Njuta av sprutet

När män får orgasm ejakulerar vi våran sperma. Det finns väldigt få undantag kring den regeln. I folkmun kallas det oftast för ”satsen” eller ”sprutet” vilket är två uttryck jag själv ofta använder, och tycker bra om.

Alfred Kinsey, som på många sätt revolutionerade sexforskningen, ägnade en del tid åt just ejakulationen. På tiden då han började forska om mänsklig sexualitet gick det nämligen en myt om att mannens sprut kom ut i en väldigt hög fart och kunde skada kvinnans könsorgan. Därför uppmuntrades tanken om att hålla kuken så lite införd i fittan som möjligt när mannen kom, i ett försök att dämpa farten och trycket.

Kinsey var nyfiken på om detta stämde, och tog in en bunt med frivilliga män. Sedan mätte han hur långt och hur fort de ejakulerade, och det visade sig så klart att det var en myt. De flesta mäns sprut nätt och jämnt rann ut ur kuken medan några kunde skjuta rätt fort och långt. Men ingen kom ens i närheten av att ha tillräcklig kraft för att kunna skada.

Ejaculation_educational_ani_short

Inom porren har sprutet blivit en stor fokusdel. Sprutet är nästan alltid det där crescendot som en porrscen bygger upp mot, och tyvärr är det nästan alltid identiskt. Jag blir ofta vansinnigt uttråkad (och ibland äcklad) av hur sprut filmas inom porr numera. Ansiktssprutet är i princip industristandard, och är det inte det så gör man sprutet så vulgärt som möjligt. Det är trist, för jag tycker och tror att man kan filma ett sprut på ett mycket finare sätt, som gör det till nåt vackert och skönt.

Jag gillar mitt eget sprut. Under en viss tid tyckte jag inte om det, det var en kladdig och jobbig bieffekt av en orgasm. Det var nåt som behövde städas upp, nåt som var jobbigt. Idag är jag lite annorlunda. Även om det fortfarande är en viss procedur att spruta så känner jag inte att det är nåt som direkt stör mig. Jag tycker om att spruta.

Min egen orgasm kan fascinera mig. När jag onanerar gillar jag att ligga på rygg i t.ex. soffan eller sängen. När det går för mig gillar jag ofta att titta på min kuk och se hur sprutet kommer. Det är fascinerande, det är sexigt. När någon annan får mig att spruta, då hoppas jag att de njuter av det lika mycket som jag gör. Dels för att jag får orgasm, dels för att det är ett omisskännligt tecken på att jag har det skönt.

Vad tycker ni om sprutet?

(Den där underbara sprut-animeringen har jag lånat från Wikimedia)

Läs även dessa inlägg:

14 tankar kring ”Njuta av sprutet

 1. Lite småkåt gubbe ...

  När det gäller mitt sprut, så kan det ibland var bara så att det kommer ut och rinner men det har hänt någon gång när man byggt upp sprutet under en längre tid att det sprutar ganska långt (vad nu långt är). Dom gånger det sprutar längre är lite jobbiga för då hamnar sprutet lite utspritt m.a.o mer kladd att torka upp, våndan av att njuta för mycket *LER*

  Apropå porrfilmer och sprut. Såg dokumentär med ”Fråga Olle” där dom var med på en filminspelning, vid en intervju så tog regissören (eller om det var någon annan i teamet runt) fram reservsatsen någon blandning som jag nu inte kommer ihåg vad det var som används för att det ska se mer ut eller om aktören inte sprutar alls.

  Så mycket om äkthet i porrfilm, jag tycker att det flesta porrfilmer är tråkiga, försöker hellre hitta amatörfilmer på nätet.

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Om jag inte minns helt fel så uppmätte Kinsey det längsta sprutet till att vara lite över två meter.

   Ett vanligt substitut för sperma inom porrbranschen är lätt vispad äggvita. Porren fuskar mycket med spruten, ett annat knep för att få sprutet att se mer ut är att filma med olika vinklar och sen klippa ihop dem så det ser längre ut. Samt fuska med äggvita för att få mängden att se mer ut.

