Läsarfråga: Aldrig fått orgasm

Den här kommentaren med en fråga väntade på mig i morse.

Hej!
Jag har en fråga som ja skulle uppskatta om du kunde hjäla mig med..
Det är så att jag har aldrig fått orgasm då jag har sex :$
eller ja, jag har aldrig fått det i huvudtaget..
har pratat med några av mina vänner om det, men dom får man inte så bra svar ifrån.. enda jag får är att jag måste va där och onanera själv, vilket jag inte känner mig riktigt bekväm med! Iaf inte med handen, och nå annat har jag inte prövat.. har du nå tips på hur man kan underlätta det lite?

Tacksam för svar!!

Jag är ingen sexolog eller sexrådgivare, men jag ger ungefär samma svar som dina vänner:

Lär känna din kropp. Att lära sig hur man fungerar och vad som är skönt tror jag är nyckeln till att få orgasmer. Ta en spegel och använd så att du kan se din fitta när du smeker den, och använd handen. Sitt där och titta på dig själv. Var inte rädd för din fitta, utan smek den tills du älskar den. Låt den inte vara nåt mystiskt område du inte förstår dig på.

Prova gnugga din klitoris med fingrarna. Hos de flesta kvinnor är den en lätt väg till njutning. Om den är för känslig, prova dig fram och hitta andra ställen på ditt könsorgan som gör det skönt för dig.

Oroa dig inte för om du får orgasm vid sex – börja med att försök få orgasm när du onanerar. Då kan du som sagt lära dig hur din kropp fungerar, och kanske senare när din kropp förstått hur den ska göra för att få orgasm så börjar det hända även när du har sex.

I början rekommenderar jag att du använder din hand. Då kan du känna efter på din klitoris och inuti dig själv. När du utforskat dig och lärt dig mer kanske en klittvibrator vore ett bra inköp.

I övrigt lämnar jag fältet öppet för Sheila samt alla andra läsare att ge tips på hur du kan få loss din orgasm.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Läsarfråga: Aldrig fått orgasm

 1. Emilie

  Lite glidmedel är alltid bra. Kan göra ”icke skönt” till ”riktigt riktigt skönt”

  Svara
 2. THE TOUCHER

  Det här gäller säkert fortfarande:
  ”Vad man numera också vet är att mer än två tredjedelar av alla kvinnor är helt beroende av klitorisstimulering för att uppnå orgasm, något som kan förklara en hel del frustration och missnöje. Endast 30% kan få orgasm genom vanligt samlag konstateras i The Hite Report: A Nationwide Study of the Female Sexuality, 1976”

  God Jul önskar vi på Sexiga Bloggen

  Svara
 3. Elinor

  Får man ge ett tips? Vattenstråle från duschslangen riktad mot klittan och något uppstoppat i fittan – så gott som det enda som hjälper för mig 🙂 Samlag är alltså ingen supergrej för mig och jag har aldrig gjort det utan klitt-stimulering, jag behöver både och.

  Svara
 4. pussy*power

  JAg tycker Klumpe har givit ett jättebra svar! Lära känna sin kropp, sin sexualitet är är enda vägen till orgasm. Våga tillåta känna sig sexig och kåt. Orgasm centrum sitter i hjärnan, inte mellan benen!
  Jag minns från ett Fråga-Olle-program där han sa att vibration mot klittan alltid ger någon form av orgasm. Så det är mitt hetaste tips, en vibrator. Nu finns det en uppsjö av olika vibratorer och man får testa några olika tills man hittar sin bästa. Min bästa är i form av kanin-öron som vibrerar på varsin sida om klittan.
  Sen är det ju så att man får olika starka orgasmer som tjej. Ingen är den andra lik. Ibland svaga, medel och har man tur kan man framkalla riktigt starka! En orgasm känns olika beroende på var stimuleringen sker.
  Upptäck din kropp, ha skönt och fortsätt hela livet med det!

  Svara
 5. Pingback: Orgasmbestyr « Klumpesnusk & Sheila

Skriv en kommentar!