Min porrfilm

En dröm jag har och som jag nämnde i mina önskningar inför det nya året, är att spela in en porrfilm. Inte att delta i en själv, men att regissera och filma en porrfilm. Jag har många idéer om hur jag skulle göra, och jag skulle vilja göra en porrfilm (eller lustfilm?) som bättre representerar vad jag vill att bra porr ska vara.

Jag har sett Dirty Diaries och Selma & Sofie och båda är intressanta. Dirty Diaries tyckte jag dock siktade fel, den kändes mest som en ”jag kan också göra porrfilm, se på mig när jag är anti mot etablissemanget” istället för att göra en film som hetsade upp, och Selma & Sofie tyckte jag fokuserade lite för mycket på handlingen. Den senarenämnda tyckte jag dock mycket bra om, och har sett om flera gånger.

Så hur skulle det se ut när Klumpesnusk regisserar porrfilm?

Först och främst skulle jag yxa bort all handling. Även om jag gillar idén med en handling så gäller det att inse sina begränsningar. Först och främst skulle jag inte ha en budget att göra en vettig handling på, för det andra skulle mina aktörer vara amatörer och amatörer är inte bra skådisar. Det blir bara fel då, det blir tunt, krystat och påklistrat. Sen, hur man än gör så tror jag det är farligt lätt att falla in i de typiska porrfilmsklyschorna när man ska ha en handling. Det är väl en sak att göra som Erika Lust och helt enkelt använda klyschan som humor, men för min del tror jag inte det skulle funka.

Så nej, bättre att fokusera på det som en porrfilm egentligen ska handla om. Nämligen svettigt, ångande, upphetsande voyeuristiskt sex. Människor som njuter tillsammans i en säng. Inga kulisser, inga omtagningar och inget fejkande.

Motivationen ska vara ”hundra procent äkta”. Vanliga människor, med vanliga defekter. Människor som trivs bra ihop och som har det skönt ihop. Inga konstruktioner, bara filma när de har skönt och försöka fånga känslorna, stämningen och lusten hos deras sex.

För helt vanliga människor är vad jag vill filma. Allra helst vill jag filma människor som har en relation, ett förhållande. Människor som känner varandras kroppar intimt, människor som vet vilka knappar man ska trycka på för att det ska bli skönt hos den man har sex med. Människor som, kort sagt, älskar varandra. Människor som låter kameran vara en observatör i deras lust, och som via kameran delar sin lust med åskådaren.

Jag har pratat med diverse människor om vad som skulle ingå i en sån här film. Om man ska använda industrins uttryck, vilka scener som ska ingå. Efter en hel del funderande har jag kommit fram till att de flesta porrfilmer är alldeles för ojämlika, och känner därför att min porrfilm borde vara jämlik. Jag vill att båda könen ska få ut nåt av den. Gör man en sak, så måste man göra den motsatta också.

Därför vill jag filma en tjej som onanerar för sig själv, och en kille. Jag vill filma ett par som älskar med varandra. Jag vill filma två trekanter, dels en med två tjejer och en med två killar.

Det där med en trekant med två killar, där har jag hört massor med åsikter som alla säger samma sak: Killarna ska också delta i trekanten med varandra. Många kvinnor jag pratar med säger samma sak, de vill se en trekant med två killar där killarna inte är rädda för varandra. Det behöver inte bli så utstuderat, men det är en rejäl kukfobi i de flesta massproducerade porrfilmer där två killar ingår i en trekant. Den kukfobin vill de flesta jag pratat med ta bort, och jag håller med om. Om filmen ska vara jämlik så behövs det en trekant där även killarna trivs ihop.

Linda tyckte att det behöver inte bli så tydligt ens, för att det ska bli upphetsande. Killarna behöver inte sätta på varandra, men lite smekningar och kanske att hjälpa varandra med tjejen vore fint att se på. Gärna lite oralsex också, men det behöver inte bli millimeter-rättvisa. Så länge alla tre trivs ihop är det vad som blir upphetsande.

Och jag instämmer. För jag vill att det ska bli rättvist. Mainstreamporr är tråkigt på det viset, för man kan alla scener utantill. Man ser på aktörer som precis träffat varandra en kort stund innan kamerorna börjar rulla. Jag vill filma nåt som inte är förutbestämt.

Jag vill komma bort från allt som känns fejkat med den massproducerade porren. Jag vill ha äkta stön, äkta bröst, äkta kroppar. Kroppar som inte är perfekta, som inte är pumpade med silikon, som inte har en gigantisk kuk som sprutar litervis med sperma.

