Filmtips: Secretary

Jag ska passa på att tipsa om en film tänkte jag, en som faktiskt går att ha i vilken ”Svensson-hylla” som helst, men som ändå ger en BDSM-människa som mig lite abstinens.
Filmen jag talar om är Secretary, från 2002 med James Spader och Maggie Gyllenhaal i huvudrollerna.
Den är baserad på Mary Gaitskills roman ”Bad Behavior”, vilket tipsar lite om innehållet i den och varför just jag tipsar om den.
Jag såg att den gick nu kl 21 på Tv1000 Drama och kom att tänka på att jag inte tipsat om den, vilket jag självklart borde ha gjort.

A young woman, recently released from a mental hospital, gets a job as a secretary to a demanding lawyer, where their employer-employee relationship turns into a sexual, sadomasochistic one.

Det är just ett drama, lite väl mycket stundvis, men den lämnar ändå efter sig en mysig känsla i kroppen och som jag tidigare nämnt; en abstinens. Förutsatt att man inte lekt dagarna innan.
Jag kan tänka mig att det är en bra film att börja med, det vill säga när man som BDSM-intresserad börjar dejta en ny man eller kvinna kan man kolla läget med denna. Jag vet att jag inte kunde dölja glansen i ögonen när denna var slut. Kanske kan man i början titta på den, kommentera olika av de ting de har för sig, och se hur partnern reagerar. Då det är en vanlig film också är det en ypperlig ”täckmantel” att börja med. En självklar del i min film-samling.
Hur som helst, den rekommenderas, starkt. Så länge man klarar av stundvis sega draman också såklart.
Enjoy.

Läs även dessa inlägg:

3 reaktion på “Filmtips: Secretary

 1. Kaja

  Den måste jag nog se.. 🙂

  Appropå BDSM så läste jag tre spännande böcker för några år sedan. De är skrivna av Anne Rice under pseudonymen A.N. Roquelaure.

  Svara
 2. klumpesnusk

  Det som jag gillade med den filmen är hur väldigt ömsint och kärleksfull den är också. Karaktärerna tar hand om varandra. Det är okonventionell kärlek, men det är kärlek. Båda huvudpersonerna ger varandra det den andra behövde.

  Svara

Skriv en kommentar!