   Svara
 2. marie :D

  Hahahaha… jag säger då det, porren. Porr är skit och förvränger sex så jävla mycket. Det där med två meter det slogs i förra dokumentären i Olle då det var någon onani seminarium i Danmark och de skulle slå världsrekord. Kolla senaste filmen för jag kommer inte ihåg vad som kom fram. Nä SEX IRL är det bästa som finns. Kram

  Svara
 3. J

  Jag har alltid gillat att se dig spruta, speciellt när det är jag som får dig att komma. Fast jag tittar nog helst på ansikte om jag kan. *ler* Annars tycker jag det är väldigt upphetsande och erotisk att få sprutet inuti mig. Det är nog ändå min favorit.

  Svara
 4. Ann

  Förlåt, det här har inte med sprut att göra, bara något jag funderat över och det vore intressant att höra hur andra upplever det.

  Jag har funderat på varför så många verkar tycka att de inte är attraktiva om deras partner inte vill ha sex med dem nästan varje dag.

  För mig känns det lite omvänt. Jag vill att en man ska vilja vara med mig för att jag är jag, och det i förlängningen hoppas jag gör att han vill ha mig sexuellt. Jag kan inte älska med någon som inte ger mig tecken på att han uppskattar mina tankar, min humor, mitt sätt, mitt JAG. Jag vill att en man ska visa att han trivs i mitt sällskap oavsett om vi hamnar i säng idag eller om en vecka. Är det någon som förstår hur jag menar?

  Sen har jag funderat på sex och sex med kärlek. Jag har svårt att förstå längtan efter sex med människor man inte älskar djupt och innerligt. Att ha sex med någon man inte älskar ur djupet av sin själ, känns fattigt, torftigt och otillfredsställande enligt mitt sätt att se. Jag kräver att få känna mig tillfredsställd både kroppsligt och själsligt, annars känns det helt meningslöst. Hur känner andra kring detta? Det är ju så ”inne” att ha många partners och swinga och allt möjligt. Men är det egentligen en djupt liggande längtan (och ett sökande) efter att få känna sig älskad och åtrådd ända in i själens innersta?

  Lite filosofiska frågor kanske…du kan ta bort dem om du vill!

  Kram/Ann

  Svara
 5. M

  Först och främst vill jag bara säga att jag verkligen uppskattade animeringen, helt underbar. Men så är jag också en kvinna som är oerhört fashinerad av mannens ejakulering och uppskattar den mycket.
  Det är sexigt och upphetsande att se.

  I vissa filmer kan det kännas mer ”äkta”när mannen/männen kommer, men oftast inte och så är det ju med just porren; inte mycket känns riktigt.
  Då föredrar jag faktiskt hellre erotiska draman där den sexuella spänningen byggs upp, utan att man får se speciellt mycket, och i stort sett aldrig när killen sprutar.

  Svara
 6. Sofia

  Jag är lite fundersam över det där med sprutet för jag vill helst ha det på/i mig. helst i munnen och då blundar jag alltid för att jag njuter men jag älskar att titta på minen som killen får oxå så jag har lite svårt att bestämma mig..

  Svara
 7. Din R

  Det första jag vill säga att det var lite svårt att slita sig från bilden för att läsa texten. En oerhört upphetsande animering!

  Det andra jag vill säga är jag älskar sprutet. Ibland vill jag ha det på mig där jag kan se det, ibland vill jag ha det i mig där jag kan känna det, ibland vill jag ha det i munnen där jag kan smaka på det. Kan ibland bli lite besviken när jag har sex med en man, helt plötsligt har han kommit utan att jag har märkt det.

  Det tredje är ett litet svar till ”Ann”. Det blev så långt att jag bestämde mig för att skriva ett eget inlägg om det som kan läsas här: http://din-r.blogspot.com/2009/10/ytligt-sex.html

  Svara
 8. ND

  Nu när vi behandlat mannens sprut, kanske det vore en idé att skriva ett inlägg om kvinnliga fontänorgasmer?

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Jag har försökt några gånger, men har för lite erfarenhet av det själv för att riktigt kunna tackla ämnet på ett sätt som gör det rättvisa. Kanske Sheila kan ta det?

   Svara
 9. Heman_67

  En fin bild! Jag fantiserar då och då om en sådant där vackert kuk i munnen…

  Jag älskar könsorgan! Både kvinnliga och manliga!

  Svara
 10. kallepung

  tjena vill ni ha ett riktigt lång å skönt men okontroll bart sprut be din partner smeka din prostata med ett finger obs mycket glid medl. man kan även gör det själv men det är lättare om man är två

  Svara

Skriv en kommentar!