Vad är en ”vanlig” man?

Jag fick tipset att skriva om ”vanliga” män. Inte muskelberg eller storkukade utan helt vanliga. Det är tyvärr så att jag inte träffat på så många ”vanliga” män, eller så är det tyvärr det jag gjort?
Min erfarenhet av män är att de är skitstövlar som inte bryr sig om mina känslor varesig i eller utanför sängen. En del har rent av misshandlat mig och samtliga har varit otrogna mot mig. Jag hoppas vid allt jag har kärt att detta inte är en beskrivning av en ”vanlig” man. Jag har hela tiden ansett det vara ett resultat av mitt leverne samt min rena och skära otur. För att inte tala om detta med faderskomplex jag nämnt förut, en (förlåt mig) renrasig skitstövel utan något som helst samvete eller förmåga att känna omsorg för andra människor.

Då jag inte är så bevandrad inom ämnet vanlig i någon form var jag tvungen att rådfråga min sambo lite kort. Han är trots allt så nära vanlig jag har kommit, även om han för mig är något alldeles extra, så är han enligt samhällets mått ganska vanlig. En ”Svensson-typ” if you will. Han har jobb, hus (med tillhörande lån på banken), barn, fruntimmer, husdjur och den berömda volvon som krånglar jämt och förser märkesverkstaden med årslöner efter årslöner. Nåväl, iallafall känns det så ibland.
Så på papper är han helt vanlig. När jag tänker efter är han alltså min första erfarenhet även där, många oskulder den mannen tagit på mig, haha. Ovanlig är han dock för mig i och med att han är lyhörd och tänker mer på mig än sig själv när vi har sex, en underbar egenskap kan jag försäkra er om.

När det gäller ordet vanlig, normal, medel osv så är det oerhört svårt att komma fram till något exakt. Medel kan man ta reda på först efter att ha jämfört mer än en person, men då gäller det medel mellan just dessa specifika personer. Inte resten av världen. Vanligt är det samma sak med, man kan jämföra vad som är mest vanligt mellan olika individer. Men normalt? Vad som är normalt för mig är det mest troligt inte för dig, oavsett vi talar om sex, män, kvinnor, stolekar på diverse kroppsdelar eller något så enkelt som hur länge man låter vattnet rinna när man borstar tänderna, om man inte är en sådan som stänger av kranen mellan borstningarna. Ni ser, nyanser och skillnader är det som gör oss till individer.
Jag blev dock väldigt intresserad av vad denna läsare tänkte med sin önskan, så du läsare som ville veta mer får gärna kontakta mig på min mail (ladysheila@live.se) och utveckla din fundering lite mer så ska jag se vad jag kan göra.

Nu ska jag dock krypa ner i soffan och se film med min ”vanliga” men ack så underbara sambo. Godnatt på er kära läsare!

Läs även dessa inlägg:

3 tankar kring ”Vad är en ”vanlig” man?

 1. emmy

  oj! vad jobbigt att du har den erfarenheten. Jag tycker helt tvärtom. Dessa ”svin” som alla talar om känns nästan som en myt. Jag tycker män är känslosamma och fantastiska på alla sätt och vis.

  Svara
 2. Tessi

  Känner till viss del igen mig. Har träffat ett flertal svin och killar som har bara tänkt på sig själv och som har innesuttit mindre bra egenskaper. Men med åren så lär man sig att sålla bort dessa killar och upptäcker ganska tidigt om det är något att stanna kvar hos eller inte:)

  Svara
 3. Ida

  Jag har träffat alla möjliga typer. Svin som slår och våldtar, trasiga som bara tänker på sig själva och är oförmögna att visa känslor.
  Helt underbara svärmorsdrömmar. Sexiga, fula osv.

  När jag själv var väldigt trasig träffade jag alkoholister och narkomaner. När jag började bli mer frisk i mig själv träffade jag arbetsnarkomaner, sexmissbrukare osv. Ju mer frisk i mig själv jag blivit desstu mer friska människor får jag i min omgivning, i min närhet.

  Svara

Skriv en kommentar!