Helt vanliga nakna människor

Emellanåt pratar jag med människor om nakenhet. Jag själv undviker gärna etiketten nudist/naturist då jag tycker den är onödig, men faktum är ändå att jag trivs bäst utan kläder och ofta diskuterar ämnet med andra människor.

En vanlig reaktion är ungefär den nedanstående:

”Jag skulle gärna följa med till en nakenstrand, eller gå naken oftare – men jag har ingen fin kropp och är inte speciellt vältränad, vilket gör att jag skäms för att visa upp den.”

Vilket demonstrerar hur felaktigt människor uppfattar just den attityd som de flesta inom dessa rörelser försöker sprida, nämligen uppfattningen att man inte behöver se ut som en grekisk gud för att få gå runt naken. Men jag förstår att det är svårt – vi fostras mycket med att utseendet (speciellt när man är naken) spelar väldigt stor roll, och trivs man inte med sin kropp är det svårt att övervinna den här barriären. Jag drabbas ofta av det själv, och innan jag visat mig naken för någon och förstått att de inte tar anstöt av hur jag ser ut kan jag vara enormt neurotisk och rädd för det.

Men nakna människor är vanliga människor. Jag har lånat de här bilderna från Nudiarist, och jag gillar hur de visar vanliga, nakna människor som har gott om kroppsliga skavanker.

Så, vem följer med mig till nakenstranden sommaren 2010?

(Vilket är lite också varför jag är så förtjust i att visa upp era egentagna bilder på den här bloggen. Även om de är i ett erotiskt sammanhang så visar de att vi alla är olika, och att under kläderna är vi alla nakna. Om nån av er sitter och trycker på en bunt med fina bilder, var inte rädd för att skicka in dem. Spelar ingen roll hur du ser ut – kort, tjock, lång, smal, blond, brunett – alla bilder är fina.)

Läs även dessa inlägg:

9 tankar kring ”Helt vanliga nakna människor

 1. Kalle

  Trevligt och kort inlägg som ändå fick sagt så mycket. Väl formulerat.

  Jag har länge gillat att vara naken när tillfälle funnits och lusten fallit på men var inte tills i år som jag vågade mig iväg till nakenbad. Som befarat blev jag helt såld med en gång och har faktiskt fått med mig flickvännen som tyvärr har lite dålig självkänsla det du skrev om men även hon uppskattade det.

  Svara
 2. Din R

  Jag skulle verkligen vilja testa att gå till en nakenstrand någon gång! Men jag tror inte det finns någon i min närhet och jag skulle nog ändå inte vilja gå själv :p

  Svara
 3. Johanna Sjödin

  Av någon anledning anses naturister och nudister mer wierda en personer som gillar att gå runt naken, kanske har att göra med att vi antar att den som gillar det gör det i sitt eget hem och inte bland barnfamiljer…

  Svara
 4. Winald

  Men alltså är det fakta att musiker gillar snacka sex?

  Musik är lika viktigt som ord och synintryck. En låt är ett flöde som vi känner igen.
  Precis som man kan minnas genom en doft eller en syn kan man minnas genom musik…
  ..En doft är ofta ett hopkok av flera ”rena” dofter – och just den mängden av de olika minns vi som en speciell sak. MAn kan känna igen sig på vissa ställen, men först ibland just då man står där man stod när det begav sig….för att vi präntat in just den bilden. Samma är det med musik…just tonerna i en viss ordning.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   ”Men alltså är det fakta att musiker gillar snacka sex?”

   Det är fakta att åtminstone inom rockmusik är sex ett väldigt vanligt förekommande ämne för låttexter – oftast genom kluriga omskrivningar och användande av ord med dubbel betydelse.

   Svara
 5. Anders

  Mig får du gärna följa med Klumpe!
  Kolla in nätverket för naturister, SkinBook, som jag precis har beskrivit borta på min blog.
  Kanske vill du komma på nåt av våra vinterbad (inomhus)?

  Svara
  1. jensnet

   Vet ni om och i så fall var det finns något innomhusbad i sthlm? på sommaren brukar jag ligga vid brostugan på kärsön.
   Jag älskar det stället. det enda negativa är att man får gå ca 1 km i skogen för att komma det men det betyder även att inte så många ”fluktare” orkar ta sig dit.

   Svara

Skriv en kommentar!