Man kan ju undra

Jag läser Klumpes inlägg och förfäras, trots att detta var något jag såklart visste om, så förfäras jag över den fräckhet vissa verkar ha. Detta med att försöka ”outa” en annan människa på det där sättet.. Jag förstår inte vad som är drivkraften i det läget.
Själv har jag aldrig råkat ut för detta, att någon ”mystisk” person som fegt gömmer sig bakom anonymiteten på internet försöker få fram vem jag är. Däremot så har jag haft en ”stalker” i drygt två år snart.
Det började med min vanliga blogg, min anonyma otroligt osexiga blogg, att en man ringde till min mobil och sa saker som stod där. Han ringde även hem och då gjorde vi en sk ”spårning” av samtalen, som man kan göra trots att personen i fråga trycker #31#. Sambon ringde och låtsades vara någon annan, för att få ett namn. Polisanmälan gjordes och efter det har han inte hört av sig. Självklart lades polisutredningen ner, behöver man ens säga det..?
Strax därpå ringde en kvinna till min sambos mobil (varnade honom för mig) och har efter det fortsatt att ringa hit hem med jämna mellanrum i två år. I november/december är det två år. Periodvis har det varit två till tre samtal per natt med andetag och/eller att personen i fråga lagt på luren när vi svarat. Vissa perioder är det helt tyst. Nu den senaste tiden har personen ringt nästan varje lördag mellan 23-01, på hemtelefonen fortfarande. Vi har gjort några spårningar och det är fortfarande samma nummer men då det såklart inte är registrerat på någon händer det ingenting heller med den polisanmälan, trots att det då som sagt pågått så länge som två år!
Även om det inte är något uttalat hot blir jag så otroligt frustrerad när det ringer skyddat nummer om nätterna att jag är beredd att slå telefonen i ansiktet på den som än må ringa. Dessutom har vi skickat sms till detta nummer med jämna mellanrum för att se när den slås på (leveransrapport) och den slås enbart på när det ska ringas till oss..
Sedan tänker jag också vad det kan vara som frambringat denna frenesi på att ringa till mig/oss. Vad har jag gjort som gör att denna person hållt sin ”grudge” gentemot mig så pass lång tid, även med långa pauser..?
Jag har svårt att se ett motiv till något så långvarigt.

Även för Klumpes del, jag har oerhört svårt att se hur han kan vara ansvarig till någons ilska eller besvikelse som gör att denne reagerar på det sättet.
Vad är det som gör det så svårt för dessa människor att bara ställa sig upp och ansvara för sin egen skit?! (Nu blir jag förbannad på riktigt här.)
Tillslut kan man tycka att de borde vilja framföra vad de är arga på/om.. Eller? Tiga och irritera andra människor i tystnad, det kan fungera en kortare tid, men detta?!
Min första tanke är att det är en person med fruktansvärda mindervärdeskomplex. Min andra tanke vill ni nog inte ens veta, haha.
Men i slutänden skulle jag bara vilja veta Varför?
Så, du/ni, varför i hela fridens namn? Va?!

mobbebild

(Jag medger att en bild på ett barn vanligtvis inte hör hemma på en sådan här sida, men jag kunde inte hitta en mer passande för min nuvarande sinnesstämning, haha.)

Läs även dessa inlägg:

4 tankar kring ”Man kan ju undra

 1. Jaguar Moon

  Jag har tänkt en hel del på det här efter Klumpesnuskens post, delvis för att jag själv bloggar anonymt.
  Det finns väl många skäl till varför folk bär sig åt så här men jag tror att först och främst är de nog avundsjuka på bloggaren som har framgång och får uppmärksamhet. De får väl en ”kick” av att göra livet surt för ”kändisen”. Det känns väl som de har makten över den personen på något vis vilket naturligtvis känns bra om man har mindervärdeskomplex. Men jag tror att även om vi visste varför skulle vi ha svårt att förstå det. Det finns folk som är helt vridna och varken du eller Klumpesnusken faller i den kategorin.

  Svara
 2. Lite småkåt gubbe ...

  Det finns sjuka individer eller snarare sjuka beteenden, för det kräver ju trots allt en viss intelligens att göra saker så systematiskt.

  Vad som är utlösande faktor till dessa samtal och trakasserier mot dig och klumpe, kan jag bara gissa.
  Så pass mycket har jag lärt mig genom åren att det behöver inte vara stora saker, för en del räcker det att man säger fel sak.

  På en blogg är man ju mer öppen med åsikter, vilket kan vara det som startade tankeprocessen hos den andra och som irriterar.
  Det skulle kunna jämföras med en sten i skon som irriterar, men istället för att stanna till och ta ur stenen så låter den andra stenen vara och det blir till slut infekterat.

  Att det rings på Lördag natt förvånar inte det minsta, för då finns säkert sprit med i bilden och då mister många den sista spärren/kontrollen.

  Hur bra vore det inte om man kunde blockera enskilda nummer, det är ju upp till var och en vilka vi vill ska nå oss. Det kan ju knappast vara ett stort problem att införa en sån tjänst.

  Önskar att jag kunde ge något bra råd …

  Svara
 3. nakenflickan...

  Men gud så integritetskränkande…Jag själv har en lätt släng av telefonfobi och skulle verkligen freaka ut om någon ringde hem sådär…
  Funkar det intet att byta telefonnummer och skaffa hemligt?? (kanske en dum fråga?)

  Har själv haft hemligt förrut, innan jag insåg att jag måste försöka bryta min telefonfobi, då knappt mina vänner visste vilket telefonnummer jag hade…men vill man inte att det ska ringa i onödan så 🙂

  Hoppas det löser sig för dig (er) man blir så ledsen på människosläktet när man hör sånt här…att folk inte har vettigare saker att göra….

  Kram kram nakenflickan/Fru B

  Svara

Skriv en kommentar!