Jag vill ha ren, oförfalskad njutning, och jag vill filma det.

Den stora frågan nu är hur jag ska genomföra det? Hur ska jag lyckas filma min dröm, och vad ska jag göra med den efteråt?

Läs även dessa inlägg:

19 reaktion på “Min porrfilm

 1. A

  Haha, jag har alltid tänkt att jag föredrar amatörporr, men den jag sett har varit så fruktansvärt kass så det inte är sant. Sen läste jag något någon kille hade sagt om att tjejer alltid tror att de vill ha amatörporr för att det är mer äkta, men i själva verket är i så fall välproducerad, dyr proffsporr bättre eftersom de skådisarna kan spela bättre. Jag tror det ligger något i det. Vanliga människor som sexar, sexar inte så sexigt, eftersom de inte tänker på att någon tittar, de bara maler på liksom. Samtidigt är ju porr till för att tittas på och därför behövs kanske överdrifterna, så nu har jag kommit fram till att jag egentligen bara gillar dyr porr med schysst ljus och snygga människor i. Det vore verkligen spännande att se om din eventuella porrfilm skulle få mig att ändra mig. Och ja, jag är tjej alltså.

  Svara
 2. A

  Och! Jag önskar mer fina fittslickningsscener. Egentligen vill jag ser mer fittslick och petting i vanliga filmers sexscener istället för det där fjantiga gungandet i motljus som är standard, men det vore intressant att se konceptet utvecklat i porr. I skarp kontrast mot kommentaren jag lämnade för fem sekunder sen skulle jag vilja ha mer ”äkta” fittslickningsscener, istället för konstiga nypanden och draganden och elvispar på en uppenbarligen helt okåt fitta. I verkliga livet är ju fittslickande det mest kärleksfulla sexet (tycker jag), men jag har aldrig sett det återgivet så NÅGONSTANS. Den bästa fittslickningsscenen jag har sett var i American Pie, det säger väl allt.

  Svara
 3. klumpesnusk Inläggsförfattare

  Det som jag vill komma bort från med den massproducerade porren är just hur utstuderat allt är. Jag är trött på precis det som du beskriver – fittslickning som är så konstlad och overklig att den blir nästan absurd. Elvispar, porrhångel – allt sånt där. Jag skulle gärna fokusera lika mycket på förspelet med hångel, kyssar, smek och petting, samt oralsex som själva knullandet. Förspelet är ju minst lika viktigt i en riktig sexakt som själva knullandet, och porren har ju reducerat förspelet till en ren symbolisk formalitet.

  Jag tror att helt vanliga amatörer kan vara bra porrfilmsaktörer. Knepet är att få dem att glömma bort kameran. När jag ser amatörfilmer på nätet gör många misstaget att försöka simulera kommersiell porr, de åmar sig och kråmar sig och gör sig till. Det blir bara patetiskt. Om ett amatörpar fokuserar på varandra, vet hur den andras kropp funkar (för de har haft sex massor med gånger tidigare tillsammans) och bara är sig själva utan konstlade stön och överdrivna rörelser och grimaser tror jag det blir bra.

  Svara
 4. Mimi

  Förlåt, glömde att säga att jag gärna vill se din film. Om den nu blir verklighet.

  Svara
 5. Lukas

  Jag gillar din idé. Jag har alltid gillat tanken på porr med riktiga par istället för två främlingar som möts och faller in i porrklyschor.

  När det kommer till sex med två killar och en tjej så håller jag med. När jag själv har varit med i gruppsex har jag aldrig varit rädd för den andra kille trots att jag inte, vad jag vet, är bi. Att man rör vid varandra behöver inte vara sexuellt heller.

  Jag gillar också när man ser att tjejen verkligen tar vara på två killar, att hon njuter och blir omhändertagen, får allt hon vill. Mycket av den porr som görs är det killarna som helt enkelt utnyttjar att tjejen har fler hål, men jag gillar att se när det är för tjejens skull fler killar är delaktiga.

  Jag skulle gärna se din film klumpe!

