Åldersnojja

Alla kan inte tycka lika om allt, vad tråkigt vi hade haft om det varit så. Inga debatter, inga analyser och inga diskussioner. Så är det även här, vi är oense om en sak som jag har lite svårt för och behöver er hjälp med.
Vi har ju vidgat våra vyer lite, sexuellt, och haft det riktigt trevligt. Men när vi talat om vad vi vill och inte vill ha är vi lite oense. För min sambos del spelar det ingen större roll hur gamla kvinnan respektive mannen är. Han ser åldern som enbart en siffra och bedömer saker och ting på person-nivå. Vilket jag upptäckt att jag har ruskigt svårt för.
Varför?

För mig känns det olustigt att bjuda in ett par på 18-20 år exempelvis. Jag vill inte säga att jag har fördomar mot yngre människor, jag har alltid ”tagit hand om” de yngre, haft fritidsgård hemma när jag hade en tonåring placerad hos mig av socialen, även en till bodde hos mig då med sin mammas tillåtelse. Det rännde både flickor och pojkar alla möjliga tider på dygnet, hos mig var det alltid en famn öppen och så har jag alltid velat att det skulle vara, min dörr var inte låst för någon. Jag har också väninnor som är kring 20års åldern som jag ser som mina jämlikar, inte som några jag måste ta hand om utan några jag får ett trevligt utbyte av när vi umgås i form av åsikter, humor och allt annat vi finner viktigt oss emellan.

Jag är snart 27 år, gammal eller ung det är ju upp till var och en, men jag anser det inte vara någon ålder och min sambo säger att om han varit lika anal på åldern som jag är så hade inte vi varit tillsammans i och med att jag är 6 år yngre än honom. Så det är inte heller tal om något barnarov. Men för mig känns det så. Jag känner ingen som helst attraktion gentemot unga människor, jag ser inte hur de ska kunna erbjuda mig något på ett sexuellt plan, för det är enbart på det planet jag hållt mitt avstånd.

Jag har alltid trivts bättre med äldre människor då jag mer känt mig som en av dem och jag är tacksam över att de inte varit lika anala på åldersskillnaden nedåt som jag är. Mycket på grund av min bakgrund, jag har fått bli vuxen allt för tidigt, varit med om alldeles för mycket och enligt mer än en psykolog jag träffat på så lever jag på övertid. Jag går inte närmare in på varför här, men jag känner mig hur som helst som att jag är mycket äldre än på pappret.
Det hindrar inte att även andra i yngre år känner samma sak, att en del 18åringar är mer mogna än en del 40åringar. Jag är helt öppen för den möjligheten, men spärren slås ändå ner och hela mitt inre säger ”nej för helsicke.”

Faktum är dock att jag inte vill ha spärrar, oavsett vad det gäller och även om jag inte fullt ut kan se varför jag ska ha en 18åring i min säng, så vill jag inte känna detta obehag inför tanken. Jag vill kunna basera individen på personlighet, inte ålder, precis som jag baserar denne på insida mer än utsida. Hur fasen får jag bort denna spärr och varför i hela fridens namn finns den där från början?!

Läs även dessa inlägg:

4 reaktion på “Åldersnojja

 1. pussy*power

  Jag tycker du har ett sunt tänkade. För åldern sitter mer i hjärnan en den vad passet säger.
  En 18-åring är sällan så långt gången i sin sexualitet att de är mogna att vara så pass lyhörda för att ha bra gruppsex. Även om jag tycker din sambo också tänker rätt att det hänger på personen men faktum är så har de unga åldern emot sig, brist på erfarenhet och rutin helt enkelt. Fortsätt att känna efter med magen vad som är bäst för dig och din dambo gör likadant. Så småningom har ni sållat angnarna från vetet.

  Svara
  1. sheila Inläggsförfattare

   Jag som 18 var visserligen mogen, men jag har kommit till insikt om vad som verkligen är min sexualitet och hur jag har det bäst på senare år. Så mogen sexuellt var jag nog inte nej. Det var en infallsvinkel jag inte tänkt på så den tackar jag för. 🙂 Precis vad jag ville ha, infallsvinklar.

   Det som dock är mitt bekymmer är att jag inte vill ha sådana begränsningar, jag vill inte ha sådana spärrar. Och ska de nu finnas där så ska jag ha full koll på varför och hur jag ska hantera dem. Jag förstår min sambo i hans tankesätt om att de är personer också, men jag har så svårt att känna att det är okej att räkna dem som eventuella gästskådespelare i vårt sexliv.

   Svara
 2. Man i Kiruna

  Det är såå skönt att bli äldre. Tex. Vem trodde när man var 18 att en kvinna över 40 kunde få det att lura till i bockfoten. Spannet av människor man attraheras av är enormt nu, underbart. En sak till, folk bryr sig om vad man säger. Inte som förr såg ner på för att man var för ung.

  Svara
 3. Morningstar

  Jag är också kluven.

  Jag har träffat tjugoåringar som är visare och mognare än fyrtioåringar. Jag har träffat artonåringar som är mer sexuellt härdade än vad de flesta är. Allvarligt talat vet jag inte om det är bra eller dåligt. Det känns som om många unga människor använder sex som ett vapen för att bygga upp starka sköldar till att skydda sig mot intimitet.

  Svara

Skriv en kommentar!