Var tog hon vägen?

Jag hittade den här bilden föreställande Elaine Reynolds utvik i Playboy, Oktober 1959, och frågan är densamma som jag frågat här tidigare – varför dog dessa kvinnor ut?

Dessa underbara kvinnor från förr. Kvinnor som var kvinnliga. Kvinnor som inte var mulliga, inte smala. Kvinnor som var yppiga. Detta underbara uttryck som så sällan verkar kunna appliceras på moderna kvinnor. Yppig. Kvinnor som var runda utan att vara tjocka, smala utan att vara spinkiga. Kvinnor som var formade. Svarvade. Underbara.

Jag älskar mulliga kvinnor. Skalan över mulliga kvinnor är fantastisk och jag tänder på mycket där. Jag älskar smala kvinnor också, även där är skalan väldigt spännande.

Men just dessa kvinnor från förr. Var tog de vägen?

(Ifall du missade det, klicka på bilden för en ordentlig version.)

Läs även dessa inlägg:

12 tankar kring ”Var tog hon vägen?

 1. Kaja

  Det är en fantastisk figur!

  Jag tror att hon försvann när kvinnan slutade använda korsett till vardags. Det är i princip omöjligt att få till den där getingmidjan utan att tvinga in mage och de nedre revbenen. Antar att även hullet fördelades därefter. De brukar ju ha generösa former på alla andra vis.

  Svara
 2. P

  Visst är det vackert! Jag har sådan extrem tur att min fru har den där figuren, fast inte fullt så stora bröst. Hon är verkligen det vackraste jag vet.

  Svara
 3. Paret X

  Ja dom var något speciellt, nu kanske inte jag har den bästa åldern för den typen av tjejer, men visst är dom vackra. Många kollar på tecknade ”pinup” bilder. Men man skulle nog sett en riktig på 40-50 talet för att först¨å vad det handlade om.

  Svara
 4. Anneli

  Jag har skummat igenom lite inlägg här, ska fortsätta läsa. Intressant blogg! Jag tycker det är jätte bra att du är öppen med att du tycker om kvinnokroppar med former. Visar upp sådana även. Jag själv som riktigt mullig, med en sambo som älskar det tycker att det är härligt att det finns fler som min sambo. Vi kvinnor behöver fler män som vågar stå för att dom tycker om former 🙂

  /Anneli

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ännu en glad läsare gör mig glad. Jag är vem jag är, jag gillar vad jag gillar. Jag känner också att det är viktigt att min åsikt kommer ut som en motvikt till den mer homogena synen på kvinnokroppar som sprids idag. Kvinnor kommer i alla former, och för mig personligen är gott om former en bra sak 🙂

   Och om du känner dig modig och vill dela med dig av dina egna former tas gärna en bunt med amatörbilder emot.

   Svara
 5. Hur Ska Jag Gå Hem...

  Ja. Retuschen, magasinen… Finns ju skadat nog ingen plats för dom. Kommer bara ihåg härom månaden när det blev världens holaballoo för att en kvinna visades upp helt som hon var i något utvik typ… Suck.

  Svara
 6. Ajli

  Mycket som gör att den där typ av kropp har försvunnit lär ju vara för att majoriteten av människor inte rör sig längre.
  Gå ut på gatan och se på alla som går förbi, smal som tjock. Alla muskler som egentligen ska finnas naturligt är ju utbytt mot fett, och finns det inget fett så är det hud som inte är fast. Och det gäller tjejer i alla åldrar, ung som gammal. Eller ja, hos äldre kvinnor, om man räknar bort kroppens åldrande, så kan man ju se att de haft den form på kroppen som syns ovan.
  Om människor kan börja aktivera kroppen ordentligt så finns det nog möjlighet att den sorts kropp som du frågar efter kommer tillbaka.

  Svara
 7. Ann-Louise

  Hon är verkligen jättevacker.

  Dessa naturliga kropparna försvann samtidigt som vi fick kostråd och industriproducerad mat full av kemikalier och socker. Låg fettpocent och fettet är kemiskt framställt.

  Förr i tiden åt folk fett fläsk, smör och ost. Dom hade grädde i kaffet utan att bli feta av det. Det är allt fler som börjar återgå till den naturliga kosten som nu går under LowCarbHigFat. Själv har jag ätit den ett tag och har fin hy, midja och fasta bröst trots att jag är 47 år. Behöver jag tillägga att maten är god?:)

  Svara
 8. Kakan

  Jag tror faktiskt att det är en myt att kvinnor såg ut sådär förr.. Jag vet att det finns gott om bildbevis för det men jag har svårt att tro att gemene kvinna såg ut sådär. Så smal midja och så stor byst är helt enkelt inte helt anatomiskt logiskt, jag tycker faktiskt hon liknar en barbiedocka..

  Svara
 9. nakenflickan...

  Det är klart man kan se ut så där…Skitsnygg är hon förresten..Drömfigur verkligen!
  Om man redan är välsignad med kurvor och sedan har på sig en gördel eller midjeformare större delen av tiden, som man faktiskt hade på den tiden, så formas ju midjan efter det och den kurviga kroppens former förstärks rätt rejält. (vet detta av egen erfarenhet) Är själv 50-tals älskande rockabillytjej och jag märker på min midja när jag haft tighta skärp eller korsetter på mig en låg tid i sträck. Det är ju samma princip som sker på ringfingret om man har ring på sig konstant, till slut omformar sig hullet. Sen kan det nog vara lite så också att om det klämmer åt i midjan kanske man påminns om magmusklerna och spänner dem mer och därmed tränar dem??? Dessutom så äter man ju inte lika mycket kakor till kaffet när det skär av bara h*lvete in när man sitter.. 😀
  Nu kanske det inte är jättehälsosamt att klämma åt magen sådär men det är nog bättre än idealen nuförtiden som får flickor att vilja se ut som magra pojkar så de svälter sig…

  Svara

Skriv en kommentar!