  Mvh
  //
  Lukas

  Svara
 6. Micke

  Det är lite spännande det där med trekanterna. Själv fantiserar jag ofta om båda sorters trekanter. Dels där jag har två tjejer ovanpå mig som rider resp. blir slickade. Dels även den med två killar, där man t.ex. runkar upp den andra för att hjälpa in han i tjejen (som i fantasin kan vara min flickvän, men vilket nog vore svårt, för mig, i verkligheten). Även att slicka tjejen när den andra killen är i henne (och kanske suga lite på honom efter att han varit i henne). Detta utan att vara BS, utan till största delen för att jag tänder när jag vet att tjejen tänder på det (tjejen har sagt att hon skulle bli kåt av att se sånt).

  Men hur som helst. Såna filmer är svåra att hitta, och det vore kul att få se din film. 🙂

  Svara
 7. Janne

  Jag förstår inte, varför duger inte alla hemmaklipp som ligger ute på webben? Det är verkligen autentiskt – så fort det finns en regissör bakom kameran tror jag att film tappar i autencitet. Dessa hemmaklipp där vanliga människor ger och tar är otroligt upphetsande.

  Men det är klart, tänker man på att det i många fall knappast är överenskommet att publicera materialet, kan det bli lite väl autentiskt. Man får helt enkelt spara dom tankarna till efter att man onanerat färdigt.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det finns massor med underbar hemmagjord porr där ute. Jag säger inte att mitt projekt skulle vara bättre eller mer genuint än dem, det här handlar mest om att förverkliga en dröm jag har, en vision jag har.

   Jag håller helt med om att så fort man börjar planera det hela försvinner kanske en del av äktheten, men å andra sidan – är det inte likadant när ett par bestämmer sig för att filma när de har sex? De funderar över vad de vill visa och vad som ska komma med. Principen blir såvitt jag kan se densamma, det enda som egentligen skiljer är produktionsvärdet. Jag vill kort summerat göra en amatörfilm fast med bra produktionsvärde. Enda sättet att få hundra procent ”äkta” porr är ju att filma utan människors vetskap, och då kanske inte resultatet blir så som man hoppas.

   Baksidan av många amatörklipp som du också säger att det i många fall säkert inte är meningen att de ska finnas till allmän beskådning, eller att en eller flera inblandade parter inte känner till att den finns på nätet. Det är också nåt jag skulle vara noga med, en transparens i produktionen så att alla vet villkoren.

   Svara
 8. Norrländska

  I hemmaporren(amatörklippen på nätet) är det så väldigt mycket detaljer som folk missar när det gäller miljö tex. Att se ett par skitiga strumpor ligga i ett soffhörn medan ett par knullar bredvid förstör hela grejen för mig. Det är kanske såna saker som andra tycker är det som gör äktheten i just amatörporr… men jag tänder inte på amatörporr just på grund av såna saker.
  Sen är ju jag ganska ”konstig” tydligen eftersom jag gillar den form av porr där människorna ser ut som barbiedockor med blekta rövhål och hela kitet. Jag vill ha min porr på det viset, det ska vara plastigt och oäkta, för det är ju just det det är!
  Äkta blir det först när man filmar någon i smyg 🙂

  Svara
  1. Micke

   Jag kan bli ganska äcklad av den ”vanliga” porren, då tjejerna ska vara unga och snygga och gå med på allt (t.ex. smaka på bajs efter att han haft den i analen).

   Killarna (eller snarare gubbarna) får se ut hur som helst, feta, fula och håriga.

   Jag gillar inte den förnedring av tjejerna som förekommer så ofta. Dessutom är analfixeringen rätt avtändande. Speciellt det där med att sätta in den i munnen efter att ha varit i analen.

   Svara
   1. Norrländska

    Jag ser din poäng och jag förstår din känsla men för mig är det perfekt.
    Många män tittar chockat på mig när jag säger att Rocco Siffredi är min favorit bland de manliga porraktörerna. Jag vill ha den hårda, råa och lite brutala stilen liksom. Det är det jag går igång på. Sen kanske jag inte vill bli behandlad på det sättet själv direkt, men det är helt ok på film.
    Jag är förvisso ug och har en önskan om att bli dominerad så det kanske är det som gör att min syn på porr är som den är? Jag har ingen aning faktiskt 🙂

    Svara
    1. klumpesnusk Inläggsförfattare

     Det där tar ju också upp det faktum att även om man blir upphetsad av en sak inom porr så innebär det inte automatiskt att det är nåt man vill ha själv, eller ens nåt man förespråkar eller anser är positivt.

     Svara
 9. Antligen

  Jag gillar din ide. Hoppas att du lyckas realisera den pa ett bra satt och till de inblandades gladje.

  Svara

Skriv en kommentar!