Även robotar behöver kärlek

Musik är ett ämne som emellanåt har dykt upp i den här bloggen. Senast var när jag pratade om Rammstein, och en gång innan dess var om Matt & Kims lite okonventionella musikvideo. Som ämne är musik lite i periferin relaterad till sex tycker jag – många lyssnar på musik när man har sex, och sex är ett enormt populärt ämne hos många musiker.

En artist som jag lyssnat på i rätt många år är isländska Björk. Under min tonårstid viftade jag mest bort henne som ännu en tråkig popmusiker, men i vuxen ålder har många av hennes alster vuxit i mitt sinne, och jag tycker hon är en väldigt spännande sångerska. Ena sekunden låter hon som en liten flicka och nästa sekund ylar hon som en besatt alv.

Hennes musikvideor är också ofta rätt originella, och en av mina tveklösa favoriter är ”All is full of love”. Det är en fin låt, men just musikvideon är originell. Det är en väldigt ömsint video som jag alltid tolkat som att kärlek är ett universiellt fenomen som alla intelligenta varelser kan uppleva – oavsett om de är biologiska eller ej. Videon blev föga förvånande rätt bannlyst på MTV när den kom ut, och spelades enbart sent om nätterna. Det vore ju för hemskt om unga människors sinnen blev förvridna när de såg två robotar med feminina drag som hånglar med varandra.

Se själv, jag tycker det är en underbar video till en skön låt.

Läs även dessa inlägg:

5 tankar kring ”Även robotar behöver kärlek

 1. Zettermark

  Så sant. Jag gillar verkligen musikvideos som byggs upp kring en historia och inte bara innehåller en massa snygga klipp utan sammanhang.

  Svara
 2. M

  Musik har alltid, och kommer alltid vara en av mina starkaste droger.
  Tack för att du la upp just denna videon, som faktiskt räddade min kväll. Det är en av mina absoluta favoriter, och den där videon är fruktansvärt erotisk i mina ögon.

  Svara
 3. Matte

  Älskar björk, även från den tid hon sjung i sugercubes så har hon legat varmt om hjärtat och som hon varierar sina framtträdanden.
  Bra musiksmak/Matte

  Svara
 4. Perrablerra

  Har som så många andra fnyst lite åt Björk men med åren (precis som i ditt fall) så har hennes musik mognat (eller om det är jag som har det :)). Denna video fick mig lite småsugen 🙂 Roboten till vänster har en riktigt trevlig bakdel. Lite fetischm över det hela. Mycket trevligt.

  Svara

Skriv en kommentar!