Ibland blir jag mörkrädd…

Jag har ett tag följt bloggen ”Guess Her Muff” och tycker det är en väldigt underhållande blogg. Det är kul att se riktiga kvinnor, och man lär sig att alla kan se olika ut under kläderna.

Men kommentarerna för varje bild skrämmer mig, och ofta har jag funderat på att sluta läsa bloggen för kommentarerna är så motbjudande. Spelar egentligen ingen roll hur kvinnan ser ut, eller hur hon är friserad mellan benen. Tre fjärdedelar av kommentarerna som följer på bilden är hatiska, misogynistiska och småsinta.

Är kvinnan det minsta hårig så görs dussintals referenser till gräsklippare, häcksaxar, taggtråd och grottmänniskor. Är hon det minsta mullig eller ens vad jag skulle kalla för en normalformad kvinna görs det referenser till kor, boskap, fett och annat otrevligt. Allting i bilden kritiseras negativt oavsett om det är kvinnan i sig, möbler i närheten eller om hon håller i nåt eller ligger på nånting.

Man blir bara deprimerad…

Läs även dessa inlägg:

13 tankar kring ”Ibland blir jag mörkrädd…

 1. Manlighetens drömmar

  Även jag följer bloggen i fråga och även jag finner den förbannat underhållande – dock så läser jag INTE kommentarerna till bilderna. Jag gjorde det men slutade just på grund av anledningen du uppger. Så mitt tips till dig är – läs inte kommentarerna. =)

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Ja, jag måste hejda mig från att göra det. Jag skummade igenom dem i början, men numera måste jag påminna mig om att kommentarerna bara gör mig upprörd och att jag ska ignorera dem.

   Svara
 2. Lite småkåt gubbe ...

  Håller med dig ”Klumpe”, det läggs alldeles för mycket energi på hur busken eller inte busken ser ut.

  En del passar i buske en del inte, vissa kortklippta andra vildvuxna, det viktiga är att vi tar hand om hygienen (även där finns det två skolor om det är bra med buske eller ej).

  Svara
  1. klumpesnusk Inläggsförfattare

   Fast det var inte vad jag menade. Alla är olika, alla ser olika ut och alla väljer vilken typ av frisyr vi vill ha på våra kön.

   Min reaktion var mest över hur otroligt hatiska kommentarer det finns i den bloggen, hur snävt många som skriver kommentarer tänker, och hur föraktfulla många verkar vara.

   Svara
 3. Bumsan

  Jo tacka vet jag, sånt är riktigt trist. Antar att man har alla p-rullar, skönhetsoperationsindustrier och media att tacka för den hjärntvätten. Jag är glad att jag hållt mig borta från det motsatta könet och bara haft en enda man i mitt liv. Inte för att jag hatar, det känns bara bäst så, nutidens moderna snubbar verkar vara på tok för komplicerade för mig.

  Svara
 4. Tessi

  Men det är väl alltid så, att det är lätt att gömma sig bakom Internet och dess anonymitet. Tror inte folk skulle ha mage att säga det som sägs över Internet, direkt till någon annans ansikte. Dessutom tror jag inte att det är enbart killar som sitter och ger elaka kommentarer till dessa tjejer. Tjejer är nog mer duktiga på att trycka ner varandra än vad killar är på att trycka ner oss många gånger.

  Svara
 5. ND

  Bumsan; visst är det trist att folk har så trånga ideal… Men att gå så långt att beskylla porr/media/skönhetsoperationindustrin för hjärntvätt är simplistiskt och naivt.

  Människor är alltid kapabla att välja fritt. Skönhetsindustrin rövar inte bort kvinnor och tvingar i dem silikon. om inte kvinnor och män vore beredda att betala för att uppnå sina skönhetsideal (ja, SINA!) genom kirurgi, skulle skönhetsoperationer inte ens existera.

  Ingen har tvingat fram dessa skönhetsnormer. Och faktum är att skönhetsnormer har existerat och varierat i tusentals år. Eller trodde du att alla gick runt och kåtade upp sig över människors personlighet innan man uppfann silikon?

  Dessa ideal existerar för att någon i eliten bröt mot normen och folk hakade på för att själva delta i den statusen. Breda kurvor och mullighet var det sexigaste på jorden på 1700talet. Smala midjor på 1800talet, etc etc etc. Det finns ingen ”Establishment” där ute som bestämmer vad vi gör. Trender och normer uppstår när tillräckligt många människor anser dem vara intressanta/statusingivande nog att följa.

  McDonalds finns inte i varje hörn av världen för att USA hotade att bomba dom som inte tog emot det. Det finns, för vi är beredda att betala för produkten.

