Gamla nudistfoton

jag följer Nudiarist och emellanåt publiceras där bilder på naturister/nudister. Jag måste bara få säga att jag älskar de gamla svartvita bilderna som publiceras. Dels för att kvinnorna är så sabla vackra, men också för att det får mig att längta efter enklare, mer äkta tider. Bilderna osar av brist på onödig komplexitet, och det får mig att sukta efter detsamma.

Se och njut, jag har lånat bilderna härifrån.

Läs även dessa inlägg:

6 tankar kring ”Gamla nudistfoton

 1. Kalle

  Som så oftast postar du fina härliga bilder. Även jag kan komma på mig själv ibland med tänka att vore det inte bättre att levt i en annan tid. Så väger man för mot nackdelarna, ja de man kan komma på och känner till i alla fall och det slutar alltid med att man är glad att det är som det är just nu.

  Människan har lätt att se bakåt mot de ’bättre’ tiderna religioner är praktexempel på att dra det till sitt extrema och se tillbaks till den gyllene åldern då allt var perfekt innan människan förstörde det av någon anledning. Tyvärr glömmer man ju även all skit som även fanns förr och problem som vi kanske inte har idag men som fanns då.

  Men det gör det samma då vi inte kan göra något åt det utom att tänka och glädjas åt de fina bilderna.

  Svara
 2. Lite småkåt gubbe ...

  Det är vackert med nakenhet ibland förknippas det alldeles för mycket med sex och därför får man sällan njuta av en naken kropp för vad den är, en naturlig den av en människa.

  Som vi alla sett här hos ”klumpe” så kommer kroppslig skönhet i många olika former.

  Svara
 3. Porrtrollet

  Bilderna är jättefina! Men jag måste nog protestera mot den påstådda bristen på komplex. Deras kroppar ser ju ut att följa ett ideal även om det ideal inte är exakt som det ser ut idag.
  Om nu bilderna är så gamla, dom ser ganska ”pose”-aktiga ut i mina ögon:s

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Det är klart det finns komplex. Moderna människor har alltid haft komplex över det ena eller andra.

   Vidare är även jag helt övertygad om att bilderna är mer eller mindre poserade – kanske tagna med ”riktiga” nudister, men fotografen har tveklöst arrangerat dem enligt ett manér som passade hur man såg på komposition på tiden de togs (gissningsvis 50-talet).

   Men det är fina bilder iaf, som får en att tänka på enklare tider.

   Svara
 4. Kaja

  Jättefina bilder!

  Instämmer dock med föregående talare angående komplex och ideal. Det har alltid funnits. Vissa mer naturliga än andra. Modet genom århundraderna speglar detta.

  Svara
 5. Hur Ska Jag Gå Hem...

  Ja, leva i en annan tid – det där har jag också tänkt på. Friare, enklare, mer… ja, bättre bara egentligen. Fast 2009 blir ju vad man gör det till också, även om jag som alla är lite av en slav under komplex. Jag vill gärna tro att det var mindre sånt förr i tiden, även om jag mycket väl kan ha fel.
  Ps. Bild nummer tre på översta raden, fantastiskt het!

  Svara

Skriv en kommentar!