smäktande ballader i bästa Mariah Carey eller Celine Dion-stil, eller vars funktion mest är att stå i bakgrunden i hiphop-videor och se sexiga ut.

Nej, jag menar tjejer som spelar typiskt manliga instrument. Trummor, elgitarr, bas, etc. Det finns många kvinnliga musiker i den genren som får det att börja surra i huvudet på mig. Varje gång jag ser en kvinnlig musiker som axlar ett instrument (eller genre) som traditionellt anses som manlig blir jag glad. För tjejer kan sparka precis lika mycket (om inte mer) röv än killar kan, och ofta har de en noggrannhet inom musik som många killar inte tar på lika stort allvar.

Dessa är bara några exempel som jag kommit på de senaste dagarna, och det finns definitivt fler spännande kvinnor. Berätta gärna om ni känner till nån förutom dessa tre damer!

Bonnie Raitt är nästan på dagen jämnårig med min mamma, men det hindrar inte henne från att vara otroligt sexig. Bonnie är mest känd som gitarrist och sångerska inom traditionell blues, en genre där männen genom åren har dominerat. Det hindrar dock inte Bonnie från att visa var skåpet ska stå.

Tal Wilkenfeld hade jag inte hört talas om förrän för några dagar sen, när jag såg konserten som firade 25 år av Rock & Roll Hall of Fame, där hon stod i bakgrunden tillsammans med Jeff Beck och hans gäster. Sin relativt låga ålder till trots (hon är född ca 1986) har hon en imponerande meritlista. Väldigt söt tjej, och det är spännande att se tjejer spela ett så relativt stort instrument.

De flesta av mina vänner har länge suktat efter Andrea Corr, sångerskan i gruppen som bär hennes och hennes syskons namn. Jag har dock alltid tyckt bättre om Caroline Corr som spelar trummor i gruppen. I mina ögon är denna stillsamma trummis långt mycket sexig än hennes yngre syster. Varje gång jag sett nåt med denna grupp har mina ögon alltid dragits till denna målmedvetna trummis, inte till någon annan. Caroline är tydligen väldigt mån om sitt privatliv, och därför är det svårt att hitta bra bilder på henne.

Läs även dessa inlägg:

2 reaktion på “Kåtmärkta: Kvinnliga rockmusiker

Skriv en kommentar!