  För övrigt anser jag att kommentatorerna på Guess Her Muff bör hållas borta från kvinnor. Eventuellt skjutas.

  Svara
 6. Hasse

  Det är väl bara att konstatera att Internet är både en välsignelse och ett avlopp……. Samtidigt som det erbjuder möjligheter till fantastisk debatt och informationsspridning, så lockar det diverse sjuka typer som gömmer sig bakom anonymiteten.
  Det är nog bara att gå vidare, nyttja de bra delarna och ignorera det som är sjukt och trångsynt. Man får komma ihåg att dårarna utgör en marginalföreteelse, men tyvärr hörs mest…..

  Svara
 7. Bumsan

  DN Det är helt okej för mig att du tycker att jag är simplisk och naiv, det är bara ett konstaterande från min sida för att visa dig att jag är bekväm med det, med tanke på att detta är internet så är det lite svårt att visa det. Jag ser oss som olika individer som tycker olika helt enkelt, sen att jag råkade bli simplisk och naiv är för att mitt inte passade ditt.

  Det fanns en tid förr då vi levde i harmoni och hade balans och ja jag tror attraktion kunde varit en känsla då. Inte för att vi var primitiva utan tvärt om (människan har blivit primitiv men tror sig ha utvecklats och blivit bättre när vi egentligen bara blir sämre och sämre).

  Jag har mina orsaker till vad det är som gör att jag känner som jag gör så är det bara, och sen att det inte råkar passa dig är endel av livet som man ska ta med en klackspark. Jag hoppas att du kan acceptera det. Klumpe kan nog säkert ett par trick om hur man kommer på andra tankar *skrattar skämtsamt*….

  Det är bättre att strunta i vad som sägs och påstås nu för tiden (saker man ska göra, borde göra, borde se ut, borde vara), mycket är för att skapa förvirring hos sig själv och aldrig riktigt veta något. En annan sak jag ofta tänker på är att kunde vi själva känna känslan av att bli skadade när vi skadar så hade vi aldrig tänkt tanken på att skada någon.

  Svara
 8. Kaja

  Jag tycker att det är så otroligt respektlöst mot de som skickat in utlämnande bilder på sig själva. Kan man inte säga något snällt så är det lika bra att vara tyst och bespara någon eventuella tårar.

  Svara
 9. ND

  Bumsan: Jag tycker inte du är simplistisk och naiv. Jag tycker ingenting om dig. Jag känner dig inte.
  Däremot tycker jag att beskylla detta beteendet på nån sorts ondskefull kraft som smyger runt osynligt i samhället och ”hjärntvättar oss” är simplistiskt och naivt. Det är att ta bort ansvaret från individen. Ungefär som att klappa en våldtäktsman på huvudet, för att han hade en så svår barndom.

  Du sade något jag inte höll med om. Jag mötte ditt påstående med argument. Plötsligt blev du defensiv och sade åt mig att ta det med en klackspark?
  Är inte detta hela poängen med web 2.0? Att man ska kunna vädra sina åsikter, och få dem bemötta? Jag inser att du har anledningar att tro som du gör, precis som jag har anledningar att tro som jag gör, men detta betyder inte att jag måste nöja mig med en ”klackspark” och inte får argumentera emot dig, eller?

  Denna tid där vi levde i harmoni och balans (och utan ytlighet, om jag tolkat dig rätt), kan du berätta mer om den? Till exempel, när den inträffade?

  Svara
 10. Bumsan

  DN Jag kände mig inte defensiv. Jag känner mig fortfarande inte defensiv, snararde glad och harmonisk. Jag hoppas att du gör detsamma 🙂 Det är klumpigt med webben ibland.

  Att hela poängen med webben skulle vara att vädra sina åsikter och få dom bemötta är inte det primära fallet för alla. Varför jag skrev att man ska ta vissa saker med en klackspark är att vissa folk förväntar sig att man ”alltid” och ”ska” argumentera men blir upprörda när dom inte får det. Självklart får du lov att argumentera emot mig, jag har ingenting emot det heller det kan bli väldigt intressant, men förvänta dig inte alltid svar. Man ska inte skapa en massa måsten, framförallt så ska man inte lägga sina egna måsten på andra.

  Vissa av mina åsikter passar inte överallt och alla kan inte ta vissa av mina åsikter heller, jag väljer med omsorg både för mig själv och motparten (och just nu även för övriga då vi inte är ensamma, och denna blogg tillhör någon annan), vilket faktiskt inte är fel utan tvärt om och det betyder inte att jag inte står för mina åsikter. Om jag skulle vara väldigt nöjd med min kropp så betyder inte det att jag har en skyldighet att visa mig för alla.

  Svara

Skriv en kommentar!