Fråga Olle-dokumentären

står på här. Jag är inte så jätteintresserad utan sitter här vid datorn och lyssnar med ena örat. Just nu är det ett inslag om en s.k. ”telefonvärdinna” dvs någon tjej som sitter på en sexpratslinje och hetsar upp killar för 30 kronor i minuten eller nåt sånt.

Jag har inte så mycket kommentarer om det här programmet än, och tror inte jag kommer att ha det efteråt. Med två undantag.

Det första är att jag störs över Femmans lite hyckliga inställning till vad dom visar. Ett program om sex, som lockar tittare. Där man noga censurerar alla bilder på könsorgan och inte visar nåt som egentligen är intressant. För mig känns det inkonsekvent att producera ett program om sex och sen bara smyga runt det. Ja, jag är medveten om att femman sänder från England där censurlagarna är betydligt striktare, men oavsett vilket tycker jag det är trist.

Uppdatering: Okej, nu filmar de på ett nakenbad och där var det ocensurerade kukar och fittor. Skönt.

Det andra var tjejen i första inslaget som var helt övertygad om att hennes bilder inte spreds vidare. Det här slog mig som väldigt naivt då det inte är sant.

Därför vill jag påminna alla er som lägger ut bilder på nätet att det inte finns något som helst spridningsskydd på bilderna. Oavsett vad en eventuell sajt säger så kan bilder _ALLTID_ spridas vidare. Alla såna ”skydd” går att komma runt, det enklaste är helt enkelt att ta en skärmdump och klippa bort det som man inte vill ha. Det är inte svårt.

Kom ihåg det. Lägger du ut bilder på nätet så måste du vara beredd på att de alltid kan kopieras. Det finns ingen 100% säker metod för att hindra det.

Läs även dessa inlägg:

7 tankar kring ”Fråga Olle-dokumentären

 1. Sheila

  Jag sitter, som du antagligen vet, och tittar på detsamma. Som du reagerade jag på det hon sa, att bilderna var skyddade. De måste verkligen inte veta vad det är de gör fullt ut.. Ett år hade de hållt på, då borde man väl ha lite bättre koll, eller?

  Svara
 2. Din R

  Tänkte också på det när hon sa att det inte gick att ta bilder. Vissa sidor har ju så att det inte går att högerklicka på en bild och spara den genom det sättet. Men som du sa. Trycka på ”Print Scrn” och sedan klistra in paint som alla har så har man ändå lyckats spara bilden.

  Var försiktiga!

  Svara
 3. Kalle

  Jag brukar också slökolla lite på Fråga Olle dokumentären som egentligen inte borde kallas för dokumentär om man frågar mig. Programmet är ju inte speciellt bra men man kollar lite i alla fall.

  Precis som du har jag funderat över detta med censurering. Ibland visar de fullt naket och ibland inte. Förra veckans program tror jag det var, då besöktes det en dansk swingersklubb. I programmet kom det fram 2 censurerade kukar ur var sitt gloryhole. Sen i slutet av programmet visade de lite klipp som inte kom med i det ’riktiga’ programmet och där kom det åter igen fram en kuk ur ett hål men denna var inte censurerad. Är naket 2009 så hemskt att man måste använda censur på det?

  Övrigt om programmet, pinsamt oseriös programledare som blir generad hela tiden och bara flamsar. Även om de kanske tar upp intressanta ämnen så gör de ingenting med det utan skrapar loss lite skal från ytan på sin höjd.
  Oseriöst, flamsigt och ytligt sammanfattar vad jag tycker om det ganska väl men ändå ger man det uppmärksamhet, så smart är man….

  Svara
 4. Shooter

  jag har fått för mig att man censurerar sådant som kan verka pornografiskt eller hur ska jag säga det bättre. Stånd, onanering, samlag osv censureras, inte när de promenixar på stranden, för det var inte något som kan väcka lika mycket anstöt.

  Svara
 5. Paret

  Tyckte programmet var väldigt fattigt, vi brinner för utomhus sex & har länge vart lite intresserade av att åtminstone åka & titta på dogging någon gång. Men programmet hade vart mer intressant om dom listat alla vanligaste doggingställena i sverige. Nu vet jag flera ställen, men vill veta fler. Och ja klumpesnus du har helt rätt i att alla bilder kan stjälas. Av den enkla anledningen visar vi aldrig ansikten. Sen skriver vi mailadressen över besvärliga partier på kropparna så det blir svårare att ta bort snyggt. Då är det inte lika intressant och stjäla. Men visst sker det.

  Svara
 6. Missne

  Jag funderade som Shooter litegrann. Första delen jag såg var när dom var på porrfilmsinspelning, och då var det ju just stånden som censurerades, medan på nakenstranden var det just inga stånd alls. Först tyckte jag det var konstigt att dom valde att censurera visst och inte annat, men sen nöjde jag mig med att det är bra att dom inte censurerar naket när det inte är sexuellt, för det ska inte behövas – det är bara bra att nakna kroppar får vara nakna i vissa lägen utan att kategoriseras som porr.

  Jag har alltid tyckt om Olle Waller, både från programmen och de svar jag sett på vissa sidor där han är inblandad, och jag tycker att han ger en objektiv och väldigt öppen syn på sex i alla dess former. Däremot håller jag med om att det i vissa fall kunde varit en mer seriös reporter – men å andra sidan, jag vet inte om jag velat se ”dogging” som i senaste programmet, med en seriös berättarröst som reporter istället… Tycker det är ganska roligt att hon inte har några krav på sitt beteende utan får reagera som hon vill =)

  Svara
 7. SwedishTeen

  *hahaha* Snubben på slutet var ju knepigast av allt. *fniss*
  För 500 spänn fick de en medelålders karl med ölkagge som pratar som Björne, att stå och runka i ett vardagsrum och spruta i en hink.
  Amehvafan 😀
  Hela spektaklet var dessutom över på 45 sekunder. Onekligen bra timpeng.

  Svara

Skriv en kommentar!